8241
Beatos virtuvė

Makaronai su sūriu, pomidorais ir pupelėmis

(0)
Reikės:
  • 300 g rievėtų vamzdelių (penne)
  • 100 g sūrio „Žalgiris”
  • 400 g konservuotų pomidorų (1 maža skardinė)
  • 400 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 šaukštelio druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • saujos smulkiai supjaustytų laiškinių česnakų

Makaronai su pupelėmis nukelia į Italiją, Ligurijos regioną, iš kur ir kilęs sotus makaronų ir pupelių patiekalas. Tai soti ir jauki vakarienė arba pietūs, nes gi išsilydęs sūris suteikia tokį jaukumą ir gerumą. Pabandykite ir jūs. O netikėtumo makaronų ir pupelių deriniui suteikia išraiškingo aromato bei sodraus vaisių skonio kietasis sūris „Žalgiris“.

Supjaustykite svogūną mažais kubeliais, sutrinkite česnakų skilteles. Supilkite aliejų į keptuvę, suberkite svogūnus ir česnakus, ir apkepkite 2-3 minutes.

Susmulkinkite pomidorus ir sudėkite juos į keptuvę, pakaitinkite 3-5 minutes. Suberkite pupeles ir troškinkite 3-5 minutes.

Išvirkite makaronus al dente (nepervirkite, kad liktų stangrūs), nukoškite, užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite į padažą. Suberkite kaparėlius. Užvirinkite.

Nukaiskite ir suberkite sutarkuotą sūrį. Išmaišykite, kad sūris ištirptų. Patiekite pabarstę smulkintais laiškiniais česnakais.

 

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.