8241
Beatos virtuvė

Moliūgų ir abrikosų čatnis

(2)
Porcijos: 6-8
Gaminimo laikas: 60min.
Reikės:
  • 1 kg moliūgų
  • 1 šaukšto kmynų
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
  • 200 g džiovintų abrikosų
  • 70 g džiovintų spanguolių
  • 1 apelsino sulčių
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 2–3 šaukštų obuolių acto
  • 40 g cukraus

2017-ųjų metų TV laidos sezone iš moliūgų turbūt gaminau daugiau nei iš bulvių. Jie man tikrai labai patinka ir turi daugybę sveikatai palankių medžiagų. Šis čatnis gali būti garnyras, mėsos, sūrio ar silkės pagardas. Tinka dovanoti mėgstantiesiems aštriau.

Verdame čatnį: moliūgą nulupame ir sutarkuojame. Tarkius sudedame į puodą, suberiame prieskonius (kmynus, druską, paprikų miltelius), džiovintas spanguoles ir pasmulkintus abrikosus. Supilame apelsino sultis, vandenį ir išmaišome. Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname apie 45 minutes.

Į puodą su moliūgais supilame actą, suberiame cukrų, išmaišome ir paliekame dar pasitroškinti 10 minučių. Supilstome į sterilius stiklainius ir sandariai uždarome.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 3,82 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. olga parašė:

    ar galima iskart valgyti? kiek laiko laikosi?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.