Spausdinti

Jaukumo ir šiltumo viršūnė yra šis aromatingas varškės ir obuolių apkepas.

Lietinių apkepas su obuoliais ir varške

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Lietiniams išsikepti reikės:

2 kiaušinių
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų cukraus
žiupsnio druskos
4 šaukštų pieno
400 ml vandens
200 g miltų

Įdarui reikės:

4 obuolių
30 g sviesto
40-50 g „Dansukker“ cukraus su cinamonu arba cukraus ir šaukštelio cinamono
300 g pusriebės varškės
2 šaukštų grietinės
10-12 lietinių blynų

Plakiniui:

2-3 kiaušinių
300 ml pieno 
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Supjaustome obuolius kubeliais ir lengvai patroškiname keptuvėje su sviestu. Kai obuoliai pradeda keisti spalvą, uždedame cinamoninio cukraus arba cukraus su cinamonu. Pabaigiame troškinti obuolius, kol jie suminkštėja.

2

Į varškę įdedame grietinės ir truputį cinamoninio cukraus, išmaišome.

3

Pasiruošiame blynus: inde išplakame kiaušinius, aliejų, cukrų, druską ir pieną. Tuomet įdedame pusę kiekio miltų, išmaišome. Įpilame pusę kiekio vandens, išmaišome. Vėl miltų. Ir vėl – vandens. Išsikepame lietinius.

Reklama
41011
4

Ant iškepto lietinio blyno dedame šaukštą varškės masės, šaukštą obuolių masės ir suvyniojame.

5

Taip susuktus blynelius sudedame į kepimo indą.

6

Kitame inde išplakame 3 kiaušinius ir 300 mililitrų pieno.

7

Blynus pabadome mediniu pagaliuku ir užpilame pieno ir kiaušinio plakiniu. Tuomet ant viršaus pabarstome cinamoninio cukraus.

8

Apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Prie ingredientų plakiniui parašyta 2 kiaušiniai, o recepte 3. Tai kiek iš tikrųjų? Dėkui.

Rašyti komentarą