Spausdinti

Saldus aitriųjų paprikų padažas „Santa Maria“ tinkamas ne tik kaip pagardas azijietiškiems patiekalams, bet ir kaip marinatas, jei norite lipnių saldžiarūgščių sparnelių.

Stiprus salsvas jo skonis patinka ir vaikams, ir suaugusiesiems. Jei norėsis daugiau aštrumo, į marinatą įberkite „Santa Maria“ maltų aitriųjų paprikų.

Lipnūs azijietiški sparneliai

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 kg vištų sparnelių
6 šaukštų saldaus aitriųjų paprikų padažo „Santa Maria“ (ir dar šiek tiek iškepusiems sparneliams patepti)
gabalėlio šviežio imbiero
4 česnako skiltelių
3 šaukštų ryžių arba obuolių acto
0,5 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų (nebūtina)
sezamų sėklų
svogūnų laiškų
druskos arba kelių šaukštų sojų padažo
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pasiruošiame marinatą – saldų aitriųjų paprikų padažą „Santa Maria“ sumaišome su smulkiai tarkuotu šviežiu imbieru, česnaku, actu, aitriosiomis paprikomis (jei norisi aštriau), druska arba sojų padažu.

2

Į šį marinatą sudedame vištų sparnelius ir gerai sumaišome. Galime palikti taip pastovėti šaldytuve pernakt. Bet galite kepti ir po keliolikos minučių.

3

Kepame 190 ℃ orkaitėje apie 40 min. Iškepusius dar patepame saldžiu aitriųjų paprikų padažu „Santa Maria“, pabarstome sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą