8241
Beatos virtuvė

Moliūgų ir pomidorų sriuba

(0)

Moliūgų ir pomidorų sriuboje susitinka rūgštelė ir saldumas. Pradedu tokią gaminti rudens pradžioje, kai yra ir pirmųjų moliūgų, ir dar nesibaigė pomidorai.

Reikės:
  • 1 litro vištienos sultinio
  • 1 nedidelio sviestinio moliūgo
  • 4-5 pomidorų arba skardinės konservuotų
  • 1 morkos
  • 2 saliero stiebų
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 nedidelės svogūno galvelės
  • 1 šaukštelio maltos kalendros
  • 1 šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero
  • druskos, pipirų

Mano atradimas — rūgštesni pomidorai, suporuoti su saldžiu moliūgu. Tokią kvapnią sriubą gera kabinti šaukštais, kai už lango barbena lietus.

Jeigu spintelėje turite konservuotų pomidorų, naudokite juos.

Gaminame:

  1. Supjaustome svogūną, salierą ir morkas. Česnako skilteles tik nulupame.
  2. Puode įkaitiname aliejų, dedame svogūnus ir česnako skilteles, kepame, kol svogūnai tampa skaidrūs. Tuomet beriame salierus ir morkas, pakepame dar 5 minutes.
  3. Sudedame maltas kalendras ir tarkuotą imbierą, truputėlį pakaitiname. Tuomet suverčiame stambiai supjaustytą moliūgą ir pasmulkintus pomidorus.
  4. Viską užpilame sultiniu, pasūdome, beriame pipirų ir paverdame, kol moliūgai suminkštės. Išvirusią sriubą sutriname.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 4,22 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.