8241
Beatos virtuvė

Moliūgų ir bulvių blynai

(24)

Beveik bulviniai blynai, tik bulvės perpus sumaišytos su moliūgais. Nepakartojamas, kvapnus ir ryškus rezultatas keptuvėje.

Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 20min.
Reikės:
  • 3-4 didelių bulvių
  • Maždaug tiek pat moliūgo, kiek bulvių masės
  • 1 svogūno
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų miltų
  • 1 šaukštelio kmynų
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • Druskos ir pipirų
  • Aliejaus kepimui

Šiais metais atrodo, kad moliūgų derlius tikrai turtingas užderėjo, kai kur, atrodo, jie net ir mažos mašinos dydžio sugebėjo užaugti, na gal ir ne mašinos, bet maža karieta  smulkiai Pelenei tikrai išeitų. Moliūgas tikrai puikiai randa vietą mano virtuvėje ir ne tik ant palangės… Moliūgas vien tik dėl savo spalvos yra privalomas ingredientas, tokia maloniai ryški, nuo blyškiai gelsvos iki ryškiai oranžinės. Puikiausiai tinka sriuboms, padažams, pyragams ir, be abejonės, bulviniams blynams pralinksminti. Nereikia nei slėpti, nei gėdytis, kad bulviniai blynai – daugelio mėgstamas reikalas. Tad čia – beveik bulviniai blynai, tik bulvės perpus sumaišytos su moliūgais. Nepakartojamas, kvapnus ir ryškus rezultatas keptuvėje. Aš dar įdėjau kmynų ir raudonėlio, juk nebūtinai blynai turi būti prėski ir tik laukti malonės iš kokio nors padažo su spirgučiais. Tiesa, šie, pamatysite patys, reikalauja greitos reakcijos, juos reikia kepti kaip mat, nes įdėjus druskos neužtvenksi upės ir nieko nesustabdysi, gena druska skystį iš bulvių ir ypač iš moliūgų, taigi gali tekti papildomai įdėti miltų ir truputį nupilti to skysčio… Be to, ne jokia paslaptis, iš šitos pačios masės (sutarkuotų moliūgų, bulvių bei svogūno) išeina puikus apkepas, tik daugiau įdėkite kiaušinių ir pašaukite į orkaitę, ant viršaus sviesto truputį uždėkite ir iškeps pasakiškas apkepas.

 Kaip paruošti:

  1. Moliūgą ir bulves sutarkuoti burokine tarka, taip pat sutarkuoti ir svogūną.
  2. Suberti prieskonius, mušti kiaušinius, įdėti miltų, viską sumaišyti.
  3. Tada įdėti druskos.
  4. Kepti po šaukštą gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejaus trupučiu.
Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3.58 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (24)
Komentarai
  1. Moliūgų ir bulvių blynai parašė:

    Negaliu atsivalgyti moliūgų ir bulvių blynų. Jie taip paprastai paruošiami ir tokie skanūs. Ačiū už puikius receptus 😉

  2. Lina parašė:

    Oi Beatut, sie blyniukai superiniai 🙂 kaip tik kepu, ir niekaip nepavyksta idet i lekste, tuoj pat visi tiesiai nis keptuves suvalgo 😀

  3. M.Ž. parašė:

    Sakykite, koks padažas čia tinka? <a href=""

  4. M.Ž. parašė:

    Sakykite, koks padažas čia tinka?

    • as parašė:

      juk grietine tinka , taip kaip su paprastais bulviu blynais. na ir daug klausianciu koks padazas tinka, nejaugi neragavot su grietine? pabandykit

    • Erika parašė:

      Sakyčiau tiktų pikantiškas padažas: grietinė su krapais ar net česnakais. 🙂

  5. darysiu rytoj :) parašė:

    Sveiki,

    Bandysiu rytoj ir aš darytis tokius blynelius.
    Norisi pasibandyt, kaip ir daugelį jūsų receptų.

  6. skanu :) parašė:

    Tikrai skanūs blynai.. 🙂 Tik aš dar įtarkuoju 1-2 morkas 🙂

    Ir kepu kartais orkaitėje, o ne keptuvėje. tada beveik visai aliejaus nereikia 🙂

  7. O. parašė:

    Aciu, Beata! Blynai skanumelis. As bekepdama niekam neduodu 🙂 kepu ir sudedu i puoda su storu dugnu, jie ten dar pasunta, dakepa ir lieka karsti, valgo visi kartu. 🙂 Prie siu blynu labai tinka varskes padazas: pakelis varskes, saukstas grietines, keli saukstai pieno arba/ir kefyro (iki skystokos grietines konsistencijos), druskos ir smulkintu krapu, galima itarkuoti raugintu agurkeliu. Mmmmmm….. 🙂

  8. kažkas panašaus parašė:

    šiandieną kepiau kažką panašaus, bet kartu ir ne…sumaišiau likusią nuo pusryčių grikių košę, įdėjau 2 kiaušinius, pieno , miltų, tarkuotos morkos, smulkiai pjaustyto svogūno ir tarkuoto moliūgo, pagardinau žiupsneliu druskos ir pipirų…vaikams patiko, tik sunkiai sekėsi suprasti, iš ko tie blynai padaryti 🙂

  9. maži dalykai parašė:

    vakar kepiau kaip apkepą, patiko! Ačiū už receptą!

  10. ausris parašė:

    nieko ypatingo. labai panasus i bulvinius blynus..po tokiu riebu patiekalu paskui sporto klube diena nakti gyventi reikia.

  11. Marineo parašė:

    super blynai, aciu labai labai !

  12. Jazzille parašė:

    Bulviniai blynai puikus patiekalas ziemai!!
    Isbandziau daugeli receptu, sis megstamiausias –
    http://jazzille.blogspot.be/2012/09/crispy-hash-browns.html

  13. Edvardas parašė:

    Vietoj svogunom, mano nuomone, čia labiau tiktu poras, ir nemažai poro gal visa šaknis.

  14. Lina parašė:

    Gavosi labai skani vakariene!

  15. Erika parašė:

    Labai skanu 😉

  16. Elena parašė:

    Ka tik su vyru pavalgem pietus. Na, ne kazka, ne kazka.. Tai, kad liko tikrai nebesuvalgysim, apie sekanti gaminima irgi dar reiketu pagalvoti. Vyro zodziai: geriau jau butum kepus tikrus bulvinius blynus 😀
    Tai buvo pirmas kartas, kada nepavyko Beatos receptas. Nepavyko sakau todel, kad pirma karta gaminau ka nors is moliugo, galbut tame beda ir buvo.. jautesi netg kazkoks kartumo skonis…

  17. Jolita parašė:

    Labai skanus blyneliai. Patiko visai seimai. Aciu uz recepta 🙂

  18. Mei parašė:

    Kepiau su mažiau moliūgo nei bulvių ir visa kiekį iskart iškepiau per 4 keptuves, tad miltų neprireikė. Labai skanu!

  19. Simona parašė:

    O kaip apkepą kiek laiko kepti?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.