Spausdinti

Kas vasaros rytą gali būti geriau už lietinius su šviežiai virta braškių uogiene? Ji kvepia nuostabiai, o išvirta su „Dansukker“ cukrumi marmeladams dar bus ir tiršta, sodraus skonio ir svarbiausia – ne per saldi, nes „Dansukker“ cukraus marmeladams reikia triskart mažiau nei įprasto. Jei dar nebandėte virti braškių uogienės su šiuo cukrumi, būtinai išsivirkite, o paskui dar ir lietinių tortą sutepkite.

 

Lietinių tortas su braškių uogiene

1
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
10 asm.

Braškių uogienei:

1 kg braškių
330 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
saujos bazilikų lapelių
pusės citrinos sulčių
Lietinių tortui:
8 kiaušinių
1 l pieno
300–350 g miltų
druskos
100 g sviesto (keptuvei patepti)

Varškės kremui:

500 g varškės (9 proc.)
400 ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštelio citrinų sulčių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
2–3 šaukštų „Dansukker“ cukraus miltelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

Verdame uogienę:

1

Braškes supjaustome ketvirčiais ir suberiame į puodą kartu su „Dansukker“ cukrumi marmeladams. Įspaudžiame citrinos sulčių, įdedame vieną baziliko šakelę ir išmaišome. Užkaičiame, o uogienei užvirus paverdame tik 5 minutes ir baigta! Išgriebiame baziliko šakelę ir išpilstome uogienę į švarius, sandarius stiklainius.

Kepame lietinius:

1

Dubenyje kiaušinius išplakame su druska ir puse nurodyto kiekio pieno. Palengva suberiame miltus ir užmaišome tirštą tešlą. Vis maišydami pilame likusį pieną ir paskystiname tešlą. Paliekame pailsėti apie 15 minučių kambario temperatūroje. Prieš kepdami kiekvieną blyną, įkaitintą keptuvę patepame sviestu.

Gaminame varškės kremą:

1

Gaminame varškės kremą. Elektriniu trintuvu varškę gerai sutriname su puse kiekio plakamosios grietinėlės, trupučiu citrinos sulčių, vanilės ekstraktu ir „Dansukker“ cukraus milteliais iki švelnaus kremo konsistencijos. Likusią pusę grietinėlės išplakame iki purumo ir švelniai įmaišome į varškės masę.

Statome lietinių tortą

1

Ant pasirinktos tortinės klojame lietinį blyną ir ištepame braškių uogiene, užklojame kitu blynu. Tada dedame sluoksnį varškės kremo, išlyginame ir užklojame blynu. Taip sluoksniuojame, kol pasibaigs blynai arba kremas.

Ingredientai
Patarimas

„Dansukker“ cukrus marmeladams:
· Galima dėti net tris kartus mažiau nei įprasto cukraus (1 kg uogų ar vaisių – 330 g „Dansukker“ cukraus marmeladams). Cukruje esantis konservantas kalio sorbatas, kurio natūralaus randama šermukšnių uogose, neleis uogienėms ir pagardams supelyti ar kitaip sugesti.
· Puikiai tinka tokioms saldžioms uogoms kaip braškės ar avietės – cukrus neužgoš šių puikių uogų skonio.
· Pakanka virti vos 5–10 min.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą