8241
Beatos virtuvė

Morkų ir obuolių pyragas

(22)
Reikės:
  • 120 g kambario temperatūros sviesto
  • 4 kiaušinių
  • 200 g rudojo cukraus (jei neturite, tiks ir baltasis)
  • 70 g lazdynų riešutų
  • 70 g migdolų riešutų
  • 350 g tarkuotų morkų ir obuolių (bus kokios dvi vidutinio dydžio morkos ir du obuoliukai)
  • 50 g razinų (gera sauja)
  • 200 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio geriamosios sodos
  • 1 kupino šaukštelio cinamono
  • 1/3 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • Kelių šviežio muskato riešuto tarkių
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 nedidelės citrinos sulčių
  • 4–5 šaukštų cukraus pudros

Dėl kremo ant viršaus, tai aš pasinaudojau visuomet pasiteisinančiu ir paprastu citrinos sulčių ir cukraus pudros glaistu, bet tinka ir tiesiog labai gerai ištrinta vidutinio liesumo varškė su trupučiu grietinėlės, citrinos sulčių ir cukraus pudros – išeina malonus varškės kremas.

Galite netgi iškepti dvigubą porciją torto formoje atsegamu dugnu, tuomet tuos du pyragus pertepkite varškės kremu ir turėsite beveik tortą.

Kepame pyragą:

  1. Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 °C.
  2. Sviestą pradėkite plakti elektriniu plakikliu nedideliu greičiu (dabar nekaršta, tai nebus jis paslankus), suberkite pusę cukraus ir toliau plakite, kol sviestas pradės minkštėti.
  3. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po pirmo kiaušinio suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, kol po truputį suplaksite visus kiaušinius. Kadangi kiaušinių daug, o sviesto nelabai, tai masė gali susigarbanoti, tai įberkite šaukštelį miltų ir vėl plakite.
  4. Riešutus sumalkite kavamale arba maisto smulkintuvu iki rupių miltų, į dulkes paversti nereikia.
  5. Miltus sumaišykite su druska, prieskoniais, kepimo milteliais, soda bei razinomis.
  6. Morkas ir obuolius sutarkuokite smulkia burokine tarka.
  7. Į kiaušinių ir sviesto masę suberkite riešutus ir pusę tarkuotų obuolių su morkomis, taip pat visus miltus, išmaišykite ir supilkite likusius obuolius su morkomis. Tešla bus vidutinio tirštumo.
  8. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu. Šaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinkite, ar iškepė, besdami medinį pagaliuką. Jei jis sausas – pyragas iškepęs.
  9. Leiskite pyragui truputį atvėsti. Jei norite pyrago su saldžiai rūgštoku glaistu, tai sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir palaistykite pyragą. Vėsdamas glaistas sutvirtės.

 

Pyragas skaniausias atvėsęs ir kitą dieną, beje, pasakiškai skanus, dar skanesnis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,33 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (22)
Komentarai
  1. Lina parašė:

    Nerealiai skanu 🙂
    Gaminau, bet ne kaip pyragą, o kaip keksiukus – superiniai… Kepiau iš vakaro, o ryte nešiau į darbą – kaip visada likau pagirta 🙂
    P.S. aišku, jog nesakiau iš kur gavau receptuką:)

  2. Žaneta parašė:

    Laba diena.Ar sitas receptas yrasytas y knyga jusu?

  3. Viktorija parašė:

    Negaliu nepagirti, pyragas tiesiog tobulas… Atgaiva kūnui ir sielai po visų pabodūsių biskvitinių pyragų 😉

  4. ar parašė:

    Ar si recepta galima rast jusu knygoje? ir ne tik si, bet dauguma siame bloge esancius receptus rastume knygoje?:)

    • Beata Nicholson parašė:

      Ne, knygose yra tik vienas kitas receptas iš knygų, knygoje kepinių yra super labai geras morkų pyragas su sūdytais žemės riešutais

      • Marius parašė:

        O taip, tas pyragas tiesiog super duper! (jei taip galima išsireikšti) 🙂 Ir jis tikrai vertas būti vadinamas Tortu 🙂 Ech… lauksiu progos vėl jį iškepti 😉

  5. Solveiga parašė:

    Sveiki,
    šis pyragas superinis. Tik aš riešutukų nedėjau į tešlą, o iškeptą pyragą pertepiau grietinės su aguonomis kremu. Tai gavosi ne pyragas, o tortas 🙂 Mano šeimynai tikiuosi patiks 🙂

  6. Kotryna parašė:

    as sita pyraga biski pakeiciau 😀 kandangi namie pilna obuoliu, morku ir moliugu. tai padariau pyraga is visu triju ingridientu. gavosi toks skanus, kad teko nusizengti savo mitybai 😀 obuolius tik supjausciau , o morkas su moliugu sutarkavau su burokine tarka. obuolius maisiau su cinamonu, cukrum ir kokosu drozlem. o visi kiti ingridientai buvo,kiausiniai, miltai, kepimo milteliai ir sviestas! tobulas pyragas!

  7. Rita parašė:

    Aciu uz toki nuostabu recepta. Mano seima nevalgo jokiu mano keptu pyragu(matyt nemoku kepti), bet sitas isnyko per pusdieni. Po keleto dienu dar karta kepiau ir vaisinau svecius tai labai gyre. Superinis receptas!Mano pyragu topas!

  8. Nadezda parašė:

    Aciu uz recepta. Pyragas skanus ir graziai atrodo, tiesa, pamirsau ideti razinu ir miltu kiek pritruko, miltu papildas buvo „migdolu miltai“ , bet gavosi viskas skaniai. Grazios dienos, skaniu pyragu!

  9. Julija parašė:

    Labai geras receptas, aciu Beata 🙂 Isbandytas jau ne viena karta, skanumelis!

  10. Laima parašė:

    Ačiū Beatai ir merginai iš už Atlanto 🙂 už puikų receptą. Truputį su modifikacijomis ir be pagardų saldžiųjų, bet vis tiek nerealiai skanus….su pienu….mmmmm….niam

  11. asas parašė:

    Su ledais skanu valgit si piraga 🙂 🙂

  12. Žalčių karalienė parašė:

    Šaltas tobulas!

  13. M parašė:

    Beata, neparašyta, kada dėti razinas + ką reiškia, kad tešla gali susigarbanoti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Razinas sumaišoma su miltais ir prieskoniais, o tešla susigarbanoja kai sumaišome sviestą su kiaušiniais, o jie buvo skirtingų temperatūrų (vieni kambario, o kiti šaltesni).

  14. Gitana parašė:

    Labai noriu isbandyti si pyraga torto pavidalu, tik prasau patarki, Beata, kuo butu galima pakeisti varske glaistui (ir pertepimui), mat Liuksemburge tikrosios varskes taip pat nerasta..Ar tiktu tirstesnis jogurtas ar pvz maskarpone?

  15. M parašė:

    Kepiau si pyraga pagal recepte nurodytas porcijas. Manau jos siek tiek nelogiskos. Riesutu skonis pyrage gavosi ikyriai dominuojantis. Pavadinciau tokiu atveju riesutu pyragu, ne morku ir obuoliu. Taip pat bent jau asmeniskai man sis pyragas buvo cukraus bomba.Jau po keliu kasniu sirdis apsalo. Maniau, kad sis pyragas bus pasisekimas, nes kaip ir iskepe gerai ir gavosi tikrai ne per sausas, bet sveciu taip ir liko neivertintas ir iki galo nesuvalgytas.

  16. Jomante parašė:

    Sveiki,kokio dydžio kepimo formai pritaikytas šis produktų kiekis? 🙂

  17. Sonata parašė:

    Ką tik paragavome šį pyragą, suppperinis, aš dėjau daugiau morkų ir obuolių, užpilą dariau su greifurto sultimis ir cukr.pudra, labai skanu, tik sekantį kartą smulkiau sumalsiu riešutus.Kaip visada jūsų receptai pavyksta tobulai, ačiū.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.