Moliūgų ir žemės riešutų keksiukai
Keksiukų tešlai:
Kremui:
Gaminimas
Kepame keksiukus:
Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 ºC. Sudėkite keksiukų „sijonėlius“ (popierėlius) į kepimo formą.
Moliūgą sutarkuokite stambia tarka. Abrikosus supjaustykite griežinėliais.
Miltus sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir soda.
Žemės riešutus truputėlį pasmulkinkite delne arba peiliu ant pjaustymo lentelės. Galite palikti juos ir viso dydžio, aš truputį pasmulkinu, kad kai kurie būtų visai nedideli.
Kiaušinius ir cukrų dubenyje pradėkite plakti elektriniu plakikliu dideliu greičiu, kad kiaušiniai suputotų ir jų tūris padidėtų (plakite apie 5 minutes).
Tada pamažu pilkite aliejų ir toliau plakite. Viskas turėtų susiplakti į vientisą minkštą kremą. Jis turi šiek tiek priminti putėsius ar net majonezą.
Dabar į šią masę įmaišykite miltus. Šįkart plakiklio nenaudokite, švelniai darbuokitės šaukštu. Tešla bus gana tiršta.
Į tešlą verskite sutarkuotą moliūgą (jo bus beveik tiek pat, kiek tešlos), riešutus ir abrikosus. Viską išmaišykite, kad vienodai pasiskirstytų.
Tešlą pilkite į keksiukų formeles, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 minutes.
Pagaminkite kremą:
Visus ingredientus tereikia suplakti elektriniu plakikliu – ir juo papuoškite jau iškepusius keksiukus. Ant viršaus patupdykite mėgstamų uogų.
Miela Beata,
keksiukai atrodo idealiai.
Norėjau paklausti, kuo galima būtų pakeisti sūdytus žemės riešutus, nes alergija neleidžia jais mėgautis.
keiskite kitokiais riešutais, bet jei esate iš viso alergiška riešutam, tai toks netradicinis pakeitimo būdas būtų virtos mažos pupelės:)
Norėčiau paklausti, o koks čia kremas ant keksiukų? Atrodo labai skaniai 🙂
Beata,
šiandien ketinu gaminti šiuos puikiuosius keksiukus, o iš ko padarytos keksiukų kepurėlės? Turiu omenyje baltą masę.
Jau iskepti. Nerealus:-)
Man irgi labai įdomu būtų sužinot iš ko kremas, keksiuko papuošime.
Sveiki,
kiek mazdaug keksiuku gaunasi is nurodytu kiekiu?
Aciu!
o labai bus blogai jei desiu paprasta cukru?
Atrodo skaniai 🙂 Šiandien išbandysiu būtinai. O kaip būtų galima padaryti skanų kremą ant viršaus keksiukų?
Mane taip pat labai domina klausimas: iško daromas kremas?
Jau papildžiau įrašą kremo receptu.
o moliūgėlis tinka bet koks? aš turiu butternut moliūgą.. ar jokio skirtumo
o moliūgėlis tinka bet koks? aš turiu butternut moliūgą.. ar jokio skirtumo
skanesniu keksiuku sunkiai rasi! gvazdikelis + cinamonas+muskatas suteikia tookio Kaledisko kvapo 🙂 puikiai tiks siai sventei. gerai, kad juos galima is anksto issikepti, nes pilnai issilaiko dregni ir purus.
Jėga keksiukai! Tik kitą kartą vietoj abrikosų dėčiau razinas, o vietoj žemės riešutų – graikiniai ir bus idealiai.
Kepiau dukrytės gimtadieniui!
Labai skanūs gavosi, tik kremą įpurškiau su švirkštu į vidų, tai dar skaniau!
Nepavyko:( neskanu
Gavosi! minkštučiai, „sultingi” ir saldūs, kvapnūs… tiesiog puikūs, nors tik antrąsyk gyvenime kepu keksiukus 😀
Beata, ar nesijaučia sodos skonis, nes ji „nenugesinama”?
Et.. patys skaniausi keksiukai kokie gali būti, patiko net draugui, nes jam sunku įtikti su naujovėmis, kaip moliūgu.. 😉 Bet tikrai išsikepsiu dar ne kartą, vis dar turiu moliūgo – savaitgalį šeimininkausim! 😉
Beata, tai toooobula… 🙂 mmmm… 🙂 minkštutėlaičiai… 🙂 neapsakoma! 🙂 Ką tik iškepiau 🙂 Linkiu visiems paragauti 🙂 Ačiū Jums, Beata! 🙂
O mums per saldūs buvo, nors dėjau tik 150 gr. cukraus, bet kartosiu dar tikrai tik su dar mažiau cukraus.
Aš tai negaliu patikėti, kad taip žemai įvertintas šitas receptas! Nes man – tai patys skaniausi keksiukai! Jau daug metų prasidėjus moliūgų sezonui, aš juos kepu!