8241
Beatos virtuvė

Lietinių apkepas su obuoliais ir varške

(0)
Reikės:
  • Lietiniams išsikepti reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 2 šaukštų cukraus
  • žiupsnio druskos
  • 4 šaukštų pieno
  • 400 ml vandens
  • 200 g miltų
  • Įdarui reikės:
  • 4 obuolių
  • 30 g sviesto
  • 40-50 g „Dansukker“ cukraus su cinamonu arba cukraus ir šaukštelio cinamono
  • 300 g pusriebės varškės
  • 2 šaukštų grietinės
  • 10-12 lietinių blynų
  • Plakiniui:
  • 2 kiaušinių
  • 300 ml pieno 

Gaminimo eiga:

  1. Supjaustome obuolius kubeliais ir lengvai patroškiname keptuvėje su sviestu. Kai obuoliai pradeda keisti spalvą, uždedame cinamoninio cukraus arba cukraus su cinamonu. Pabaigiame troškinti obuolius, kol jie suminkštėja.
  2. Į varškę įdedame grietinės ir truputį cinamoninio cukraus, išmaišome.
  3. Pasiruošiame blynus: inde išplakame kiaušinius, aliejų, cukrų, druską ir pieną. Tuomet įdedame pusę kiekio miltų, išmaišome. Įpilame pusę kiekio vandens, išmaišome. Vėl miltų. Ir vėl – vandens. Išsikepame lietinius.
  4. Ant iškepto lietinio blyno dedame šaukštą varškės masės, šaukštą obuolių masės ir suvyniojame.
  5. Taip susuktus blynelius sudedame į kepimo indą.
  6. Kitame inde išplakame 3 kiaušinius ir 300 mililitrų pieno.
  7. Blynus pabadome mediniu pagaliuku ir užpilame pieno ir kiaušinio plakiniu. Tuomet ant viršaus pabarstome cinamoninio cukraus.
  8. Apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,75 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.