Gaminant ir fotografuojant šiuos skanėstus, užvirė diskusija – kaip žmonės vadina tokį desertą? Plikytais pyragaičiais? Na, taip, bet tų pyragaičių būna įvairių. Eklerais? Gal pernelyg prancūziška, o ir įdaras ne plikyto kremo. Pūkučiai! Štai žodis, geriausiai apibūdinantis kepinio charakterį ir pojūtį prakandus. Pralaužę plonytį plikyto pyragaičio lukštą rasite švelnų purų varškės kremą, kuris, beje, puikiai tiktų ir begalei kitų receptų – tortui pertepti, vyniotiniui ar „Pavlovai“.
Kaip visada, desertams ir kepiniams su pieno produktais aš renkuosi DVARO produktus. Šio gamintojo varškė man pati skaniausia – ne per rūgšti ar šlapia, tinkamo birumo. O grietinėlę, prieš tai tinkamai atvėsinę, kuo puikiausiai išplaksite rankomis – ji riebi, rezultatai visada džiugina.
Išsikepkite „Pūkučių“ ir įsitikinsite, kokie lengvi, švelnūs ir elegantiški gali būti varškės desertai.
Sveiki Beata, ketinu issikepti pukucius Velykoms. Ar galiu pries kelias dienas issikepti teslos kauburiukus, o kremu uzpildyti diena pries vartojant. Ar bus tokie skanus? Dekui
Labai skanus ir purus. Varskes kremas galetu but truputi saldesnis. Kita karta daugiau cukraus idesiu. Aciu uz recepta.
Laba diena, Beta, sakykite, kokio maždaug diametro tešlos kauburėlius darote? 🙂