8241
Beatos virtuvė

Moliūgų sriuba su lęšiais ir apelsinų sultimis

(0)
Reikės:
  • 800 g moliūgų
  • 1 svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 2 saliero stiebų
  • 70 g raudonųjų lęšių
  • 2 kubelių ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio
  • 1 apelsino sulčių
  • žiupsnio cinamono
  • druskos
  • 100 ml grietinėlės
  • petražolių
  • alyvuogių aliejaus

Koks gi ruduo be moliūgų sriubos? Jei jau atsibodo visi klasikiniai receptai, siūlome moliūgą suporuoti su naujais ingredientais: apelsinų sultimis bei žiupsneliu cinamono. Jie moliūgų sriubai suteiks malonaus saldumo ir netikėtumo. Ši sriuba išvirta su ekologišku „Maggi“ daržovių sultiniu, todėl yra kvapi ir sodraus skonio.

  1. Erdviame puode įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame supjaustytus saliero stiebus bei svogūną, kol šie suminkštės. Sudedame smulkintus česnakus ir kubeliais supjaustytą moliūgą, viską maišydami pakepame apie tris minutes.
  2. Į puodą įtrupiname du kubelius ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio, užpilame litru verdančio vandens, gerai išmaišome, suberiame lęšius ir uždengę dangtį leidžiame viskam už Verdame apie 15 minučių, kol moliūgai suminkštės, o lęšiai suvirs ir tiesiog pranyks sriuboje.
  3. Į puodą įspaudžiame apelsino sultis, beriame žiupsnį cinamono ir supilame beveik visą grietinėlę. Viską sutriname elektriniu trintuvu. Paragaujame, ar netrūksta druskos, ir serviruojame pagardinę kapotomis petražolėmis ir papildomu šlakeliu grietinėlės.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,83 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.