8241
Beatos virtuvė

Makaronai su žirneliais

(0)
Porcijos: 4
Reikės:
  • 400 g makaronų
  • 60 g šaltai rūkytos šoninės
  • 180 g šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 100 ml grietinėlės
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 50 g parmezano arba kitokio kietojo sūrio
  • saujelės mėtų lapelių
  • druskos, pipirų

Šio recepto autorė – mano draugė Laura, itališkos virtuvės gerbėja. Taip makaronus ji ruošia savo šeimai. Jei patinka jos vyrui ir dviem judriems berniukams, kodėl turėtų nepatikti jums? Būtinai išmėginkite, ir nepamirškite mėtų.

Puikus kasdieninės vakarienės patiekalas per 15 minučių.

Gaminame: vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais pradedame virti makaronus (juos verdame pasūdytame vandenyje ir į puodą beriame tik vandeniui užvirus).

Kubeliais supjaustome šoninę, susmulkiname mėtų lapelius ir sutarkuojame sūrį. Keptuvėje paskrudiname šoninę. Jei išsiskyrė daug riebalų – juos nupilame. Į keptuvę su šonine suberiame žirnelius, pagardiname pipirais ir pakepame 2–3 minutes. Tada supilame grietinėlę, suberiame smulkintas mėtas, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Išvirtus makaronus greitai nukošiame ir suverčiame atgal į puodą, kuriame virė. Įspaudžiame citrinos sulčių, iš keptuvės supilame padažą, suberiame pusę sūrio ir išmaišome. Dedame į lėkštes ir dar pabarstome sūriu.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (23 balsai, vidurkis: 4,17 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.