Spausdinti

Moliūgų ir žemės riešutų keksiukai

0
komentarai
25
Porcijos
12 asm.

Keksiukų tešlai:

3 kiaušinių
250 g tamsaus (muskovado arba farino) cukraus
150 g saulėgrąžų ar rapsų aliejaus
350 g tarkuoto moliūgo
150 g džiovintų abrikosų
200 g sūdytų žemės riešutų
210 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo sodos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų cinamono
0,25 (ketvirčio) šaukštelio maltų gvazdikėlių
0,25 (ketvirčio) šaukštelio maltų muskatų riešutų

Kremui:

125 g grietinėlės sūrio (pvz., „Philadelphia“)
90 g sviesto
50 g cukraus pudros
cinamono pabarstyti
apelsino žievelės, jei pageidaujate
saujelės mėgstamų uogų keksiukams papuošti
Kaip gaminti?

Gaminimas

Kepame keksiukus:

1

Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 ºC. Sudėkite keksiukų „sijonėlius“ (popierėlius) į kepimo formą.

2

Moliūgą sutarkuokite stambia tarka. Abrikosus supjaustykite griežinėliais.

3

Miltus sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir soda.

4

Žemės riešutus truputėlį pasmulkinkite delne arba peiliu ant pjaustymo lentelės. Galite palikti juos ir viso dydžio, aš truputį pasmulkinu, kad kai kurie būtų visai nedideli.

5

Kiaušinius ir cukrų dubenyje pradėkite plakti elektriniu plakikliu dideliu greičiu, kad kiaušiniai suputotų ir jų tūris padidėtų (plakite apie 5 minutes).

6

Tada pamažu pilkite aliejų ir toliau plakite. Viskas turėtų susiplakti į vientisą minkštą kremą. Jis turi šiek tiek priminti putėsius ar net majonezą.

7

Dabar į šią masę įmaišykite miltus. Šįkart plakiklio nenaudokite, švelniai darbuokitės šaukštu. Tešla bus gana tiršta.

8

Į tešlą verskite sutarkuotą moliūgą (jo bus beveik tiek pat, kiek tešlos), riešutus ir abrikosus. Viską išmaišykite, kad vienodai pasiskirstytų.

9

Tešlą pilkite į keksiukų formeles, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 minutes.

Pagaminkite kremą:

1

Visus ingredientus tereikia suplakti elektriniu plakikliu – ir juo papuoškite jau iškepusius keksiukus. Ant viršaus patupdykite mėgstamų uogų.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Miela Beata,
    keksiukai atrodo idealiai.
    Norėjau paklausti, kuo galima būtų pakeisti sūdytus žemės riešutus, nes alergija neleidžia jais mėgautis.

  2. Beata,
    šiandien ketinu gaminti šiuos puikiuosius keksiukus, o iš ko padarytos keksiukų kepurėlės? Turiu omenyje baltą masę.

  3. Atrodo skaniai 🙂 Šiandien išbandysiu būtinai. O kaip būtų galima padaryti skanų kremą ant viršaus keksiukų?

  4. skanesniu keksiuku sunkiai rasi! gvazdikelis + cinamonas+muskatas suteikia tookio Kaledisko kvapo 🙂 puikiai tiks siai sventei. gerai, kad juos galima is anksto issikepti, nes pilnai issilaiko dregni ir purus.

  5. Jėga keksiukai! Tik kitą kartą vietoj abrikosų dėčiau razinas, o vietoj žemės riešutų – graikiniai ir bus idealiai.

  6. Kepiau dukrytės gimtadieniui!
    Labai skanūs gavosi, tik kremą įpurškiau su švirkštu į vidų, tai dar skaniau!

  7. Gavosi! minkštučiai, „sultingi” ir saldūs, kvapnūs… tiesiog puikūs, nors tik antrąsyk gyvenime kepu keksiukus 😀

  8. Et.. patys skaniausi keksiukai kokie gali būti, patiko net draugui, nes jam sunku įtikti su naujovėmis, kaip moliūgu.. 😉 Bet tikrai išsikepsiu dar ne kartą, vis dar turiu moliūgo – savaitgalį šeimininkausim! 😉

  9. Beata, tai toooobula… 🙂 mmmm… 🙂 minkštutėlaičiai… 🙂 neapsakoma! 🙂 Ką tik iškepiau 🙂 Linkiu visiems paragauti 🙂 Ačiū Jums, Beata! 🙂

  10. O mums per saldūs buvo, nors dėjau tik 150 gr. cukraus, bet kartosiu dar tikrai tik su dar mažiau cukraus.

  11. Aš tai negaliu patikėti, kad taip žemai įvertintas šitas receptas! Nes man – tai patys skaniausi keksiukai! Jau daug metų prasidėjus moliūgų sezonui, aš juos kepu!

Rašyti komentarą