8241
Beatos virtuvė

Minkštutėliai pyragėliai „Pūkučiai“ su varškės kremu

(3)
Reikės:
  • 100 g DVARO sviesto
  • 220 ml vandens
  • žiupsnio druskos
  • 160 g miltų
  • 5 M dydžio kiaušinių
  • Įdarui:
  • 400 g 9 proc. riebumo DVARO varškės
  • 400 g 35 proc. riebumo DVARO grietinėlės
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 90–100 g cukraus miltelių
  • 1 citrinos žievelės ir sulčių
  • cukraus miltelių papuošti

Gaminant ir fotografuojant šiuos skanėstus, užvirė diskusija – kaip žmonės vadina tokį desertą? Plikytais pyragaičiais? Na, taip, bet tų pyragaičių būna įvairių. Eklerais? Gal pernelyg prancūziška, o ir įdaras ne plikyto kremo. Pūkučiai! Štai žodis, geriausiai apibūdinantis kepinio charakterį ir pojūtį prakandus. Pralaužę plonytį plikyto pyragaičio lukštą rasite švelnų purų varškės kremą, kuris, beje, puikiai tiktų ir begalei kitų receptų – tortui pertepti, vyniotiniui ar „Pavlovai“.

Kaip visada, desertams ir kepiniams su pieno produktais aš renkuosi DVARO produktus. Šio gamintojo varškė man pati skaniausia – ne per rūgšti ar šlapia, tinkamo birumo. O grietinėlę, prieš tai tinkamai atvėsinę, kuo puikiausiai išplaksite rankomis – ji riebi, rezultatai visada džiugina.

Išsikepkite „Pūkučių“ ir įsitikinsite, kokie lengvi, švelnūs ir elegantiški gali būti varškės desertai.

  1. Į puodą pilame vandenį, beriame žiupsnį druskos ir sudedame gabaliukais pjaustytą DVARO sviestą. Užkaičiame ant vidutinės kaitros ir palaukiame, kol užvirs. Tada vienu ypu į verdantį vandenį suberiame miltus ir maišome mediniu šaukštu, kol tešla sulips į vientisą kamuolį. Sumažiname kaitrą iki mažiausios ir vis maišome tešlą puode, kad iš jos išgaruotų kuo daugiau drėgmės. Tešlą perkeliame į kitą dubenį ir trumpam paliekame atvėsti.
  2. Mušame po vieną kiaušinį į kiek pravėsusią tešlą ir plakame elektriniu plakikliu, kol šie tolygiai pasiskirstys tešloje. Taip vieną po kito įplakame visus kiaušinius. Turi išeiti blizgi, tolygios tekstūros tešla, kuri pakelta mentele ar šaukštu tįstų sudarydama V raidės pleišto formą. Tešlą suverčiame į konditerinį maišelį.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą išklojame popieriumi. Ant jo išspaudžiame tešlos kauburėlius, palikdami dviejų pirštų pločio tarpelius. Iš nurodyto kiekio turėtų išeiti 20–24 plikyti pyragaičiai. Juos kepame apie 35-40 minučių, kol dailiai išsipūs ir taps auksinės spalvos.
  4. Gaminame kremą. Elektriniu trintuvu ar per sietelį sutriname 9 % riebumo DVARO varškę su 100 g DVARO grietinėlės. Smulkiai įtarkuojame vienos citrinos žievelę, įspaudžiame du šaukštelius sulčių, išmaišome. Kitame inde iki standžių putų išplakame likusią grietinėlę su cukraus milteliais ir vanile. Plaktą grietinėlę palengva įmaišome į varškę, kad liktų kuo daugiau oro. Kremą sudedame į konditerinį maišelį.
  5. Iškepusius plikytus pyragaičius atvėsiname ir peiliu ar mediniu pagaliuku padarome nedidelę skylutę dugne. Pro ją pyragaičius pripildome varškės kremo. Pyragaičiai puikūs ir kitą dieną, tada jie bus visai minkšti.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,40 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Inga parašė:

    Laba diena, Beta, sakykite, kokio maždaug diametro tešlos kauburėlius darote? 🙂

  2. Liuda parašė:

    Sveiki Beata, ketinu issikepti pukucius Velykoms. Ar galiu pries kelias dienas issikepti teslos kauburiukus, o kremu uzpildyti diena pries vartojant. Ar bus tokie skanus? Dekui

    • Beata Nicholson parašė:

      Galite tikrai kepti ekleriukus iš anksčiau, iki kol prireiks, laikykite juos sausai supakuotus. O tiesą sakant, man jie įdaryti varškės kremu ir pastovėję šaltai per naktį, dar skanesni… Iš išorės, aišku, jie jau nebebūna traškūs, bet tas minkštumas tiesiog užburia. Neina sustot valgyti!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.