8241
Beatos virtuvė

Lašišos salotos su persimonais

(15)

Oj šitos salotos, įkvėptos mano kulinarinių atostogų iš Portugalijos, sulaukė tiek pagyrimų iš filmavimo komandos dėl skonio bei išvaizdos. O pasigamina lengvai ir greitai. Pirmyn į žiemą su tokiomis sočiomis salotomis.

Reikės:
  • 400 g lašišos filė
  • 1 šaukšto džiovintos kalendros
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • 1 šaukšto kumino
  • druskos
  • 1-2 persimonų
  • saujelės petražolių
  • 2 saujų špinatų
  • 1 gūželės romėninių salotų
  • 1 gūželės raudonojo radicchio salotos
  • 2 saujų pistacijų
  • 2 saujos granato sėklų
  • Padažui:
  • 3 šaukštai aliejaus
  • 2 šaukštai balto vyno acto
  • ½ citrinos sulčių
  • druskos
  • žiupsnelio uoginės paprikos

  1. Prieskoniais (maltu kuminu, kalendromis, ciberžole ir druska) ištriname lašišos filė. Labai gerai įkaitiname keptuvę (galima įpilti ir lašelį aliejaus) ir dedame žuvį kepti odele į apačią. Po kokių 4-6 minučių apverčiame filė ir kepame dar apie 1-2 minutes, kol žuvis visiškai iškeps, bet jokiu būdu nebus perkepusi ir išsausėjusi. Viduryje žuvis turėtų būti vos vos iškepusi, dar rausva ir minkšta.
  2. Visus salotų lapelius ir prieskonines žoleles nuplauname ir kruopščiai nusausiname.
  3. Atskirame indelyje sumaišome padažo ingredientus.
  4. Erdvioje lėkštėje paskirstome salotų lapus (didesnius suplėšome rankomis), ant jų dėliojame skiltelėmis supjaustytus persimonus. Iškepusią žuvį pasmulkiname stambiais gabalais ir taip pat dedame į salotų lėkštę. Ant viršaus beriame granatų sėklų ir pistacijų.
  5. Prieš pat patiekdami apšlakstome padažu ir gardiname petražolių lapeliais.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 2,89 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Kristina parašė:

    Isbandyta! ne tik salotu isvaizda fantastiska, bet ir skonis.

  2. Laura parašė:

    sakykite, o lasisa zalia ar sūdyta, ar kepta?

  3. Jūratė parašė:

    Šiandien gaminau šias salotas pirmąkart, ir tikrai jau žinau – ne paskutinį:) Skonis nuostabus! Patiko visai šeimai.

  4. Dalia parašė:

    Laba diena,

    išbandžiau šį receptuką. Na ką galiu pasakyti….
    ŽIAURIAI, BEPROTIŠKAI FANTASTIŠKAI SKANU!!!
    AČIŪ LABAI. Kūčioms bus būtiniausiai pagamintas 🙂

  5. Laima parašė:

    Sveiki, norejau paklausti ar galima pakeisti persimona kazkuo kitu?

  6. Lina parašė:

    Gaminau šias salotas, skonis tikrai TOBULAS. Ačiū, Beata!
    Beje, man padaže pasirodė per daug vyno acto, tad aš pamažinau kiekį per pusę ir buvo liuks 🙂 Skanaus kitoms gaminančioms, o aš einu ieškot pas Beatą, ką dar pagaminti 🙂

  7. Živilė parašė:

    SUPER! Paperka net tik skoniu, bet ir grožiu. Rekomenduoju.

  8. Ricardas parašė:

    Sveiki, patarkit koks vynas tinka prie šių salotų.Dėkui

  9. Agne parašė:

    Kazin, o ar vietoje keptos lasisos tiktu rukyta?

  10. Judita parašė:

    Nu va čia… Pagal ingridientus-sakes mano skrandziui. Kalendros vejej kaip nemėgstu nuo tada kai augint pabandziau… Tiksliau isaugo keri krūmynai ir nebuvo kur dėti (nes kvapas dar nieko), nes skoooonis tai – aukštielninkas griūk. Vyrui kuminas kaip velniui kryžius. Radicchio jis isvis nevirskina.. Grazuma… Teko paciai labai labai mazai taisytis, kad paragaut lasisos su persimonais.. Taigi, praleidau truputuka laiko virtuveje burdama ir priburiau. Nu, visai oho. Kazkaip smegenai mano nesuvirskino to pavadinimo. Bet liuks. Tik as vietoj jusu siulyto padazo aceto balsamico di modena naudojau, citrinos sultis, puse saukstuko medaus ir tiek pat garstyciu grudetu

  11. Lina parašė:

    Labai idomios salotos, vietoj lasisos gal ir vistiena kepta tinka?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.