Nors Karibų jūros salose gyvena puikūs mėsos kepimo meistrai, aš vis prisimenu ant grilio keptą skaniausią žuvį. Gal kad ją valgiau ant jūros kranto romantiškoje mažo restoranėlio verandoje?.. Nereikia jokio pasiruošimo – susižvejojate ar nusiperkate šviežią žuvį (kepti ant grilio geriausiai tinka lašiša) ir imate „Santa Maria“ žuvies marinatą (ypatingai tinka riebioms žuvims ar krevetėms, mat marinato sudėtyje yra citrinų, imbierų, ciberžolių bei sojų padažo). Patys įsitikinsite – šis receptas nurungs daugelį mėsos patiekalų.
Lašišos iešmeliai
Reikės:
Gaminimas
Lašišos odą nupjauname, mėsą supjaustome vienodo dydžio kubeliais. Supilame „Santa Maria“ žuvies marinatą, gerai išmaišome ir paliekame bent 30 minučių pasimarinuoti.
Paprikas supjaustome panašaus dydžio kubeliais kaip lašiša. Svogūną nulupame ir perpjauname pusiau, išlukštename svogūno žiedus. Veriame iešmelius: raudona paprika, lašiša, geltona paprika, lašiša, svogūnas, lašiša ir žalia paprika. Kepame ant grilio po 3–4 minutes iš abiejų pusių.
Patiekiame su „Santa Maria“ BBQ žuvies padažu, kuris dar labiau paryškins žuvies skonį. Beje, su juo taip pat tinka ruošti glazūruotas krevetes.
Labas, Beata. Ar galima šiuos iešmelius kepti orkaitėje? Jei taip, tai kiek laiko ir kokią temperatūrą rekomenduojate? Ačiū!