8241
Beatos virtuvė

Medaus ir sojos višta

(4)

Kai norisi kažko tokio egzotiško ar kai žada ateiti 18 žmonių žiūrėti Eurovizijos/krepšinio/vestuvių arba - nereikia ir tų svečių -tiesiog gaminkite vakarienę šeimai.

Reikės:
  • 2 vištos kojų
  • 2-3 šaukštų sojos padažo
  • 2-3 šaukštų laimų/citrinų sulčių
  • 2 šaukštų sezamo aliejaus (kepintų sezamo sėklų aliejus, labai specifinio ir gero skonio)
  • 1-2 šaukštų medaus
  • Čili pipiro (džiovintas ar šviežias – nesvarbu, priklauso nuo to, kaip aštriai mėgstate ir ar valgys vaikai, ar suaugę)
  • Kelių česnako skiltelių (priklauso nuo meilės česnakui lygio)
  • 2 cm ilgio imbiero gabalėlio
  • Druskos, pipirų

Kaip paruošti

  1. Vištą pabarstom druska ir pipirais.
  2. Sumaišom mirkalą iš visų aukščiau išvardytų dalių, česnaką ir imbierą sutarkuojam/susmulkinam. Jei dedate čili, taip pat susmulkinat. Ir viskas.
  3. Vištą dedat į marinatą ir marinuot paliekat bent 15 minučių. Jei yra laiko, tai galima ir ilgiau arba net užmerkti iš vakaro… Bet tik laikyti šaldytuve, patartina
  4. Kepti karštoje apie 200 C orkaitėje apie valandą arba kol iškeps ir paskrus…

Visai nieko tos vištos kojelės taip pagamintos išeina. (Iš tikrųjų, tai labai skanu). Prie jų dar padariau su kiaušiniu keptų ryžių… Tiksliau, egg fried rice – nežinau, kaip čia lietuviškai gražiai išversti… Bet labai tradicinis dalykas – kiekvienas kinų restoranas turi… Tai trumpai aprašau, kaip aš darau.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Deividas parašė:

    O kur galima rasti kepintų sezamo sėklų aliejaus?

  2. Aušra parašė:

    Kepiau pagal naująją Tavo kepinių knygą. Puikiai gavosi 🙂 Negalėjom sustot valgyt 🙂 Labai skanu!

  3. Agne parašė:

    Patiko!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.