Spausdinti

Mielos, purios, minkštos ir gardžios Velykų zuikio vaišės vaikams. Šių tešla – brijošė, arba sviestinė mielinė tešla. Ji sodri, riebi, truputį kitokia nei tiesiog įprasta mielinė tešla. Skaniausia pyragus valgyti tą pačią dieną, kitą jie bus kietesni. Jei liks nesuvalgytų, galite supjaustyti ir paskrudinti – puikiai tiks vėlyviems šventiniams pusryčiams vietoje skrebučių.

Šis receptas buvo išspausdintas 2021 m. Beatos virtuvės pavasario numeryje. Juo su mumis pasidalino Giedrė Pačenkienė – įvairiausių macaron’sų ir kitų skanėstų burtininkė bei užkalbėtoja, „Macaroom“ desertų studijos įkūrėja.

 

 

Mielinės Velykų zuikių bobutės

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

500 g miltų
7 g sausų mielių
4 kiaušinių
50 ml šilto pieno
250 g sviesto
100 g cukraus
1 šaukštelio druskos
200 g šokolado gabalėlių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Mieles su trupučiu cukraus išmaišome šiltame piene (apie 40 °C) ir leidžiame suputoti, pakilti.

2

Miltus maišydami su druska ir cukrumi, supilame suputojusias mieles, mušame kiaušinius.

3

Pradedame minkyti rankomis ar virtuviniu kombainu ir minkome apie 10 min.

4

Sudedame kambario temperatūros kubeliais pjaustytą sviestą, minkome dar apie 15 min., kol tešla taps vientisa, elastinga. Jei minkote rankomis, darbuokitės greičiau, kad nuo rankų šilumos nepradėtų skystėti sviestas. Pabaigoje suberiame smulkintą šokoladą ir dar paminkome, kol jis pasiskirstys tešloje.

5

Uždengiame ir apie 1,5–2 val. paliekame pakilti. Arba dedame į šaldytuvą ir paliekame ten iki 12 valandų.

6

Paruošiame skardines – dugną išklojame kepimo popieriumi (iškerpame tokio dydžio apskritimą, koks yra skardinės dugnas) ir apjuosiame popieriaus juosta šonus iš vidaus. Popieriaus kraštus paliekame aukštesnius nei kepimo forma, kad būtų lengviau išimti bobelę.

7

Pakilusią (arba tik išimtą iš šaldytuvo) tešlą lengvai perminkome ir dedame į skardines – turi būti užpildyta ne daugiau nei pusė skardinės. Kildiname dar apie pusvalandį. Jeigu tešla iš šaldytuvo – kildiname apie dvi valandas 35 °C temperatūroje.

8

Pakilusių bobučių viršų patepame kiaušinio ir pieno plakiniu, kepame 160 °C orkaitėje. Visai mažoms bobytėms užteks 15 min., didesnėms prireiks 20–22 min.

Ingredientai
Patarimas

Iš tokios mielinės brijošės tešlos galite kepti ne tik bobeles skardinėse, bet ir vieną didelį pyragą, pavyzdžiui, pailgo kekso formoje. Arba mažas bandeles su šokoladu. O gal pynutę? Arba zuikutį? Arba bandeles suvožtiniams.

Tokius pyragus galima skaninti razinomis, riešutais, vaikams labai patinka su šokolado gabalėliais, o kepti smagu tiesiog konservų dėžutėse, emaliuotuose puodeliuose ar neglazūruoto molio induose, išklotuose kepimo popieriumi.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą