Jeigu rengtume mėgstamiausių lietuviškų tortų konkursą, neturiu abejonių, kad medaus tortas užimtų pirmąją vietą ir neužleistų jos jokiam „Napoleonui“. Medaus tortas, ir taškas. Jei jūs medaus tortus mieliau paliekate gaminti mamoms, močiutėms ar kepyklėlėms, tai žinokite, kad šituos keksiukus lengvai pagamintų ir vaikai. Svarbiausia, kad visi biskvitui naudojami ingredientai būtų vienodos kambario temperatūros.
Medaus torto keksiukai

Keksiukams:
Kremui:
Gaminimas
Minkštą sviestą elektriniu plakikliu išplakame su cukrumi. Mušame kiaušinį, pilame kiek pašildytą skystą medų ir toliau plakame, kol masė taps puri ir šviesi. Suberiame meduolių prieskonius ir vanilę, darkart viską išmaišome.
Į sviesto ir cukraus masę per du kartus įsijojame miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos. Pirmąją miltų dalį palengva išmaišome silikonine mentele. Supilame pieną, paskystiname tešlą ir įsijojame bei įmaišome likusius miltus.
Tešlą išdėliojame į keksiukų formeles. Iš tokio kiekio išeis 6 dideli arba 12 mažų keksiukų. Jei kepame didelius keksiukus, 190 laipsnių orkaitėje jiems reikės apie 25-30 minučių. Mažesni keksiukai keptų apie 20 minučių.
Gaminame kremą. Elektriniu plakikliu išplakame maskarponę su grietine, citrinos sultimis ir cukraus pudra.
Keksiukus pilnai atvėsiname ir tik tada puošiame kremu.

Tiesiog PUIKŪS, skanumėlis, išėjo iš pirmo karto !!!
Didelis ačiū, Beata .
O mums iškepus, keksiukai sukrito… 🙁
Puikiai pavyko
Labai skanūs keksiukai! Kepiau jau kelis kartus, pavyko puikiai ir visiems labai patiko 🙂