8241
Beatos virtuvė

Lėtai keptas kiaulės kumpis su blyneliais ir rytietiškomis salotomis

(6)
Reikės:
  • Kumpiui reikės:
  • 1 kg kiaulienos kumpio su oda
  • 1 šaukšto pankolio sėklų
  • 1 šaukšto kalendros grūdelių
  • 1 a. š. cinamono
  • 2 džiovintų aitriųjų paprikų
  • Pusės šaukštelio žvaigždinio anyžiaus
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • Druskos, pipirų
  • Salotoms reikės:
  • Pusės galvos raudonojo kopūsto
  • Pusės galvos pekininio kopūsto
  • 1 citrinos sulčių
  • Salotų padažui reikės:
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 šaukšto baltojo vyno acto
  • 1 šaukšto kepintų sezamų aliejaus
  • Ryšulėlio kalendros žolės

 

Ruošiame kiaulienos kumpį:

  1. Grūstuve sutriname stambius prieskonius, vėliau įberiame cinamono bei įdedame kelis šaukštus rudojo cukraus. Šiuo prieskonių mišiniu įtriname kumpį.
  2. Mėsą dosniai pasūdome ir pabarstome pipirais. Kepame apie pusantros valandos 180 laipsnių orkaitėje.
  3. Iškepusią kiaulieną supjaustome ar suplėšome mažais gabalėliais.

Gaminame salotas:

  1. Pusę galvos raudonojo kopūsto susmulkiname peiliu. Taip pat sukapojame ir pekininį kopūstą.
  2. Kopūstus pabarstome druska, išspaudžiame citrinos sultis. Rankomis paspausdami paminkome kopūstus, kad jie suminkštėtų.

Gaminame padažą salotoms:

  1. Susmulkiname aitriąją papriką ir suberiame į grūstuvę, įpilame šaukštą baltojo vyno acto ir tiek pat kepintų sezamų aliejaus ir triname grūstuvėje. Padažą užpilame ant kopūstų.
  2. Sukapojame kalendros žolę, suberiame ant salotų ir viską sumaišome.

Ant blynelio dedame kelis gabaliukus kiaulienos, šaukštą kopūsto salotų ir skanaujame!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. patiekalai parašė:

    Man regis, gaminat patekalus labai painiojamas „aitrus“ ir „astrus“ skoniai… megstu astriai, bet aitriai – ne. tai du skirtingi dalykai. o daugelyje pateikalu tie skoniai painiojami… ir nezinau, ar mane apgauna skoniu receptoriai, ar tikrai nezinau, kokie ingredientai,..prieskonines darzoves prisikriamos kokiam skoniui.nenoriu nieko kritikuoti, stebiu su malonumu visas Beatos vedamas laidas, tik noreciau padaryti tvarka savo pomegiu pasauly…“ koks“ prieskonis lemia „ka“…as butnt apie „aitruma“ ir“astruma“.aciu.

    • Beata Nicholson parašė:

      hmmmmm Giedre, uždavėte čia semantinį beveik klausimą, kas yra aštru o kas yra aitru….Reikėtų truputi pasiaiškinti savokas…nes kai kurie prieskoniai suteikia ne aštrumo, o skonio ir taip vadinamos šilumos….kuris neretai nepripratusiems receptoriams, asocijuojasi su aštrumu…labai idomus klausimas, reikia pagalvoti geriau….man atrodo kad aštru ir aitrų yra vos ne sinonimai….

  2. Greta parašė:

    man pvz. kuminas yra aitraus skonio, bet ne aštraus…

  3. semantika parašė:

    na, miela Beata, skubu į pagalbą dėl semantikos 😉 kaip rašoma DLKŽ, aštr‖ùs –
    (2 reikšmė) stipriai veikiantis jutimo organus (A. balsas (šaižus). A. kvapas. A. šaltis. ~i̇̀ rūgštis. ), aitrus – (1 reikšmė) gaižus, kartus, gailus (Šaltekšnio uogos ai̇̃trios).

    Vita

  4. semantika parašė:

    na, miela Beata, skubu į pagalbą dėl semantikos 😉 kaip rašoma DLKŽ, aštr‖ùs – (2 reikšmė) stipriai veikiantis jutimo organus (A. balsas (šaižus). A. kvapas. A. šaltis. ~i̇̀ rūgštis. ), aitrus – (1 reikšmė) gaižus, kartus, gailus (Šaltekšnio uogos ai̇̃trios).

    Vita

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.