8241
Beatos virtuvė

Lietinis Blynas Blynauskas

(31)

Šis lietinių receptas tiks ir kitokiems - tiems, kur su varške, nutela, bananais ar hektaru uogienės... Bet jei niekada nebandėt klasikinio elementaraus citrina-cukrus dueto, pabandykite.

Reikės:
  • 2 kiaušiniai
  • 2 nubraukti šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 4 šaukštai pieno
  • 200 g persijotų (pageidautina) miltų
  • 400 ml šalto vandens
  • žiupsnelis druskos

 

Aš savo blynus kepiau vos salsvus ir ant jų neklojau nei hektaro uogienės, nei statinės grietinės – tik elegantiškas brūkštelėjimas ant karšto blyno su sviesto kampu, keletas citrinos sulčių lašų ir dosnesnis žiupsnelis cukraus. Mano blynas dainavo ir lėkštėje, ir burnoje, jis galėjo pasirodyti visu savo gražumu, minkštas, šiltas – paryškintas citrina ir pasaldintas cukrumi. Kokie bus jūsų blynai šiandien? Šis lietinių receptas tiks ir kitokiems – tiems, kur su varške, nutela, bananais ar hektaru uogienės… Bet jei niekada nebandėt klasikinio elementaraus citrina-cukrus dueto, pabandykite, tada pasikalbėsim.

Šį receptą dar galėčiau pavadinti du kart du, nes visko beveik po du. Jei ne po du, tai du, padauginti iš dviejų… Išeiti turėtų užtektinai blynų 2 lašininiams arba 4 kanapiniams…

 

Kaip paruošti:

1. Šiuos visus ingredientus sumaišom…

2. Tada pilam persijotus miltus ir sumaišom tirštą tirštą tešlą.

3. Dabar jau pilam 400 ml šalto vandens (pradžioje gal pilkite 320 ar 350 ml, nes skirtingi miltai skirtingai imlūs drėgmei, o dar geriau blynų tešlai leisti pastovėti pusvalandį, kad miltai gerai išbrinktų, tuomet tešla tirštesnė ir galima daugiau vandens įpilti).

4. Pamaišom pamaišom, pasidarom tinkamo tirštumo, bet ne per skystus. Ir viskas – kepam.

Keptuvė turi būt geresnio būdo ir netraukti blynų prie savęs. Aš keptuvę tiesiog patepu aliejum, t. y., popieriniu rankšluosčiu, kuris sudrėkintas aliejumi…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (31)
Komentarai
  1. Rita parašė:

    Labai skanus blynai!Pirma karta mano vaikai taip skaniai valge blynus 🙂

  2. Ieva Jtl parašė:

    bandysiu pagal receptą.. (…)

  3. VI parašė:

    Aš taip pat išmėginsiu šį paprastutį patiekalą 🙂 ir būtinai paršysiu kaip sekėsi 🙂

  4. voriuke parašė:

    Iskepus pirmajam lietiniui net susukau: „O, Dieve, pavyko!“.:))
    Kiek esu kepus, gaudavosi ne lietinis, o kose arba dar kokia nesamone, net ir is pakelio :DDD Aciu,uz puiku recepta ir dar puikesnes instrukcijas! Dabar nebereikes dairytis i blyneliu pusfabrikacius,kur nezinia, kas imaisyta, ar laukti keliones i koka blynine 🙂
    Pirma partija tiesiog paprastai: su cukrumi ir citrinos sultimis, o busima partija butina bus su vistiena… :))))

  5. Gabi parašė:

    Ačiū už nuostabų receptą! Niekada nebūčiau pagalvojus, kad pavyks lietinius iškept, man jie toks baubas atrodė… Ačiū, pavyko iš pirmo karto. Taip paprasta ir skanu, kad net nebesuprantu, kodėl taip nerimavau 🙂

  6. Viktorija parašė:

    pirma karta lietiniai gavosi!!!! aciu Tau, Beata 🙂

  7. Liucija parašė:

    Visko dejau per pus maziau, pusrytelius gaminuosi. As su klausimu, ar tesla turi buti labai skysta? man tokia gavosi. O miltu ir tai idejau dvejais saukstais daugiau, nei reikia 😕

  8. Liucija parašė:

    Butu viskas gavesi, bet man vis nesiseka ju apverst.. 🙁 ar nereikia ju vartaliot? Iskart plysta man jie 🙂

  9. Meilė parašė:

    Super receptas!
    Pagaliau pavyko tobuli lietiniai, tokie traškūs ir skanūs. Beata, žemai lenkiu galvą:)

  10. Man patys skaniausi blyneliai :) parašė:

    As jau senokai zinau sy receptuka 🙂 kai atlikinejau praktika VIREJOS-PADAVEJOS siauliuose,mane puikiai ismoke kepti lietinius blynelius su yvaireis ydarais 🙂 pirma karta galvojau kaip ymanoma iskepti tokius plonus lietinius ir kaip juos grazei apversi,moteris kuri mane moke daug gudrybiu padave plona specelei ploniems blyneliams skirta keptuvelia 🙂 ir kai as jau uzsimaisiau pati savarankiskai tinkama tesla ploniems lietiniams kepti mane mokinanti moteris pasake kad gausiu blynely apversti savo pacios rankomisir ypac greitai 🙂 buvo sokas,bet istikruju pabandziusi apversti vos apskrudusy blynely i kita puse su savo pirsciukais pasakiau kad ce nieko baisaus 🙂 nuo tada mano pirstai labai greitai priprato dideliam karsciui :)tiesiog reikia tikslei zinoti ir pamatyti kada blynelis yra jau pasruoses buti apverstas 😀 ir greitai veikti 🙂 anksciau bandydavau su mentelemis apversi bet nepavygdavo 😀 bet jai bandete apversti blynely su pirstai ir biskiuka nusvilote patariu greitai nudegusius pirsciukus deti prie ausies 🙂 labai padeda 🙂

  11. Man patys skaniausi blyneliai :) parašė:

    Manau sis lietinis labai butu skanus,jai i jy truputely perteptumete nuttela ir i vidu idetumete per puse perpjauta banana labai saldus ir svelnus skonis 🙂 butinai ivinioti i katik iskepta blyneli- patepti nuttela ir per puse perpjautu bananu 🙂 taip daug skaniaubent jau man 🙂 kol siltas 🙂 aisku ce kiekvienam pagal skoni 🙂

  12. Almantaite parašė:

    Niekada nebuvo i galva mintis atejus, kad galima blynus ir su citrina valgyt 🙂 kitakart butinai bandysiu, dekui uz ideja 🙂

  13. Džiuginta parašė:

    tiesiog puikūs blynai. Pavyko iš pirmo karto. Dėkoju už nuostabų receptą.

  14. Indre parašė:

    Labai ačiū jums, Beata. Blynų tešla nuostabi :))) Neplyšta, nepridega, pasaka :)) Ačiū jums labai labai 🙂

  15. il parašė:

    youhu!!! mano draugas man iškepė blynų, radau atverstą puslapį…, buvo tooooobuli ir dar procese blynas su išmetimu :))))

  16. Jiji parašė:

    Tobuli !!! Pats geriausias s lietinių receptas 🙂 Kiek išbandžius, tai šitas geriausiai atitikęs lūkesčius:) Ačiū 🙂

  17. Vladas parašė:

    Na ir aš pabandžiau šį išties nesudėtingą ir puikų receptą. Tik panašu, kad kaži kokių klaidų privėliau. Sudėjus miltus išėjo tokia tišta net ne masė, o tešlos šmotas, na lyg kokią duoną ar pyragą kepant. JAu tokia minkoma. Supyliau vandenį, tai labai ilgai taš šmotas tirpo. O ištirpus per skysta buvo. Viską gelbėjau dar vienu kiaušiniu, pienu ir papildoma miltų doze. Tada blynai tikrai skanūs buvo. Bet kur padariau klaidą pradžioje? Ką ne taip įvėliau? Gal kas įžvelgia klaidą?

    • Beata Nicholson parašė:

      Manau kad truput per daug miltu dejote?
      arba reikejo prie kiausinio ipilti siek tiek vandens, ne visa bet dali, tarkime trecdali, tada jau sudet miltus ir išmaišyti gana tirštą tešlą, kurią veliau suskystinti reikia…oi tikrai pavyks pabandykite dar karta

      • Vladas parašė:

        Dėkingas. Įtariau, kad miltų daugoka. Nepatyręs – sunku tuos du šimtus gramų atmieruoti. Na šį savaitgalį banysim dar kartą. Dėkui už atsakymą.

        • bonvojaz parašė:

          man lygiai tas pats. gerai, kad paskaiciau Vlado komentara, pyliau 300 ml vietoje 400 ml ir viskas gavosi puikiai! aciu uz recepta Beatai.

  18. Lina parašė:

    Labai skaniai gavosi. As blynus apverciu ismesdama i ora 🙂

  19. Vasara parašė:

    Skanūs blynai, tik ir man kažkas nesigavo su tešlos maišymu 🙂 Kitą kartą reikės bandyti iš karto įpilti truputį vandens, nes gavosi kaip ir Vladui gumulai, kurių niekaip negalėjau išmaišyti 🙂

  20. negerai parašė:

    tokios nesamoningos blynu teslos dar nebuvau dariusi, blyneliai nesigavo, nors dariau lygiai kaip parasyta.

  21. Jugita parašė:

    Daug lietinių receptukų esu išbandžiusi, tačiau šie bus pas mane nr.1! Genialumas slypi paprastume.. Dėkui už receptuką… 😉

  22. Silvija parašė:

    Lietiniai tikrai gavosi fantastiski 🙂 Tik as i poros blyneliu viduri dejau puse pakelio varske sumaisyta su sauksteliu kondensuoto pieno ir 10-15mg grietineles , varske gavosi svaiginancio skonio o blynelis sudare puikia kompozicija 🙂 Lbj saunus receptas. Dekui tau Beata 🙂

  23. Aušra parašė:

    Na, su tešla ir jos gumuliukais man irgi teko pavargti, nors dariau viską idealiai pagal nurodymus 🙂 Teko į darbą pasijungti plakiklį, o galiausiai blenderį. Bet tešla pavyko puiki. Kai iškepiau pirmą blyną, tiesiog uždainavau jį paragavusi!!!! Fantastika! Ir kepa puikiai, nesvyla, gražu žiūrėti. Apverčiau pirštais 🙂 Neplyšta. Viskas nuostabu. Purūs, skanūs, tobuli 🙂 Išbandžiau negirdėtą dalyką su citrina ir cukrum – tikrai nerealu 🙂 Ačiū labai!!!!

  24. Rita parašė:

    nesamone.. tikrai geras receptas, kaskart gaminu butent taip, bet vandens dar nei kart nesu tieeeeek daug ipylus..

  25. Giedrius parašė:

    Beata, laba diena! Kiek blynų maždaug išeina ruošiant tešlą pagal receptą? Ir kokio skersmens keptuvę naudoji?

  26. Indre parašė:

    Pirmą kartą kepiau lietinius ir man pavyko! Visada atrodė, kad tai taip sunku, bet baimė nugalėta :)))) tiesa, man reikėjo mažiau vandens ir tešla gavosi su gumuliukais, tad teko ja perpilti per sietelį, o vėliau viskas gavosi puikiai 🙂 ačiū, Beata!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.