Laurina pasakojo, kad kuskusas yra šventinis, šabui ar kokiai kitai ypatingai dienai skirtas, patiekalas. Į Izraelį jis atkeliavo iš Maroko, Tuniso ir Alžyro.
Kuskuso receptai vienas nuo kito skiriasi, tad nuolat kyla rimta diskusija: kam gi jis priklauso ir kieno gi yra skaniausias. Panašiai, kaip pas mus su barščiais.
Kuskusas Prancūzijoje populiarus ne tik vietos žydų ir išeivių iš Šiaurės Afrikos bendruomenėse, bet jį pamėgę ir prancūzai. Kuskusui skirta garbinga trečioji vieta populiariausių patiekalų trisdešimtuke, o lenkia jis net mums gerai žinomą ar bent jau girdėtą beof bourguignon. Populiaresnis nei kuskusas yra tik pirmoje vietoje atsidūrusi anties krūtinėlė ir antrosios vietos laimėtojos – midijos su keptomis bulvytėmis.
Kaip daugelis šabo patiekalų, kuskusas yra ilgai gaminamas. Todėl Laurina siūlo naudoti greitpuodį. Bus greičiau, o ir mėsa bus minkštesnė. Bet viską galite daryti ir troškinimui tinkame puode su dangčiu. O jei naudosite greitpuodį, procesas sutrumpės kokiomis 3 valandomis ir būsite tikri, kad mėsa bus minkšta, tirps burnoje.
Daržoves rinkitės, kokias mėgstate, tik žiūrėkite, kad tilptų į puodą. Mano patirtis rodo, kad kopūstas susivalgo greičiausiai, tai dėkite jo bent pusę galvos.
Gaminame:
Nuostabaus skonio patiekalas! Nors užtrunka be greitpuodzio, bet verta