Spausdinti

Šiose salotose dera viskas, ką aš mėgstu labiausiai – sūrus, bet švelnus sūris, traškus kumpis, saldus mangas ir sodrūs lazdynų riešutai, kuriems niekas neprilygsta. Šis receptas pirmą kartą buvo užrašytas antrojoje mano kulinarijos knygoje. Salotos greitai tapo tokios populiarios, kad prieš metus įsitaisė ir restoranų „Jurgis ir drakonas“ salotų meniu. Manau, daugiau įrodymų nereikia – jei dar nebandėte, privalote tai padaryti!

Svarbiausia turėti prinokusį mangą (nusipirkite iš anksto) ir nepamiršti skrudintų lazdynų riešutų. Viską siūlau pastiprinti lazdynų riešutų aliejumi „Anira“. Naudojant šį aliejų klasikinis salotų padažas su medumi ir garstyčiomis tampa dar gilesnio skonio.
Lazdynų riešutų aliejus „Anira“ pasižymi švelniu, maloniu riešutų kvapu ir skoniu, jame gausu omega 3 ir omega 6 riebalų rūgščių, vitamino E. Šis aliejus „Anira“, spaudžiamas iš Europoje užaugintų riešutų, tinka ne tik salotoms, bet ir košėms, sultims, sriuboms, keptai žuviai gardinti.

Mano skaniausios pavasario salotos

0
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

120 g plonai pjaustyto serano
150 g brinzos arba fetos
1 mango (būtinai sunokusio)
80 g lazdynų riešutų
200 g žalių salotų
Salotų padažui:
4 šaukštų lazdynų riešutų aliejaus „Anira“
2 šaukštų baltojo vyno arba obuolių acto
1 šaukštelio medaus
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio garstyčių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pasiruoškite salotų padažą. Skystą medų (jį šiek tiek pašildykite, kad suskystėtų), druską, actą, garstyčias ir lazdynų riešutų aliejų „Anira“ sudėkite į stiklainiuką, uždarykite ir gerai pakratykite. Viskas – skaniausias pagardas salotoms paruoštas.

2

Lazdynų riešutus išberkite ant skardos ir apie 10 minučių lengvai pakepinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Paskui riešutus patrinkite tarp rankų, kad nusiluptų luobelės, ir juos pasmulkinkite peiliu – maždaug per pusę.

3

Seraną išklokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir šaukite į 180 oC orkaitę 10–14 minučių paskrusti. Paskui leiskite kumpiui atvėsti, nors šioms salotoms jis tinka ir karštas.

4

Prinokusį mangą nupjaukite nuo kaulo, nulupkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis arba gabaliukais priklausomai nuo to, kiek mangas prinokęs.

5

Žalias salotas (galite naudoti įvairius lapus, špinatus, gražgarstes, sultenes, cikorijų lapus) nuplaukite, nusausinkite ir apšlakstykite puse padažo, pagaminto su aliejumi „Anira“, garstyčiomis ir medumi. Viską švelniai pamaišykite, kad salotų lapai pasidengtų padažu.

6

Į didelę lėkštę dėkite salotas, patrupinkite sūrio, sudėkite mango griežinėlius, serano gabaliukus, pabarstykite lazdynų riešutais ir pašlakstykite likusiu padažu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą