8241
Beatos virtuvė

Lęšių kukuliai sveikuoliams su spanguolių ir kriaušių padažu

(0)
Reikės:
  • Kukuliams reikės:
  • 0,5 puodelio žaliųjų lęšių
  • 1 nepilno puodelio graikinių ar lazdynų riešutų
  • 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako skiltelės
  • 200 g pievagrybių
  • 100 g šviežių špinatų lapų
  • 2 saujų džiovintų spanguolių
  • po 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių, čiobrelių, rozmarinų
  • 1–2 šaukštų raudonojo vyno acto
  • 2 šaukštų maltų linų sėmenų
  • 3 šaukštų vandens
  • 45 g avižų miltų ar sėlenų
  • druskos, pipirų
  • Spanguolių ir kriaušių padažui:
  • 250 g šaldytų ar šviežių spanguolių
  • 2 kriaušių
  • 150 g medaus
  • žiupsnio druskos

Jei jūsų svečiai rinktų šventinio stalo skonių įvairovės ir sveikatingumo nugalėtoją, tai šie kukuliai su ryškiu, raudonu spanguolių ir kriaušių padažu laimėtų be konkurencijos. Be to, tikrai ne kiekvienas supras, kad juose nėra nė gramo mėsos. Lęšių ir grybų sąjungą pastiprina skrudinti riešutai, švieži špinatai, o baigiamuosius akcentus sudėlioja džiovintos spanguolės, raudonėliai, čiobreliai ir rozmarinai.

Kukulius patiekite su salierų ir obuolių koše. Ši salstelėjusi, ypatingai aromatinga košė bus puikus garnyras prie bet kokios žuvies ar geras daržovių patiekalų, salotų priedas. Bus labai gražu, jei ją patieksite konditeriniu maišeliu išspaudę lašelius ar spurgelius.

 

Gaminame:

  1. Lęšius užpilame vandeniu ir verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 20 minučių. Jei vanduo nugaruoja, įpilame dar. Kai lęšiai suminkštės ir bus beveik išvirę, nukeliame juos nuo ugnies ir sutriname rankine trintuve – išeis rupi košelė. Atidedame.
  2. Paskrudiname riešutus: įkaitiname orkaitę iki 160 °C, peiliu susmulkiname graikinius riešutus, kad neliktų stambių gabaliukų, suberiame juos į skardą ir kepame orkaitėje apie 9–12 minučių. Riešutus ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Orkaitės kaitrą padidiname iki 170 °C.
  3. Pievagrybius smulkiai supjaustome.
  4. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Česnako skiltelę nulupame, susmulkiname ir metame į keptuvę, suberiame smulkintus grybus. Kepame ant vidutinės ugnies apie 7–9 minutes, kol beveik visas vanduo išgaruos.
  5. Džiovintas spanguoles taip pat šiek tiek pasmulkiname.
  6. Į keptuvę sudedame špinatus, suberiame riešutus, spanguoles, prieskonius ir supilame actą. Išmaišome ir kepame dar kelias minutes, kol špinatai suminkštės.
  7. Nukeliame keptuvę nuo ugnies ir įmaišome trintus lęšius.
  8. Mažame dubenėlyje gerai sumaišome maltus linų sėmenis su vandeniu ir supilame į keptuvę. Išmaišome.
  9. Į keptuvę suberiame avižų miltus, įberiame druskos ir pipirų, gerai išmaišome. Visa masė turėtų būti drėgna ir lipni. Jei ji labai skysta ir lipni – įberiame dar šiek tiek miltų, o jei per sausa – įpilame šlakelį vandens ir išmaišome.
  10. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Rankomis formuojame kukulius ir dedame ant kepimo skardos. Kepame 15 minučių įkaitintoje orkaitėje, tada apverčiame ir dar šauname kepti 11–13 minučių, kol kukuliai apskrus ir sutvirtės jų paviršius.
  11. Verdame padažą. Kriaušes nulupame, išimame sėklas ir supjaustome mažais kubeliais. Mažame puode sumaišome spanguoles, kriaušes, medų ir druską, užkaičiame ir kaitiname vis pamaišydami apie 20 minučių, kol padažas sutirštės.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.