8241
Beatos virtuvė

Lašišos iešmeliai

(2)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4.25 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 600–700 g lašišos filė
  • 1 pakelio „Santa Maria“ BBQ marinatas su imbierais, citrinomis ir sojomis
  • 0,5 geltonos paprikos
  • 0,5 žalios paprikos
  • 0,5 raudonos paprikos
  • 1 nedidelio valgomojo svogūnėlio arba mėlynojo svogūno
  • Patiekimui:
  • „Santa Maria“ amerikietiškojo BBQ žuvies padažo

Nors Karibų jūros salose gyvena puikūs mėsos kepimo meistrai, aš vis prisimenu ant grilio keptą skaniausią žuvį. Gal kad ją valgiau ant jūros kranto romantiškoje mažo restoranėlio verandoje?.. Nereikia jokio pasiruošimo – susižvejojate ar nusiperkate šviežią žuvį (kepti ant grilio geriausiai tinka lašiša) ir imate „Santa Maria“ žuvies marinatą (ypatingai tinka riebioms žuvims ar krevetėms, mat marinato sudėtyje yra citrinų, imbierų, ciberžolių bei sojų padažo). Patys įsitikinsite – šis receptas nurungs daugelį mėsos patiekalų.

Gaminame: Lašišos odą nupjauname, mėsą supjaustome vienodo dydžio kubeliais. Supilame „Santa Maria“ žuvies marinatą, gerai išmaišome ir paliekame bent 30 minučių pasimarinuoti.

Paprikas supjaustome panašaus dydžio kubeliais kaip lašiša. Svogūną nulupame ir perpjauname pusiau, išlukštename svogūno žiedus. Veriame iešmelius: raudona paprika, lašiša, geltona paprika, lašiša, svogūnas, lašiša ir žalia paprika. Kepame ant grilio po 3–4 minutes iš abiejų pusių.

Patiekiame su „Santa Maria“ BBQ žuvies padažu, kuris dar labiau paryškins žuvies skonį. Beje, su juo taip pat tinka ruošti glazūruotas krevetes.

 

Print Friendly

Komentarai
  1. Monika parašė:

    Labas, Beata. Ar galima šiuos iešmelius kepti orkaitėje? Jei taip, tai kiek laiko ir kokią temperatūrą rekomenduojate? Ačiū!

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Monika, tikrai taip, kepiau ir aš orkaitėje, nustatykite grilio rėžimą ar su vėjeliu (200 C), kad apskrustų gražiai ir kepkite apie 10-15 minučių, lašišai daug laiko nereikia, kad iškeptų, ir žinoma, priklausys kepimo laikas nuo lašišos kubelių dydžio, jei mažais supjaustysite, kepkite mažiau ir griliaus rėžimą galite nustatyti tik pabaigoje, likus 3 minutėms iki pabaigos. Sėkmės

Palikite komentarą

26097
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Auga.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.