8241
Beatos virtuvė

Mielinės bandelės su varške

(28)

Turiu pripažinti, kad pavyktų skaniausios pasaulyje bandelės su varške, turėjau jas kepti ne vieną kartą.... Nes norėjau, kad bandelėje būtų daug varškės ir kad nereikėtų su viena bandele vargti kaip su mažu vaiku mokant užrišti batus. Ir va prašom: pavyko nuostabios, drėgnos ir pilnos skaniausios varškės! Mums, lietuviams, labai patiks

Reikės:
  • 200 g kvietinių miltų
  • 200 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 50 g DVARO sviesto
  • 300 ml DVARO pieno
  • gero žiupsnio druskos
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 pakelis (7 g) sausų mielių
  • Įdarui reikės:
  • 400 g DVARO varškės (9 proc.)
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų cukraus miltelių (galite naudot ir cukrų)
  • 1 šaukšto krakmolo (galite dėt ir miltus)
  • 50 g minkšto sviesto
  • kiaušinio aptepimui (nebūtinai)

Naudojau, aišku, puikiąją DVARO varškę ir DVARO sviestą, o pusę miltų kiekio dėjau pilno grūdo, tikrai labai geras dalykas. Bet galite ir visus pilno grūdo dėti arba tik įprastus baltus. Kaip jau pasirinksite.  Tikiuos žiema kitą savaitgalį parbėgs į kiemą tai va bandelėmis šiomis labai tiks pavaišinti.

Ruošiant bandeles svarbu:

  • gerai išminkyti tešlą (jei minkysite rankomis, tai kai supilsite pieną į miltus ir suminkysite leiskite tešlai tiesiog pasėdėt 10 min ir tada jau gerai išminkysite). Su kombainu aišku bus papraščiau.
  • Taip pat atkreipiu dėmesį, jei naudosite baltus kvietinius miltus, pilkite nepilną stiklinę pieno, nes viso grūdo miltams reikia daugiau drėgmės.
  • Taip pat svarbu leisti tešlai antrą kartą pakilti, kai bandelės jau su varške susuktos sėdi. Varškės įdaro saldumą reguliuokite pagal save, o cinamono šlakelis tik pabaigai pabarstymui.Nebūtina jas aptepti su kiaušiniu, bet man apteptos atrodo gražesnės….Dėl didelio kiekio varškės šios bandelės ilgai išlieka drėgnos ir jas skanu valgyti dar dvi dienas.

Gaminame:

  1. Sviestą ištirpinam puode. Į išlydytą sviestą pilam pieną ir išjungiam kaitrą – nuo sviesto ir puodo karščio pienas ramiai sušils.
  2. Dubenyje sumaišom miltus, sausas mieles, druską, cukrų ir šį mišinį užpylę  pienu su sviestu, minkom tešlą. Gerai išminkytą tešlą paliekam pastovėti bent valandą šiltoje vietoje , kad pakiltų.
  3. DVARO varškę, kiaušinius, cukrų, krakmolą ir minkštą sviestą sutrinam į vientisą masę (galite dar įdėti vanilinio cukraus labai tinka ar citrinos žievelės).
  4. Pakilusią tešlą iškočiojam į didelį stačiakampį. Ištepam su varškės mase, suvyniojam, supjaustom ritinukais, išdėliojam skardoje, ir leidžiam dar valandėlę pastovėti ir pakilti. Tada išplakam kiaušinį patepam kiekvieną bandelę kiaušinio plakiniu ir pabarstom su cinamonu sumaišytu cukrumi. Kepam 190C laipsnių orkaitėje apie 30 min.
  5. Bandelių išeina visa dideliausia skarda.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (41 balsai, vidurkis: 3,95 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Jovita parašė:

    O kiek reikia dėti šlapiu mielu vietoj sausu? Ir ar galima šita pačia tešla naudoti cinamoninem bandelėmis ?

  2. Ruta parašė:

    Sveiki Beata, o ka daryti jei nera kur pirkti birios varskes? Pas mus Vokietijoj tik ta tokia tirsta varske yra… Labai noriu pasigaminti

    • Beata Nicholson parašė:

      Gal pavyktų ir su tiršta. Galit dėl visa ko kokį šaukštą krakmolo tada įmaišyti, kad neištekėtų.

    • Tara parašė:

      Paieskokit rusiškose parduotuvese – buna net rusiskai uzrasyta “ litovskij tvorog”. O siaip, iseina ir su vokiska varske.

    • Laima parašė:

      As gyvenu irgi Vokietijoje ir gaminuosi varske arba varskes suri visada pati. Tai labai greita, skanu ir paprasta. 250 g varskes gaunasi is 1 litro pieno ir 0,5 litro kefyro. Pabandykit ir niekada daugiau nenoresite pirktines varskes:-)

  3. Sandra parašė:

    O jei nededant kiaušinių į varškę? O pvz grietinės įdėjus? Ar neverta bandyti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Galite įdėti grietinės, taip pat turėtų surišti, gal ne taip tvirtai. Tik tokios riebesnės, tirštesnės.

  4. Jolita parašė:

    Man irgi tokia problema kaip Rutai, Ispanijoje nera birios varskespas mus “requeson” ir jis tirstas.

  5. Rasa parašė:

    Sveiki, kiek reiktų dėti šviežių mielių?

  6. Edita parašė:

    O jei turiu mieles nesausas, kiek jų dėti?

  7. Gintarė parašė:

    Gal rusų parduotuvėse būna? O jei ne,tai pabandykite ieškoti turkų parduotuvėje „Lor peynir“ vadinasi,tik prašykit,kad duotų paragauti,nes būna jie kartais sūdo varške.:)

  8. jurate parašė:

    as dariau is vokiskos varskes (is Rewes, ja, liesa naudojau), viskas puikiai gavos man, jos tik truputi laboau „isplero“ tai tokios didesnes, bet siaip mano seimai daugiau cukraus kita karta noretusi

  9. Dalia parašė:

    O norint is vakaro tesla pasiruosti akd pusryciams bandeliu issikept, kurioj stadijoj geriau tesla i saldytuva deti, pries formuojant ar jau suformavus bandeles. Ar tai nepakenks kilimo procesui?

  10. Dita parašė:

    Vokietijoj Lidl yra varskes ( birios) arba rusu parduotuvese.

  11. Asta parašė:

    Beata, dėjau miltų kiek nurodėte, bet man tešla gavosi neminkoma. Ar tam įtakos turėjo tas, kad pyliau augalinį pieną? Man teko pridėti daugiau miltų, kad gautųsi minkima tešla.

    • Beata Nicholson parašė:

      Asta, kartais reikia kiek kantriau ir ilgiau paminkyti, tada tešla nustoja lipti prie rankų ir dubens. Be to, lipnumas gali priklausyti nuo miltų rūšies – skiriasi savybės, kaip jie geria drėgmę. tai viskas puiku, jei matėte, kad reikia daugiau ir pridėjote.

  12. Indrė parašė:

    Sveiki. O jeigu aguoninį įdarą? Gal galite pasufleruoti, kaip jį reikėtų pasiruošti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Tuomet reikėtų aguonas sumaišyti su keliais kiaušiniais, razinomis, kokiais nors pasmulkintais riešutais ir šiek tiek sviesto. Toks drėgnas įdaras skanu, bet ne per skystas.

  13. Simona parašė:

    laba diena, bandelės nuostabios, tapo mūsų šeimos mėgstamiausiomis. Dėkoju Jums, Beata

  14. Rūta parašė:

    O į mielinę tešlą nereikia kiaušinių? Aš užmaišiau pg receptą be kiaušinių. Vėliau įsijungiau Beatos youtube video ir ten Beata įmuša kiaušinius. Tai kaip čia su tais kaišiniais? Nes tešla mano be kiaišinių…

  15. Ina parašė:

    Jos išėjo fantastiškos!

  16. Kristina parašė:

    Skanios, tik cukraus,kaip bandelėms, tikrai mažai

  17. Terese parašė:

    Sveiki, gal galimą šią testą šaldyti?
    Norėtųsi pasiruošti iš anksto, kad norint greičiau būtų galima išsikepti 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.