Spausdinti

Kanapinė druska su linų sėmenimis yra tikrų tikriausias atradimas ir geriausia sumuštinių draugė. Man ši kombinacija tokia skani, kad vien tik ja pagardinta kokybiška duona su sviestu iškart virsta įvykiu virtuvėje. Jauni, šviežutėliai ridikėliai su varške ir kanapine druska tampa pirmaisiais ir patikimais pavasario pranašais. Skanu ir sava!

 

Lietuviškas kanapinis sumuštinis su ridikėliais

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
3 min.

Reikės:

4 riekės juodos duonos "Beatos virtuvė" su sėklomis
250 g 9 proc. riebumo varškės
50 g (2 šaukštai) kanapių sėklų
50 g (2 šaukštai) linų sėmenų
šaukštelis druskos
ryšulėlis ridikėlių
krapų papuošti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitintoje keptuvėje paskrudiname kanapių sėklas ir linų sėmenis, kol kanapės pradės spragsėti.

2

Sėkloms atvėsus suberiame druską ir susmulkiname virtuviniu kombainu ar kavamale; konsistencija turi priminti rupius miltus.

3

Dubenyje šaukštu išsukame varškę, suberiame kelis šaukštus kanapinės druskos ir gerai išmaišome.

4

Susmulkiname krapus, ridikėlius supjaustome griežinėliais, kubeliais ar juostelėmis.

5

Pasūdytą varškę gausiai tepame ant duonos, sumuštinį puošiame ridikėliais ir krapais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą