8241
Beatos virtuvė

Meduoliniai keksiukai su cinamoninio kremo kepurėmis

(6)
Reikės:
  • 270 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio geriamosios sodos
  • 1 pakuotės SANTA MARIA meduolių prieskonių su apelsinais
  • 1 šaukštelio druskos
  • 200 g minkšto sviesto
  • 120 g pieno
  • 170 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušinių
  • Kremui:
  • 120 g minkšto sviesto
  • 50–60 g miltelinio cukraus
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA cinamono
  • 100 g grietinėlės
  • 100 g maskarponės
  • 200 g kreminio sūrio
  • žiupsnio druskos

Koks gi žiemos švenčių laukimas be namus užliejančio imbierinių sausainių ar meduolinių kepinių aromato? Tad kviečiame nors kartą į kepinius įmaišyti specialiai Kalėdoms SANTA MARIA sukurtus meduolių prieskonius su apelsinais. Esame tikros – iškart juos įsimylėsite! Aukščiausios kokybės cinamonas, imbieras, gvazdikėliai, kardamonas ir net apelsinų aromatas – tobula prieskonių kompanija šventiniams kepiniams. Beje, šis naujasis SANTA MARIA prieskonių mišinys tikrai patiks ir vaikams.

Su šiuo SANTA MARIA prieskonių mišiniu siūlome išsikepti meduolinių keksiukų. Drėgni, pilni skaniausių aromatų, cinamoninio kremo kepurėmis pasipuošę pyragaičiai yra netikėtas šventinis kepinys. Išsikepėme ir pačios nustebome, kad taip paprastai galima pasiekti tokį tobulą rezultatą!

  1. Elektriniu plaktuvu sviestą išplakame su cukrumi. Po vieną mušame kambario temperatūros kiaušinius ir plakame, kol viskas virs baltu puriu kremu.
  2. Atskirame inde sumaišome miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir SANTA MARIA meduolių prieskonius su apelsinais. Į dubenį su sviestu įsijojame pusę kiekio pasiruošto miltų mišinio, supilame pusę pieno ir išmaišome. Tą patį pakartojame darkart. Tešlą maišome, kol neliks sausų miltų ruožų.
  3. Išdalijame tešlą į formeles ir kepame 180 ℃ orkaitėje 30–35 minutes. Prieš išimdami iš orkaitės mediniu pagaliuku patikriname, ar iškepė vidurys. Paliekame atvėsti.
  4. Gaminame kremą. Kambario temperatūros sviestą, SANTA MARIA cinamoną, miltelinį cukrų ir žiupsnelį druskos išplakame elektriniu plaktuvu iki purumo. Ten pat sudedame kambario temperatūros maskarponę bei kreminį sūrį ir vėl viską išplakame. Atskirame inde iki purumo išplakame šaltą grietinėlę ir švelniai, silikonine mentele ją įmaišome į maskarponės kremą. Paruoštą kremą laikome vėsiai, kol prireiks dekoruoti keksiukų viršūnėles.

Iš nurodyto produktų kiekio išsikepsite 12 nemažų keksiukų.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Gabrielė parašė:

    Norėjau pasitikslinti, kokio riebumo turi būti grietinėlė ir kas yra kreminis sūris, „Filadelfija“?

    • Beata Nicholson parašė:

      Grietinėlę naudoju riebią – bent 30 proc. riebumo. Taip, o populiariausias, visiems geriausiai žinomas kreminis sūris yra „Philadelphia“.

  2. Rimantė parašė:

    Sveiki, o geriamoji soda, tai čia ta paprasta soda milteliais? Ar jos nereikia nugesinti? Gal galima apsieiti vien su kepimo milteliais? :))

    • Beata Nicholson parašė:

      Soda (valgomoji, geriamoji – tas pats dalykas) kartu su kepimo milteliais geriau ir aukščiau iškelia kepinį. Kadangi keksiukų tešla yra sunki, reikia daugiau jėgos, kuri padėtų iškelti juos viršun. Nugesinti nebūtina, tik nepadauinkite sodos – ne daugiau 1 šaukštelio.

  3. Migle parašė:

    Sveiki, nuotraukose yra uogos/uogų džemas keksiukuose bei jų papuošimuose. Tai galbūt galite pakomentuoti, kas tai būtent yra ir kaip galima pasigaminti? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Šiuose keksiukuose labai puikiai tinka bruknių ar spanguolių uogienė. Duoda tokios rūgštelės, oi, super skanu bus!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.