Spausdinti

Sakoma, kad kokios čia Užgavėnės be mielinių blynų? Būtinas gi atributas. O šie mieliniai blynai atkeliavo iš Žemaitijos, kai filmavome laidą apie Žemaitiją, tai ir šiupinio ragavom, ir mielinių blynų.

Mieliniai Užgavėnių blynai

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 litro šilto pieno
1 pakelio sausų mielių (7 g)
žiupsnelio druskos
2 valgomųjų šaukštų cukraus
apie 2 kg miltų
2 kiaušinių
aliejaus kepimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Į šiltą pieną suberiame cukrų, druską, mieles. Gerai išmaišome ir tada pamažu įsukame miltus, įmušame kiaušinius. Išmaišyta tešla turi nebėgti iš šaukšto, turi būti tirštesnė.

2

Tešlą paliekame šiltoje vietoje kilti apie pusvalandį. Vėl išmaišome, ir sakoma, kad galima įpilti šaukštą alkoholio, kad neprisigertų blynai aliejumi labai.

3

Įkaitiname keptuvę ir šaukštą, kuriuo kabinsime tešlą, pamirkome vandenyje ar aliejuje. Dedame šaukštą ir apvererčiame blynus tik tuomet, kai apkepa viena pusė, paskui – kita (tankiai nevartome). Kepame ant vidutinės ugnies, nes per karštai kepamų blynų neiškeps vidus, o tik apskrus išorė.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Šie blynai Žemaitijoje, apie Jurbarką-Smalininkus vadinami kropeliais. kaip miela prisiminti ir pakartoti…

Rašyti komentarą