Spausdinti

Beveik klasikiniai grybų pyragėliai, tik kepti siūlome iš visų grūdo dalių miltų – jų struktūra bus sveikesnė, natūralesnė ir labiau naminė. Iškepsite maždaug 20 nedidelių spurgų.

 

 

Mielinės džiovintų baravykų spurgos

0
komentarai
0
Porcijos
10 asm.

Reikės:

300 g visų grūdo dalių kvietinių miltų
200 g kvietinių miltų
1 stiklinės šilto vandens
30–40 g mielių
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio druskos
2 didelių saujų džiovintų baravykų
1 svogūno
druskos, pipirų
aliejus kepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Giliame dubenyje sumaišome miltus.

2

Kitame dubenyje šiltame vandenyje ištirpiname mieles su cukrumi. Palaukiame 5 minutes, kol mielės suputos, supilame į miltuose padarytą duobutę ir užminkome minkštą tešlą. Minkome 5–7 minutes, kol tešla nebelips prie dubens sienelių ir taps elastinga. Uždengiame rankšluosčiu ir apie valandą paliekame pakilti.

3

Džiovintus baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti 30 minučių. Baravykus nusunkiame ir susmulkiname.

4

Svogūną supjaustome kubeliais.

5

Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname svogūnus, suberiame smulkintus baravykus, pagardiname druska, pipirais ir dar kelias minutes pakepiname.

6

Pakilusią tešlą paspaudžiame, dar paminkome ir atsignybame slyvos dydžio tešlos gabaliuką. Paspaudžiame jį tarp delnų, dedame šaukštelį baravykų įdaro, stipriai suspaudžiame ir suformuojame spurgą. Taip paruošiame visas spurgas.

7

Nedideliame puodelyje įkaitiname aliejų ir po vieną sumetame spurgas. Kepdami pasukiojame puodelį, kad spurgos tolygiai virtų. Verdame apie 6–8 minutes arba kol švelniai paruduos. Ištraukiame kiaurasamčiu ir dedame į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad popierius sugertų aliejaus perteklių.

Ingredientai
Patarimas

Tešlą galite pasiruošti iš vakaro, tik tuo atveju ją uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve. Kitą dieną ištraukite iš šaldytuvo ir laikykite šiltoje aplinkoje, kad tešla pakiltų, jos tūris padvigubėtų. 

Alternatyva

Baravykus galite keisti pievagrybiais ar kelmučiais, bet su džiovintais baravykais skonis bus šventiškiausias. Iškepsite maždaug 20 nedidelių spurgų.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą