Spausdinti

Jaukumo ir šiltumo viršūnė yra šis aromatingas varškės ir obuolių apkepas.

Lietinių apkepas su obuoliais ir varške

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Lietiniams išsikepti reikės:

2 kiaušinių
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų cukraus
žiupsnio druskos
4 šaukštų pieno
400 ml vandens
200 g miltų

Įdarui reikės:

4 obuolių
30 g sviesto
40-50 g „Dansukker“ cukraus su cinamonu arba cukraus ir šaukštelio cinamono
300 g pusriebės varškės
2 šaukštų grietinės
10-12 lietinių blynų

Plakiniui:

2-3 kiaušinių
300 ml pieno 
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Supjaustome obuolius kubeliais ir lengvai patroškiname keptuvėje su sviestu. Kai obuoliai pradeda keisti spalvą, uždedame cinamoninio cukraus arba cukraus su cinamonu. Pabaigiame troškinti obuolius, kol jie suminkštėja.

2

Į varškę įdedame grietinės ir truputį cinamoninio cukraus, išmaišome.

3

Pasiruošiame blynus: inde išplakame kiaušinius, aliejų, cukrų, druską ir pieną. Tuomet įdedame pusę kiekio miltų, išmaišome. Įpilame pusę kiekio vandens, išmaišome. Vėl miltų. Ir vėl – vandens. Išsikepame lietinius.

Reklama
41011
4

Ant iškepto lietinio blyno dedame šaukštą varškės masės, šaukštą obuolių masės ir suvyniojame.

5

Taip susuktus blynelius sudedame į kepimo indą.

6

Kitame inde išplakame 3 kiaušinius ir 300 mililitrų pieno.

7

Blynus pabadome mediniu pagaliuku ir užpilame pieno ir kiaušinio plakiniu. Tuomet ant viršaus pabarstome cinamoninio cukraus.

8

Apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Prie ingredientų plakiniui parašyta 2 kiaušiniai, o recepte 3. Tai kiek iš tikrųjų? Dėkui.

Rašyti komentarą