8241
Beatos virtuvė

Meksikietiškai (a la) įdarytos paprikos

(18)

Turbūt visi darote ką nors panašaus: pipirai plius mėsa.

Reikės:
  • 0,5 kg maltos kiaulienos
  • 1 didelio svogūno
  • 150 g kukurūzų (labai skanu šviežias, tada tik nupjauti juos aštriu peiliu reikia nuo kukurūzo burbuolės)
  • 100 g tortilijų traškučių (tokių kaip doritos ar kitokių)
  • 1 šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
  • 0.5 šaukštelio kumino
  • 0.5 šaukštelio maltos kalendros
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos, pipirų
  • 1 džiovinto čili pipiro arba 1 žalio nedidelio čili pipiro (jei norisi aštriau)
  • 4 dideli spalvoti saldūs pipirai
  • 100 g mozarelos su prieskoniais arba kokio kito patinkančio fermentinio sūrio

 

Kaip paruošti:
1. Pipirus perpjauname per pusę. Aš pradedu pjauti nuo kotelio, pjaunu lygiai per kotelį, kad kiekviena puselė turėtų sau skirtą (man taip gražiau, bet skoniui tai visiškai įtakos neturi). Iš perpjautų pipirų atsargiai išimame sėklas ir baltą membraną, ant kurios jos auga. Lengviausia padaryti tai tiesiog ją lengvai nupjaunant peiliu.
2. Pasiruošiame įdarą. Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką nulupame ir sutriname arba supjaustome smulkiai smulkiai.
3. Beveik visus tortilijos traškučius, išskyrus keletą, sutraiškome paprastai rankomis iki trupinių.
4. Į maltą mėsą dedame svogūnus, česnakus, prieskonius (kuminą, kalendrą, paprikų miltelius, druską, pipirus).
5. Jei dedate čili pipirą, jį supjaustykite užsidėję pirštines arba būkite atsargūs, per daug prie jų nesilieskite juos pjaustydami.
6. Taip pat į kiaulieną sudedame sutraiškytus traškučius ir kukurūzo burbuoles. Viską sumaišome rankomis.
7. Rankomis ar šaukšteliu kiekvieno pipiro pusę prikemšame mėsos įdaro, paliekame nedidelį mėsos kalnelį ant pipiro. Pipirus sudedame į kepimo skardą.
8. Pipirus 30 minučių dedame į 190 C orkaitę. Po pusvalandžio mėsa ir pipirai bus beveik iškepę.
9. Juos ištraukiame iš orkaitės, pabarstome kiekvieną pipirą ir jo įdarą likusiais tortilijų traškučių trupiniais, uždedame juostelę mozarelos sūrio su prieskoniais ir dar 15 minučių dedame į orkaitę. Jokio didelio mokslo, viskas labai paprasta.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (18)
Komentarai
  1. renata parašė:

    receptas yra nelogiškas.

    • to renata parašė:

      viskas cia logiska! Ir skanu

      • Rasa parašė:

        Problema yra tame, kad tarp reikiamų maisto produktų nėra parašyta, kad reikia paprikų 😉 va kur nelogiškumas 😉

        • Agne parašė:

          Nejuokink! O kas yra spalvotos saldzios paprikos? 🙂

        • Justina parašė:

          Aš tai logikos nebuvimą ir problemą matau kai kuriose moteryse. Trūksta elementarių kultūrinių žinių (kas tada yra saldieji pipirai,jei ne paprikos,pasak JŪSŲ?),bet netrūksta drąsos apsikvailinti demonstruojant neva savo žinojimą.

  2. Svetlana parašė:

    Labai skaniai išėjo. Pagardinau duonos skrebučiais 🙂

  3. Ramas parašė:

    Gaminau ir ne karta, labai skanu, ir seimynai patiko, o Renatai siulyciau pirma pabandyti pagaminti, po to komentuoti.

  4. Tina parašė:

    Labai skanu, o svarbiausia vaikas valgė 🙂 ir gyrė.

  5. artas parašė:

    norejau paklausti kas yra tas kuminas? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      kuminas yra prieskonis, kuris savo išvaizda panašus į kmyną, iš petražolių šeimos, auga kaip augalas panašus į krapą šiek tiek bet lietuvoje neauginamas, paplitęs rytų virtuvėje, netgi labai naudojamas sėklytės arba sumaltas milteliai, verta surasti ir išbandyti

  6. Seimininkele parašė:

    Dariau ir as snd si patiekala 🙂 buvo iskiles klausimas del kepimo skardos, tai pyliau ir aliejaus ir vandenuko ir kepe man apie valanda, valgem su bulviu kose, bet nusprendem, kad tiktu ir salotos 🙂 na bet kaip visada labai skanu, didelis aciu Beatai 🙂

  7. Zivile parašė:

    Ruosiuos isbandyti receptukka sakykit, kaip del aliejaus skardoje kepant reikia deti ar ne ?

  8. Viktorija parašė:

    Nuostabus patiekalas! Anksčiau jas įdarytas trokskindavau,bet taip žymiai skaniau ačiū už puikų receptą

  9. Inga parašė:

    Ar galima naudoti jautiena vietoj kiaulienos? Aciu

  10. mig parašė:

    Labai skaniai man visad gaunas! super receptas 🙂

  11. Aurelija parašė:

    Labai skaniai pavyko! Ačiū Beatai už labai paprasto ir skanaus recepto idėją:) Aš naudojau triušienos faršą, vietoj tortilijų dėjau džiūvėsėlių (tingėjau eit į parduotuvę:) ) ir viskas labai skaniai: ir kepimo laikas labai tikslus, ir temperatūra gera rekomenduota, ir prieskoniai labai geri atrinkti šiam patiekalui:) O visa kita šeimininkių fantazijos vaisius:)Sėkmės Beatai ir neišsenkančių kūrybiškų idėjų!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.