8241
Beatos virtuvė

Moliūgų ir žemės riešutų keksiukai

(24)

Šie keksiukai – dovana ir svečiui, ir kepėjui. Juos galima iškepti iš anksto, moliūgas padės jiems išlikti labai drėgniems 2–3 dienas. Rudasis cukrus kepiniui suteikia intensyvesnį skonį ir ryškesnę spalvą.

Reikės:
  • 3 kiaušinių
  • 250 g tamsaus (muskovado arba farino) cukraus
  • 150 g saulėgrąžų ar rapsų aliejaus
  • 350 g tarkuoto moliūgo
  • 150 g džiovintų abrikosų
  • 200 g sūdytų žemės riešutų
  • 210 g miltų
  • 1 kupino šaukštelio kepimo sodos
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštų cinamono
  • 0,25 (ketvirčio) šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 0,25 (ketvirčio) šaukštelio maltų muskatų riešutų
  • Kremui:
  • 125 g grietinėlės sūrio (pvz., „Philadelphia“)
  • 90 g sviesto
  • 50 g cukraus pudros
  • cinamono pabarstyti
  • apelsino žievelės, jei pageidaujate
  • saujelės mėgstamų uogų keksiukams papuošti

  1. Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 ºC. Sudėkite keksiukų „sijonėlius“ (popierėlius) į kepimo formą.
  2. Moliūgą sutarkuokite stambia tarka. Abrikosus supjaustykite griežinėliais.
  3. Miltus sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir soda.
  4. Žemės riešutus truputėlį pasmulkinkite delne arba peiliu ant pjaustymo lentelės. Galite palikti juos ir viso dydžio, aš truputį pasmulkinu, kad kai kurie būtų visai nedideli.
  5. Kiaušinius ir cukrų dubenyje pradėkite plakti elektriniu plakikliu dideliu greičiu, kad kiaušiniai suputotų ir jų tūris padidėtų (plakite apie 5 minutes).
  6. Tada pamažu pilkite aliejų ir toliau plakite. Viskas turėtų susiplakti į vientisą minkštą kremą. Jis turi šiek tiek priminti putėsius ar net majonezą.
  7. Dabar į šią masę įmaišykite miltus. Šįkart plakiklio nenaudokite, švelniai darbuokitės šaukštu. Tešla bus gana tiršta.
  8. Į tešlą verskite sutarkuotą moliūgą (jo bus beveik tiek pat, kiek tešlos), riešutus ir abrikosus. Viską išmaišykite, kad vienodai pasiskirstytų.
  9. Tešlą pilkite į keksiukų formeles, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 minutes.
  10. Pagaminkite kremą – visus ingredientus tereikia suplakti elektriniu plakikliu – ir juo papuoškite jau iškepusius keksiukus. Ant viršaus patupdykite mėgstamų uogų.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Lauryna parašė:

    Miela Beata,
    keksiukai atrodo idealiai.
    Norėjau paklausti, kuo galima būtų pakeisti sūdytus žemės riešutus, nes alergija neleidžia jais mėgautis.

  2. Beata Nicholson parašė:

    keiskite kitokiais riešutais, bet jei esate iš viso alergiška riešutam, tai toks netradicinis pakeitimo būdas būtų virtos mažos pupelės:)

  3. Julija parašė:

    Norėčiau paklausti, o koks čia kremas ant keksiukų? Atrodo labai skaniai 🙂

  4. Justė parašė:

    Beata,
    šiandien ketinu gaminti šiuos puikiuosius keksiukus, o iš ko padarytos keksiukų kepurėlės? Turiu omenyje baltą masę.

  5. Ieva parašė:

    Jau iskepti. Nerealus:-)

  6. Egle parašė:

    Man irgi labai įdomu būtų sužinot iš ko kremas, keksiuko papuošime.

  7. Rasa parašė:

    Sveiki,

    kiek mazdaug keksiuku gaunasi is nurodytu kiekiu?

    Aciu!

  8. dangute parašė:

    o labai bus blogai jei desiu paprasta cukru?

  9. Aušra parašė:

    Atrodo skaniai 🙂 Šiandien išbandysiu būtinai. O kaip būtų galima padaryti skanų kremą ant viršaus keksiukų?

  10. Dominyka parašė:

    Mane taip pat labai domina klausimas: iško daromas kremas?

  11. Beata Nicholson parašė:

    Jau papildžiau įrašą kremo receptu.

  12. Giedrėe parašė:

    o moliūgėlis tinka bet koks? aš turiu butternut moliūgą.. ar jokio skirtumo

  13. pia parašė:

    skanesniu keksiuku sunkiai rasi! gvazdikelis + cinamonas+muskatas suteikia tookio Kaledisko kvapo 🙂 puikiai tiks siai sventei. gerai, kad juos galima is anksto issikepti, nes pilnai issilaiko dregni ir purus.

  14. Jūratė parašė:

    Jėga keksiukai! Tik kitą kartą vietoj abrikosų dėčiau razinas, o vietoj žemės riešutų – graikiniai ir bus idealiai.

  15. Irmida parašė:

    Kepiau dukrytės gimtadieniui!
    Labai skanūs gavosi, tik kremą įpurškiau su švirkštu į vidų, tai dar skaniau!

  16. Giedre parašė:

    Nepavyko:( neskanu

  17. Irena parašė:

    Gavosi! minkštučiai, „sultingi“ ir saldūs, kvapnūs… tiesiog puikūs, nors tik antrąsyk gyvenime kepu keksiukus 😀

  18. Lina parašė:

    Beata, ar nesijaučia sodos skonis, nes ji „nenugesinama“?

  19. Justina parašė:

    Et.. patys skaniausi keksiukai kokie gali būti, patiko net draugui, nes jam sunku įtikti su naujovėmis, kaip moliūgu.. 😉 Bet tikrai išsikepsiu dar ne kartą, vis dar turiu moliūgo – savaitgalį šeimininkausim! 😉

  20. Olgita parašė:

    Beata, tai toooobula… 🙂 mmmm… 🙂 minkštutėlaičiai… 🙂 neapsakoma! 🙂 Ką tik iškepiau 🙂 Linkiu visiems paragauti 🙂 Ačiū Jums, Beata! 🙂

  21. Jurgita parašė:

    O mums per saldūs buvo, nors dėjau tik 150 gr. cukraus, bet kartosiu dar tikrai tik su dar mažiau cukraus.

  22. Laima parašė:

    Aš tai negaliu patikėti, kad taip žemai įvertintas šitas receptas! Nes man – tai patys skaniausi keksiukai! Jau daug metų prasidėjus moliūgų sezonui, aš juos kepu!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.