Spausdinti

Jeigu rengtume mėgstamiausių lietuviškų tortų konkursą, neturiu abejonių, kad medaus tortas užimtų pirmąją vietą ir neužleistų jos jokiam „Napoleonui“. Medaus tortas, ir taškas. Jei jūs medaus tortus mieliau paliekate gaminti mamoms, močiutėms ar kepyklėlėms, tai žinokite, kad šituos keksiukus lengvai pagamintų ir vaikai. Svarbiausia, kad visi biskvitui naudojami ingredientai būtų vienodos kambario temperatūros.

Medaus torto keksiukai

0
komentarai
4

Keksiukams:

100 g sviesto
100 g rudojo cukraus
1 kiaušinis
100 g medaus
1 šaukštas meduolių prieskonių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
180 g miltų
Druskos
100 ml pieno

Kremui:

250 g maskarponės
100 g grietinės
Pusės citrinos sulčių
4 šaukštai cukraus pudros
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Minkštą sviestą elektriniu plakikliu išplakame su cukrumi. Mušame kiaušinį, pilame kiek pašildytą skystą medų ir toliau plakame, kol masė taps puri ir šviesi. Suberiame meduolių prieskonius ir vanilę, darkart viską išmaišome.

2

Į sviesto ir cukraus masę per du kartus įsijojame miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos. Pirmąją miltų dalį palengva išmaišome silikonine mentele. Supilame pieną, paskystiname tešlą ir įsijojame bei įmaišome likusius miltus.

3

Tešlą išdėliojame į keksiukų formeles. Iš tokio kiekio išeis 6 dideli arba 12 mažų keksiukų. Jei kepame didelius keksiukus, 190 laipsnių orkaitėje jiems reikės apie 25-30 minučių. Mažesni keksiukai keptų apie 20 minučių.

4

Gaminame kremą. Elektriniu plakikliu išplakame maskarponę su grietine, citrinos sultimis ir cukraus pudra.

5

Keksiukus pilnai atvėsiname ir tik tada puošiame kremu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą