8241
Beatos virtuvė

Lipnūs azijietiški sparneliai

(0)

Lipnūs sparneliai yra toks gardumynas, kad nežinau... atsisėdi ir negali atsitraukti nuo lėkštės. Tinka ir pietums, ir užkandžiui, ir vakarėliui.

Reikės:
  • 1 kg vištų sparnelių
  • 6 šaukštų saldaus aitriųjų paprikų padažo „Santa Maria“ (ir dar šiek tiek iškepusiems sparneliams patepti)
  • gabalėlio šviežio imbiero
  • 4 česnako skiltelių
  • 3 šaukštų ryžių arba obuolių acto
  • 0,5 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų (nebūtina)
  • sezamų sėklų
  • svogūnų laiškų
  • druskos arba kelių šaukštų sojų padažo

Saldus aitriųjų paprikų padažas „Santa Maria“ tinkamas ne tik kaip pagardas azijietiškiems patiekalams, bet ir kaip marinatas, jei norite lipnių saldžiarūgščių sparnelių.

Stiprus salsvas jo skonis patinka ir vaikams, ir suaugusiesiems. Jei norėsis daugiau aštrumo, į marinatą įberkite „Santa Maria“ maltų aitriųjų paprikų.

Gaminame:

  1. Pasiruošiame marinatą – saldų aitriųjų paprikų padažą „Santa Maria“ sumaišome su smulkiai tarkuotu šviežiu imbieru, česnaku, actu, aitriosiomis paprikomis (jei norisi aštriau), druska arba sojų padažu.
  2. Į šį marinatą sudedame vištų sparnelius ir gerai sumaišome. Galime palikti taip pastovėti šaldytuve pernakt. Bet galite kepti ir po keliolikos minučių.
  3. Kepame 190 ℃ orkaitėje apie 40 min. Iškepusius dar patepame saldžiu aitriųjų paprikų padažu „Santa Maria“, pabarstome sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,20 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.