Mano atradimas — rūgštesni pomidorai, suporuoti su saldžiu moliūgu. Tokią kvapnią sriubą gera kabinti šaukštais, kai už lango barbena lietus.
Moliūgų ir pomidorų sriuba
![komentarai](https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/themes/initializr/assets/img/comment.png)
Reikės:
Gaminimas
Supjaustome svogūną, salierą ir morkas. Česnako skilteles tik nulupame.
Puode įkaitiname aliejų, dedame svogūnus ir česnako skilteles, kepame, kol svogūnai tampa skaidrūs. Tuomet beriame salierus ir morkas, pakepame dar 5 minutes.
Sudedame maltas kalendras ir tarkuotą imbierą, truputėlį pakaitiname. Tuomet suverčiame stambiai supjaustytą moliūgą ir pasmulkintus pomidorus.
Viską užpilame sultiniu, pasūdome, beriame pipirų ir paverdame, kol moliūgai suminkštės. Išvirusią sriubą sutriname.
![](https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2020/11/untitled-8-copy-683x1024.jpg)
Jeigu spintelėje turite konservuotų pomidorų, naudokite juos.
Labai skani sriuba išėjo 🙂 labai greit suvalgėm! Ačiū už receptą
Labai gera sriuba! Vis nerimavau kur padeti saldu moliuga, nes mano iprasta moliugu sriuba su jais iseina per saldi, o pyragai jau igriso. Nedejau saliero (seimyna labai nemegsta), pakeiciau malta kalendra i sviezius lapus ir imbiera naudojau dziovinta, bet skonis pasakiskas, tikrai darysiu dar ne syki!