Spausdinti

Lietuvos gaspadoriaus rubrikoje kompozitorius, daininikas, docentas Linas Adomaitis parodė kaip iškepti studentišką „Express“ plokštainį keptuvėje.

Lino Adomaičio studentiškas plokštainis „Express“

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 kg bulvių
3 kiaušiniai
Alyvuogių aliejaus
3 šaukštai sviesto
Druskos
Juodųjų pipirų
Krapų
Graikiško jogurto arba rūgpienio patiekti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Nulupame ir stambia burokine tarka sutarkuojame bulves.

2

Gerai įkaitiname dvi keptuves nelimpančiu paviršiumi. Dosniai įpilame alyvuogių aliejaus, kad lygiu sluoksniu padengtų kaptuvės dugną. Palaukiame minutėlę, kol ir šis įkais.

3

Prieš pat dėdami tarkius į keptuvę pagardiname dosniu žiupsniu druskos (teisybės dėlei, Linas laidoje gamindamas šį plokštainį, druskos bėrė tik pačioje pabaigoje, bet man, mėgstančiai sūriau, labai patinka jos įdėti ir į tarkius). Dedame po kelias saujeles tarkuotų bulvių į keptuvę ir rankomis paskirstome, išlyginame ir paspaudžiame. Plokštainio kraštelį, kuris prie pat keptuvės, suspaudžiame mentele. Keptuvę uždengiame dangčiu ir kepame ant vidutinės kaitros, retkarčiais vis patikriname, ar gerai skrunda, ar nelimpa prie dugno.

4

Kad būtų lengva apversti, plokštainį mentele padaliname į 3 dalis. Kiekvieną dalį apverčiame ant antros pusės. Šiek tiek primažiname kaitrą ir toliau kepame uždengtą. Po kelių minučių patikriname šakute, ar bulvės viduje jau suminkštėjo. Iškepusį plokštainį perkeliame į lėkštę, pagardiname žiupsniu druskos ir smulkintais krapais.

5

Keptuvėje įkaitiname dar šlakelį aliejaus ir įmušame kepti kiaušinius, juos pagardiname druska. Apverčiame ant kitos pusės ir dar trumpai pakepame, kad trynys išliktų skystas.

6

Ant bulvių plokštainio dedame po nedidelį gabalėlį sviesto, ant jo tupdome keptus kiaušinius. Patiekiame su rūgpieniu arba graikišku jogurtu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą