8241
Beatos virtuvė

Mieliniai užgavėnių blynai

(0)
Reikės:
  • 1 litro šilto pieno
  • 1 pakelio sausų mielių
  • žiupsnelio druskos
  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus
  • apie 2 kg miltų
  • 2 kiaušinių
  • aliejus kepimui

Sakoma, kad kokios čia Užgavėnės be mielinių blynų? Būtinas gi atributas. O šie mieliniai blynai atkeliavo iš Žemaitijos, kai filmavome laidą apie Žemaitiją, tai ir šiupinio ragavom, ir mielinių blynų.

Į šiltą pieną suberiame cukrų, druską, mieles. Gerai išmaišome ir tada pamažu įsukame miltus, įmušame kiaušinius. Išmaišyta tešla turi nebėgti iš šaukšto, turi būti tirštesnė.

Tešlą paliekame šiltoje vietoje kilti apie pusvalandį. Vėl išmaišome, ir sakoma, kad galima įpilti šaukštą alkoholio, kad neprisigertų blynai aliejumi labai.  Įkaitiname keptuvę ir šaukštą, kuriuo kabinsime tešlą, pamirkome vandenyje ar aliejuje. Dedame šaukštą ir apvererčiame blynus tik tuomet, kai apkepa viena pusė, paskui – kita (tankiai nevartome). Kepame ant vidutinės ugnies, nes per karštai kepamų blynų neiškeps vidus, o tik apskrus išorė.

Skanaus.

Ši laida yra projekto „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas vietinio turizmo rinkoje“ (Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0003) dalis. Laidą inicijavo Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, ji nansuojama pagal 2014–2020m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3.75 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.