8241
Beatos virtuvė

Lazanija su varške, moliūgais ir kastiniu

(1)

Namų virtuvės hitas bemėsiui pirmadieniui! Lazanija su varške, moliūgais ir kastiniu bus atradimas visai šeimai.

Porcijos: 6-8
Reikės:
  • 1,5 kg moliūgo
  • raudonėlių, čiobrelių
  • 20-30 g DVARO sviesto
  • 500 g DVARO varškės (15 proc. riebumo, bet tiks ir 9 proc.)
  • lazanijos lakštų
  • 150 g tarkuoto sūrio
  • druskos, pipirų
  • šalavijų (nebūtina)
  • Bešameliui:
  • 0,5 l DVARO pieno
  • 3 šaukštų DVARO kastinio
  • 30 g DVARO sviesto
  • 1-2 šaukštų miltų
  • žiupsnio malto muskato
  • druskos

Šis patiekalas – tai lazanijos pasimatymas su varškės apkepu. Nors yra makaronų lakštų, tarp jų suguldyti moliūgų ir varškės sluoksniai puikiai draugauja! Bet man didžiausias atradimas šiame patiekale bešamelio padažas su… DVARO kastiniu!

Pirmą kartą pabandžiau ir likau nustebusi, kiek daug gero turtingo skonio lazanijai suteikia kastinys.

Ši lazanija švelni ir jauki – pamatysit, kaip patiks net vaikams. Puikiai tiks, kai pabos valgyti mėsiškus patiekalus, tad būtinai įsitraukite į bemėsio pirmadienio meniu.

Gaminame:

  1. Moliūgą supjaustome stambiais gabalais (galima nelupti) ir išdėliojame skardoje. Apibarstome prieskoniais, druska ir pipirais. Ant kiekvieno uždedame po gabalėlį DVARO sviesto ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
  2. Iškeptą moliūgą nuimame nuo žievės ir patriname šakute.
  3. Ruošiame bešamelį: puode ištirpiname sviestą, dedame miltus ir kelias minutes pakepiname. Pamažu vis maišydami šluotele pilame DVARO pieną ir toliau maišydami kaitiname, kol padažas sutirštėja. Tuomet įdedame tris gerus šaukštus DVARO kastinio ir gerai išmaišome, beriame žiupsnį muskato ir druskos.

  4. Į kepimo indą dedame lazanijos lakštus, ant jų — kelis šaukštus bešamelio su kastiniu. Tuomet sluoksnį moliūgų tyrės, beriame DVARO varškę, saujelę tarkuoto sūrio ir vėl dengiame lazanijos lakštais ir kartojame. Priklausomai nuo kepimo indo, išeis du arba trys sluoksniai. Ant viršutinio lakštų sluoksnio dedame dar bešamelio, beriame sūrio ir uždedame kelis šalavijų lapelius.
  5. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Goda parašė:

    Labai skanu. Tik patariu (pasiskaicius ivairiuose forumuose) suri naudoti stipresnio skonio, koki parmezanini. Ji maisiau su mozarella. Tobulas variantas.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01-2.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01-2.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.