Kokios šventės be torto?! O jei jau galvojam apie tortą, pirmiausia į galvą šauna kokie? Medaus, Napoleonas… Tai šioms Kalėdoms siūlau paruošti tokį atsinaujinusį, daugiau kremo prisikrovusį medaus tortą. Šis medaus tortas su apelsinų kremu ir spanguolių želė daug paprastesnis, nei mūsų klasikini numylėtas (jo receptą galite rasti čia). Nereikia kepti atskirų lakštų, tik vieną meduolinį biskvitą. Tuomet gausiai užpilti kremo
O jei iš viso norite nejungti orkaitės, galite ruošti tortą su meduoliniu sausaininiu pagrindu. Man labai patinka sausaininį pagrindą ruošti su savo imbieriniais sausainiais „Beatos virtuvė“, kurių šventiniu laiku tikrai galite rasti prekybos centruose ar internetinėse parduotuvės. Bet tikrai galite rinktis visokius savo mėgstamus.
Gaminame:
Medaus tortas su apelsinų kremu ir spanguolių želė susilaukė daug jūsų komplimentų po laidos. Jei norite pamatyti šio torto gaminimo eigą ar kilo kokių nors neaiškumų, tai būtinai spauskite šią nuorodą ir atsisukite mano laidą LRT mediatekoje.
Ačiū už receptą, būtinai gaminsiu, jau pildau krepšelį Barboroje! :))
Sveiki. Kiek žmonių galiu pavaišinti šiuo tortu? Kiek porcijų?
Labai gražiai atrodo, bandysiu ir aš Kalėdom, tik klausimas, ar galiu spanguolių želė daryti iš šaldytų uogų? Jei taip, į ką atkreipti dėmesį? Ačiū
Sveiki, norėjau paklausti, kur rašote prie kremo, 2 apelsinų sukčių, tai ko čia 2? 🙂
Perskaičiau, jau supratau 😀
Sveiki. Kokio riebumo grietinėlę naudojate šiam tortui?
Sveiki,
Kiek reiketu dėti gramų zelatino, jei jis milteliu pavidalo ?
Man biskvitas gavosi labai plonas, ką dariau ne taip? Kremo pagal biskvito kiekį buvo gerokai per daug… Ačiū.
Sveiki 🙂 o kuo galiu pakeisti plakamają grietinėlę? Pamiršau ją!!! Ar ji būtina pertepimui?
Sumaišiau ir vietoj miltelinio cukraus įdėjau paprastą tai dabar sėdžiu ir bijau kad nepavyks
Tortas gavosi iš išvaizdos puikus, bet kremas tikrai per rūgštus.Tikrai daugiau nedėčiau citrinos sulčių. Daug priklauso nuo apelsinų, ir jie šiuo metu saldūs. Dar rūgštumo dadėjo spanguolių viršus,bet jis tapo skanus su dar vienu šauktu cukraus.
Pavyko puikiai tik gal truputį rūgštokas, bet man labai skanus Ačiū gaminu visada tik jūsų receptus
Tortas gavosi nuostabus, gaivus. Labai džiaugiuosi, ačiū kad padedat mums savo išbandytais receptais įgyvendinti ir nustebinti artimuosius virtuvės šedefrais. Gražių švenčių.
Tortas pavyko puikiai! Skonis nuostabus, tikrai kartosiu naujú metù sutikimui 🙂
Tortas tobulai tinkantis Kalėdoms! Subalansuotas saldžiai rūgštus skonis, apelsinų kvapas,o jau groooožis..! Ačiū Beata!
Puikiai pavyko! Ir labai skanus
Ačiū, šis tortas toks skanus! Rūgštelės tiek kiek reikia, ši „Medučio“ interpretacija daug geresnė už originalą. Na, o torto grožis „nupirko“ visus, gražesnio nesu turėjus
Sveiki.Beata ar galima ta krema daryti be mascarpones?tesiog nera ispirko pries n/m,praeita karta dariau viska pagal recepta ziauriai skanu,o dabar suplanavau daryti ir nera..aciu.
Kepiau Kalėdoms, tikrai labai patiko. Aš mėgstu rūgštesnius, gaivesnius, tai šis pats tas:) tik į baltą masę dėjau mažiau cukraus 90g maždaug. Kas mėgsta saldžiai, tai manau sakys kad rūgštus, bet tikrai labai skanus!
Gaminau Kalėdoms. Super tortas – labai skanus, gaivus ir labai gražiai atrodė. Ačiū už receptą.
Beata,kiek gramu zelatinos deti tos stambiagrudes klingu?
Gaminau Kalėdoms, gavosi labai gražus ir skanus tortas, tik gal kiek rūgštokas. Kitą kartą visai nedėčiau citrinos sulčių, pakanka ir apelsinų su spanguolėmis 🙂
Tobulas!!! Visiems labai patiko gaminau jau kelis kartus
Labai norim kepti tokį tortą gimtadieniui, bet turiu klausimą: kokiomis uogomis galėčiau keisti viršutinio sluoksnio spanguoles? Pagal spalvą labiausiai patiktų mėlynės, o kokios tiktų pagal skonį?
Ačiū:)))
Sveiki, Beata! Jei nedesiu maskarpone, kokios proporcijos tada bus grietines ir grietineles?
Beata, tortas puikus. Skoniai subalansuoti, o kremo galėtų būti ir dar daugiau. Toks puikus apelsinų skonis. Neturėjau tikrų spanguolių, tai naudojau džiovintas. Viskas puikiai, tik spalva sodresnė.
Kuom galima keisti grietine?
Ten, kur gyvenu, jos pirkti nėra 🙂
Dėkui!
Sveiki, nėra skirtumo, jei vietoj spanguolių uogų, naudočiau jau sutrintą spanguolių uogienę? Galbūt tuomet trumpiau virti, tik pašildyti?
Labai gražiai ir skaniai atrodo būtinai kepsiu Kalėdoms. Ačiū