8241
Beatos virtuvė

Moliūgų lazanija

(25)
Reikės:
  • lazanijos lakštų
  • 800 g skardinėse konservuotų pomidorų ar pomidorų tyrės (passata)
  • gabalo moliūgo
  • poros šaukštelių kaparėlių
  • poro
  • saujos žaliųjų alyvuogių
  • 100 g sūrio
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • 3-4 česnako skiltelių
  • čiobrelių žolės
  • šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • pusės stiklinės vandens
  • druskos
  • pipirų
  • keleto šaukštų balzamiko acto
  • Bešamelio padažui:
  • 20 g sviesto
  • 300-400 ml pieno
  • šaukšto miltų
  • druskos
  • pipirų
  • 60 g kietojo sūrio

Gaminame moliūgų ir pomidorų padažą: 

  1. Alyvuogių aliejuje pakepiname supjaustytą porą. Kol poras kepa, mažais gabaliukais ar kubeliais supjaustome moliūgą.
  2. Verčiame moliūgo gabaliukus į keptuvę su porais.
  3. Kol moliūgai troškinasi, nulupame česnako skilteles. Česnaką susmulkiname ir beriame į keptuvę su daržovėmis bei sumaišome. Tuo metu sukapojame žaliąsias alyvuoges ir taip pat suberiame į keptuvę. Kartu įberiame ir šaukštelį kaparėlių. Viską sumaišome.
  4. Įdedame kelias šakeles čiobrelių ir supilame pomidorų tyrę bei vandenį, paskaniname druska, pipirais, džiovintu raudonėliu, sumaišome ir paliekame troškintis 20 minučių.
  5. Pabaigoje įpilame kelis šaukštus balzamiko acto ir viską išmaišome.

Verdame Bešamelio padažą: 

  1. Ant mažos ugnies puode išlydome sviestą. Kai jis ištirpsta – beriame šaukštą miltų ir gerai išmaišome mentele.
  2. Nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai, į puodelį pilame pieną. Nenustodami maišydami kaitiname padažą ant ugnies, kol jis ims tirštėti. Į padažą įberiame druskos ir suberiame 60 g sutarkuoto kietojo sūrio.

Sluoksniuojame lazaniją: 

  1. Pasiruošiame kepimo indą. Ant jo dugno paskirstome kelis šaukštus moliūgų troškinio, pilame kelis šaukštus Bešamelio padažo ir klojame lazanijos lakštus. Ant lakštų sluoksnio vėl paskirstome moliūgų troškinį, Bešamelio padažą ir vėl klojame lakštus.
  2. Taip kartojame, kol užtenka ingredientų. Ant paskutinio lazanijos lakštų sluoksnio paskirstome moliūgų bei pomidorų padažą bei viską dosniai užliejame likusiu Bešamelio padažu, ant viršaus barstome likusius 40 g kietojo sūrio.
  3. Pašauname į 200 laipsnių orkaitę. Kepame 45 minutes.

 

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (25)
Komentarai
  1. Tomas parašė:

    Nuostabus vegetariškas patiekalas, labai gražiai žiūrėjosi per tv laidą, būtinai išbandysiu namie, nes lazanija iš ties labai aukštos kokybės ir puikaus skonio italų virtuvės šedevras.

    Beata, nuoširdžiausi linkėjimai, ačiū, kad esate ir formuojate lietuvių mitybos mentalitetą.

  2. Tomas parašė:

    Nuostabus vegetariškas patiekalas, labai gražiai žiūrėjosi per tv laidą, būtinai išbandysiu namie, nes lazanija iš ties labai aukštos kokybės ir puikaus skonio italų virtuvės šedevras.

    Beata, nuoširdžiausi linkėjimai, ačiū, kad esate ir formuojate lietuvių mitybos mentalitetą ir leidžiate pabūvoti nuostabiame kulinarijos pasaulyje.

  3. Edita parašė:

    Miela Beata, labai aciu uz super receptuka . Siandien isbandziau ir galiu visiems rekomenduoti – LABAI SKANU !
    Ir labai dekoju, kad nepamirsti ir tu kurie nevalgo mesos !!!!
    Su dideliausiais linkejimais is Klaipedos

  4. Garbes rastas parašė:

    Brangi Beata!Jusu virtuve,receptai ir Jus pati esat FANTASTISKI!Jusu virtuves deka as senas diedas pradejau gaminti valgi ir dar nieko nenuvyliau-ACIUACIU!Linksmu Jums Sv.Kaledu ir Laimingu Naujuju Metu!!!Nauju virtuves ideju linkiu Jums!!!

  5. Angelė parašė:

    Beata, ruošiant moliūgo įdarą kada dėti tuo 100g sūrio? Ačiū

  6. Mmm… taip paprasta ir skanu! Man visad lazanija atrodė kažkas tokio, ką labai sunku pasidaryt ir ilgai užtrunki. Jūsų laidoj pamačiau kaip gaminaea šią lazaniją ir ką gi, pasigaminom ir mes namie! Nuostabiai skani vakarienė! Ačiū už įkvėpimą 😉

    Su meile, Egle Ge {HideInSugar}

  7. lazanija parašė:

    aš įdėjau ‘parnidžio’ kietojo sūrio ir padažą sutraukė.. bet kažkas visgi gavosi.. tai buvo antras kartas.. kai gaminau lazaniją.. sūrio į pieną dėti nereiktų.. arba jis turėtų būti kažkoks labai ypatingas..

  8. Diana parašė:

    Sveiki. O ką galima dėti vietoj kaparėlių, nes jų niekada niekur negaunu? ir dar ar negalima gaminant Bešamelio padažą miltus dėti ne sausus, o su trupučių pieno? (gal tada nesutrauktų gumulėlių, nes visada man gaminant jų būna, taigi ieškau išeities:)

    • Beata Nicholson parašė:

      miltus dekite į ištirpusį sviestą, išmaišykite, bus košelė, tada po truputi po du šaukštus ar tris pilkite pieną ir maišykite
      vietoj kaparėliu dėkite marinuotus agurkėlius smulkiai supjaustytus

  9. Liepa parašė:

    Labas, Beata,
    kadangi tos laidos nemačiau, norėjau paklausti kiek to moliūgo dėti? 500g ar daugiau?
    Ačiū

  10. Jurgita parašė:

    Nuostabi lazanija !!!! Tikrai tikrai nuostabi , man zymiai skanesne nei su mesyte …. jei valgyciau sveciuose net neitarciau, jog cia is moliugo toks geris gaunasi – Aciu Jums Beata uz si puiku receptuka – nuo siol musu darzo moliugai dziaugsis keliaudami i tokia nuostabia lazanija :)*

  11. Dovi parašė:

    Labai skanu. Kadangi spintelėj nebuvo alyvuogių ir kaparėlių, tai sluoksniuojant į lazaniją keliavo moliūgų sėklos, o bešamelio padažas pagardintas muskato riešutu. Dabar mano moliūgų receptų krūvelė bus papildyta dar vienu puikiu Beatos receptu 🙂

  12. Jurga parašė:

    o lazanijos lakstu pries tai apvirti nereikia? :O

  13. Diana parašė:

    Nerealaus skonio! Išbandžiau, tikrai verta dėmesio 🙂 truputį patobulinau – įdėjau vištienos gabalėlių, tiko tobulai.

  14. Egle parašė:

    o kiek moliugo troskinti?:)

  15. ligita parašė:

    desimtukas , aciu tau 🙂

  16. Aiste parašė:

    Kiek moliūgo reikia dėti? Gabalas nelabai konkretu 😀 ar nieko nesimaišete rašydama,kad moliūgą reiks 1-1.5 val troškinti??? Čia su porais?? Atrodo ilgokai kažkaip…

  17. Vija parašė:

    O koks sūris (100gr) ir kada jį dėt?

    • Beata Nicholson parašė:

      Naudoti galite bet kokį kietąjį sūrį – tai gali būti parmezanas, pekorinas arba lietuviškasis Džiugas. 60 g jo sudedame į Bešamelio padažą, o likutį barstome pabaigoje, prieš pat šaudami kepti.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.