8241
Beatos virtuvė

Makaronų ir moliūgų apkepas

(5)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (21 balsai, vidurkis: 3.48 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 500 g virtų penne makaronų
  • 500 g keptų moliūgų
  • 120 g šaltai rūkytos šoninės
  • 20 g sviesto
  • 2 šaukštų miltų
  • 500-700 ml pieno
  • šviežiai malto muskato
  • 1 lauro lapelio
  • 1 kupino šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
  • 100 g varškės sūrio su kmynais
  • 100 g rūkyto „Medžiotojų“ sūrio
  • 100 g fermentinio sūrio

Makaronų apkepai yra supervalgis. Mane juos kepti išmokė vyras Tomas. Makaronų apkepus jis dažnai ruošdavo, kai susipažinę pradėjome susitikinėti Londone. Šis patiekalas puikiai tinka vaišinti draugus ar didesnę šeimyną – tai geras naminis maistas.

Gaminame: Šoninę supjaustome ir sudedame į įkaitintą keptuvę su sviestu. Pakepiname, kol apskrus. Suberiame miltus ir išmaišome. Tai bus bešamelio padažo variacija. O moliūgus galima pasiruošti iš anksto: nulupti, supjaustyti kubeliais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska, pipirais ir kepti orkaitėje (190°C  apie 20-30 minučių, kol suminkštės, bet nepavirs į košę).

Supilame pieną, įtarkuojame muskato, įdedame lauro lapelį ir išjungiame kaitrą. Suberiame kietąjį sūrį ir išmaišome.

Smulkiname kitus ingredientus: varškės ir rūkytą sūrį supjaustome kubeliais, o fermentinį sutarkuojame burokine tarka. Į didelį dubenį suberiame virtus makaronus ir keptus moliūgus. Paskleidžiame sūrius ir užpilame pasiruoštu padažu. Viską išmaišome. Sudedame į dvi kepimo formas ir kepame 190 °C orkaitėje apie 30 minučių.

Print Friendly

Komentarai
  1. Asta parašė:

    O kaip su moliūgais: smulkiai pjaustyti, tarkuoti? Kiek laiko kepti?

  2. Eglė parašė:

    Receptas išbandytas, skonis patiko. Tik man per sausa…sekantį kartą vietoj pusės litro pieno, padažą daryčiau iš litro.

  3. Eden parašė:

    Norėjau pasiteirauti, ar galima tokį patiekalą užšaldyti kameroje ateičiai? Ar kas nors keistųsi gaminimo eigoje?

  4. Rima parašė:

    Sveiki kaika pasiulikit kad nebutu nsudojami pipirai nes tiek darzoviu apkepuose naudojete, tiek mesos patiekaluose.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.