8241
Beatos virtuvė

Laukinės lašišos sriuba

(2)
Reikės:
  • Sultiniui:
  • 1 laukinės Kuprės kaulai ir atraižos nuo file
  • 1 pankolio
  • 1 morkos
  • 2 svogūnų
  • 2 lauro lapų
  • 2 saliero lapkočių
  • Sriubai
  • 1/2 sviestinio moliūgo
  • 50g sviesto
  • 1 šaukštas aliejaus
  • laiškinių svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 saliero lapkočio
  • Smidrų pundelio
  • 500 g lengvai pasūdytos lašišos Kuprės
  • 1 citrinos
  • dosnaus pundelio krapų

Tai dabar apie gerą žuvienę… Aišku, jūs galite išsivirti ir su bet kokia kita žuvimi, bet jei virsite iš laukinės lašišos Kuprės kaulų skirtumą iškart pajusite. www.laukineslasisa.lt šią lašišą pristato nemokamai visoje Lietuvoje, jums tereikia ją atšildyti (užtruks apie parą), iškaulinti ir kaulų jokių būdu neišmesti. Laukinių žuvų sultiniai yra sveikatos eleksyras! Tai kaulus, pelekus ir papilvę sumečiau į puodą su salierais, svogūnais, pankoliais ir lauro lapais. Virė tas sultinys ten lėtai kokias dvi valandas. Tada kai jau turite tą sultinį — tai tada jau galite šėlti ir virti žuvienę. Aš ją gaminau su tuo, ką turėjau. Moliūgas, šparagai, daug krapu ir daug laiškinių svogūnų, viena skiltelė česnako, ir vienas saliero lapkotis. Paskui jau pabaigoje sumečiau lašišos gabaliukus ir citrinos sulčių įspaudžiau. Kas nori įsideda grietinės ar grietinėlės. Svarbu – gerai išvirti moliūgą ir nepervirti smidrų. Daugiau kaip ir viskas aišku.. Beje, ši žuvienė kitą dieną dar skanesnė. O iš www.laukinelasisa.lt pirkta lašiša nei kiek neprimena tos iš parduotuvės. Visų pirma ji ne tokia, riebi, kvepia saldžiai, yra tokia plonesnė, liesesnė ir beveik saldi savo skoniu. Esu labai nustebinta jos kokybės. Noriu dabar tokią sriubą valgyti kasdien!

Sultiniui: sudedam žuvies kaulus (pelekus ir visokias atraiželes taip pat) į puodą – užpilame šaltu vandeniu, sudedame daržoves – svogūną per puse, morkas, saliero lapkotį papjaustom, pankolį į keletą dalių padalinam, viską verdam ant nedidelės ugnies mažiausiai 2 valandas, karts nuo karto nugriebdami putas.


Nukošiam išvirusį sultinį – pasiliekam kaulus, o suvirusias daržoves išmetam.
Supjaustome laiškinius svogūnus, česnaką, saliero lapkotį smulkiai. Moliūgą nulupam ir supjaustom nedideliais kvadratėliais. Keptuvėje ištirpinam sviestą su aliejum ir sudėję supjaustytus svogūnus, česnaką ir saliero lapkotį labai švelniai pakepinam. Dedam viską į puodą – užpilam sultiniu ir suberiam moliūgą. Verdame apie 15 min. kol moliūgas suminkštės. Sultinį pasūdom. Kai moliūgas minkštas, jau sriubos pabaigtuvės: supjaustom lašišą nedideliais gabaliukais, pasmulkinam smidrus, susipjaustom krapus.

Viską sudedam į sriubą ir paverdam ne ilgiau nei 3 minutes! Ir pabaigai – juodi pipirai ir citrinos sultys! Tobulas dalykas! Galit ir truputi grietinès ar grietinėlės, bet man nieko nesinorėjo… Nuostabi žuvis. Kai produktas kokybiškas, tai jis kalba už save.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Monika parašė:

    Pabandysiu! Ar isvirus sultini, zuvies kaulu i sriuba nebedeti? Tai yra, sultini nupilti, o kaulus su sultinyje nuvirusiom darzovem ismesti lauk?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.