Nebūtinai mėsainis turi būti su gabalu duonos, galite jį vynioti ir į salotos lapą, o kaip garnyrą paruošti ryžiais ir pupelėmis įdarytų paprikų. Ir sotu, ir skanu, tikras įkvėpimas iš meksikiečių virtuvės. Paprikas galite skanauti ir nebūtinai karštas. Jei turite tik grilį, darykite taip: paprikas prikimškite įdaro, tada tampriai suvyniokite į foliją ir kepkite ant grotelių.
Meksikos įkvėpti mėsainiai su įdarytomis paprikomis
Reikės:
Padažui:
Gaminimas
Padažui sumaišome nurodytus ingredientus ir paliekame pastovėti.
Mėsą sumaišome su prieskoniais, smulkintomis Chalapos paprikomis. Sutrupiname kukurūzų traškučius, sumaišome su pomidorų padažu. Formuojame mėsainius. Paviršių patepame alyvuogių aliejumi. Kepame arba grilyje, arba 190 oC temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, sumaišome su pomidorų padažu, nusunktomis pupelėmis, pagardiname druska ir prieskoniais. Gerai išmaišome. Įdarą krauname į paprikų puseles. Kepame 200 oC temperatūros orkaitėje 30 minučių. Ant laužo kepame kepti susuktas į foliją.
Prieš valgydami mėsainio paplotėlį pašlakstome padažu ir įsukame į salotos lapą arba tradiciškai klojame tarp dviejų bandelių. Užkandame įdarytomis paprikomis.
Puikus receptas, artimiausiu metu išbandysiu. Miela Beata, Jūs tikra šaunuolė, viską suspėjate – ir vaikus auginti, ir krūvos darbų neapleisti, ir paatostogauti, ir dar visada esate puikios nuotaikos. Tikrai žaviuosi Jumis. Turiu visas Jūsų receptų knygas (vieną net su autografu :)) ir dažnai lankausi tinklapyje. Gaminu Jūsų patiekalus tiek kasdien, tiek šventėms. Puiku, kad tai dažniausiai greiti, iš lengvai prieinamų produktų gaminami patiekalai, o svarbiausia, visada pavyksta, nes visos ingriedientų proporcijos nurodytos labai tiksliai. Visi visada giria patiekalus, pagamintus pagal Jūsų receptus. Pati šiuo metu auginu dukrytę, kuri, man rodos, net ir gimė tą pačią dieną kaip ir Jūsų sūnus, ir stengiuosi, kaip Jūs sakote, žongliruoti visose gyvenimo srityse. O Jūsų įrašai ir nuotraukos paskatina tą daryti. Sėkmės Jums