8241
Beatos virtuvė

Lašiša švediškai

(93)

Tiesiog žaibiškas būdas paruošti pietus ar vakarienę šeimai. Lašiša išlieka sultinga ir aromatinga. Tie švedai tikrai žino, ką veikti su savo žuvim.

Reikės:
  • lašišos filė su oda
  • druskos
  • pipirų
  • ryšulėlio krapų
  • 8 šaukštų garstyčių
  • 1,5 stiklinės sultinio
  • 1,5 stiklinės plakamosios grietinėlės

Gaminame:

  1. Pjaustome lašišą gabalėliais ir peiliu ar pincetu ištraukiame kaulus, jei jų dar buvo likę.
  2. Klojame lašišos gabalus į skardą, juos pasūdome ir pabarstome pipirais.
  3. Kiekvieną lašišos gabalėlį aptepame keliais šaukštais garstyčių ir apiberiame sukapotais krapais.
  4. Į skardą pilame sultinį ir tiek pat grietinėlės, šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 8-10 minučių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (23 balsai, vidurkis: 4,09 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (93)
Komentarai
  1. Audrius K parašė:

    Butu gerai kad jie ne laidoje tai bent cia butu parasyta tiksliau apie ta orkaite 🙂 kokia funkcija naudoti… ar virsutini kaitinima ar apatini ar ir ta ir ta ar su vejeliu… zemiau ar auksciau deti 🙂 man ne profui tai tikrai pagelbetu o juk apie tai maziausiai kalbama.. !!! 🙂

  2. kornelija parašė:

    kepu pagal si recepta.. kvepia skaniai… tuoj sesim prie stalo. bet as visada abejoju del laiko.. negi tikrai taip trumpai kepti? siandien pietus Beatos ritmu. greita ir skanu 🙂

  3. kornelija parašė:

    nerealus receptas! labai. ne. laaaaabai skanu!!!

  4. agne parašė:

    Kur perkate gerą lašišą? Nuo maximos mus labai isberia 🙁

  5. Julita parašė:

    O galima kokią kitą žuvį taip kepti?
    Ar toks derinukas subalansuotas tik lašišai?

    • Rasa parašė:

      Ką tik pabandėm su kita žuvim (pangasijų filė- na, lašišos geros šiandien neradom, o labai norėjom išbandyt šitą receptuką). Tai gavosi puikiai! Tie krapai, garstyčios, grietinėlė, nerealu:) Ir kepiau tik dviem minutėm ilgiau, negu nurodyta- tikrai užtenka. o el. orkaitės funciją visada kepimui renkuosi viršus+apačia+ vėjelis. Garnyrui- virtos bulvės ir morkos su kmynais ir šiuo grietinėlės padažu bei nuosavais, marinuotais obuolių sultyse, burokėliais.

  6. toma parašė:

    greita ir be galo skanu, pirstukus apsilaizem!

  7. Kristina parašė:

    O vietoj grietinėlės jei naudočiau kokosų pieną?

  8. Asta parašė:

    Lasisa gavosi dievisko skonio! Aciu uz puiku receptuka 🙂

  9. kristina parašė:

    O grietinėlė būtinai turi būti plakimui?Gal tiks ir 13%?

  10. Akvile parašė:

    Gavosi tobulai!

  11. Justina parašė:

    Sveiki!

    O kokį sultinį naudojate?

  12. Gintare parašė:

    Ačiū, Beatą už šį paprastą ir labai skanų receptą! Ką tik išbandėme! Vyras jau trečią kartą dėkoja už skanią vakarienę 🙂

  13. Deimante parašė:

    Superinis receptas. Langva, greita, paprasta – nerealiai skanu!

  14. Marija parašė:

    Super skanu! Labai sultinga, o padažiukas… mmmm….

  15. Janina parašė:

    O koks turi buti sultinys?

  16. Gražina parašė:

    Aš, kai nusiperku lašišą, visada panašiai kepu, tik pirmiausia į skardą pripjaustau griežinėliais bulves, po to smulkiai svogūnų, morkas šiaudeliais, papipirinu, padruskinu tuomet dedu lašišos gabalus, dar uždedu morkų griežinėlių, kad būtų gražiau, tuomet užpilu grietinėle sumaišyta su majonezu. Labai greita ir skanu, ir svarbiausiai skalsu, t.y. sotu.

  17. Aurosoma parašė:

    As taip pat jau kepiau, man nelabai megstanciai zuvi, tikrai skanu. nekasdieniska. kartosiu. Aciu

  18. Ilona parašė:

    Beata, dekui uz puikia ideja 🙂 Kepiau paprasta lydeka ir tik garstyciu nedejau. Gavosi tobula su krapais, darzoviu sultiniu ir grietinele! Beje, kadangi orkaite sugedo, kepiau/troskinau keptuveje. Rezultatas nuostabus 🙂

  19. Lina parašė:

    Aciu Beatai uz greita, paprasta ir nerealiai skanu receptuka:) labai skaniai gavos! Dariau pirma, bet tikrai ne paskutini karta:)

  20. Rosita parašė:

    Ka pakeisti vietoj grietinėlės, kad tiktu kucioms?

  21. Diana parašė:

    Sveiki,
    O man kazkodel grietinele varske pavirto? Ka dariau ne taip? 🙁

  22. Violeta parašė:

    LABAI LABAI SKANU- suvalgyta buvo akimirksniu … gaminsiu dažniau tikrai…

  23. Ieva parašė:

    tikrai nuostabus receptas, pagaminau kuciu stalui, mano didysis kritikas ivertino tobulai! todel aciu uz recepta!:)

  24. jurga parašė:

    Planuojane si patiekala nauju metu sventei!kokias salotas rekomenduotumete?

  25. jurga parašė:

    Norime issikepti si patiekala Nauju metu sventei 🙂 kokias salotas rekomentuotumete?

    • Beata Nicholson parašė:

      na jei publika mėgsta sočiai tai padaryčiau bulvių košės su trupučiu garstyčių ir daug krapų, tada patroškinčiau tiesiog morkų, pastarnokų smulkiai pjaustytų su žirneliais..viskas kad būtų šilta….
      arba tiesiog darykite daug žalių salotų….

  26. Vaida parašė:

    Paprastas, greitas ir be proto skanus!!! 🙂

  27. Egle parašė:

    labas Beata ar galima grietinele naudoti kur 30 %? ar turi buti maziau ?:)

  28. Egle parašė:

    o tai gali buti plona lasisa ? 🙂

  29. Raimonda parašė:

    Labai greitai paruosiama, bet be galo skanu!

  30. Agne parašė:

    Kai tik po laidos pagaminau,tai vyras daugiau jokios kitokios lasisos ir girdet nebenori 🙂 Aciu Beata uz nuostabu recepta!!! 🙂

  31. Jovita parašė:

    Labas Beata, norejau pasiteirauti kiek lasisos reikia naudoti tokiam kiekiui padazo? ar garstycias naudojai be grudeliu?

  32. Dalia parašė:

    Nerealu!!! Gaminau pirmą kartą, bijojau, kad neiškeps, tai kepiau 15min. Gavosi tobula!!!!

  33. agnute parašė:

    nupirkau du didelius sterkus, kaip liepė žuvų pardavėjas, užšaldžiau šaldymo kameroje neišdarinėtus), norėčiau Velykoms, gal pietums, kaip nors skaniai pagaminti? Sterkai apie 2 kg (kiekvienas), bet mano giminė plaaati- prie stalo susėda 18 dūšelių

  34. Inga parašė:

    Superinis receptas, labai labai labai skanu.

  35. Fabas parašė:

    Vis del to ne „REDBULL“ su teikia sparnus …. 🙂
    Aciu neitiketinei greitai ir ir skaniai .

  36. Darius parašė:

    Modifikavau receptą:
    Vietoj lašišos panaudojau Atlantinę menkę, o vietoj grietinėlės kokoso pieną. Gal tik pasirinktos garstyčios buvo perdaug stiprios ar jų buvo šiek tiek perdaug, bet gavosi labai skanu. Ačiū

  37. Indre parašė:

    Gaminu jau kelinta karta,ir man nerealu!Pries tai tik lasisa folijoje su druska,juodais pipirais ir citrina megaudavausi,o dabar si pati nerealiausia.beje,padazo is orkaites neispilu,tokio skanumo!o dar kai krapai sviezi,puikiai tinka kitam patiekalui is zuvies.Ir dar-niekad nebijau tiksliai gaminti pagal Beata-viskas gaunasi tobula!

  38. Seimininke parašė:

    Garstyciu dejau gerokai maziau. 10 minuciu net buvo perdaug, nes lasisos file buvo plona. As irgi pabijojau, kad 8 min bus mazai, bet tikrai butu uzteke. Ir padazo man gavosi labai daug, nes lasisa sudejau i mazesne skarda, nei parodyta nuotraukoje. Is esmes, kai padazas skardoje uzvire, lasisa jau reikia istraukti. Gal net ir uzvirti nereikejo leisti. Paskui lasisa isemiau ir padaza supyliau i keptuve ir sutirstinau su miltais, nes labai skystas jis buvo.

  39. Asta parašė:

    As si receptuka isbandziau ir dabar vaisinu visus savo draugus ir seima!
    Labai patinko!

  40. Bonaqua parašė:

    Alio help merginos turiu tik piena 3.5 riebumo ir paprastas negrudetas garstycias. Ar verta daryti pagal sita recepta? Kas gausis?

  41. Asta parašė:

    Kepiau puse val., grietinėlę sutraukė. Bet nepaisant to, vistiek buvo labai skanu 🙂 ir paprasta pagaminti, nesudėtingas receptas. Visiems seimos nariams patiko 🙂

  42. Lilija parašė:

    laba diena.norejau suzinoji grietinele turejo buti 30% apdorota? siuo metu kepu ir bijau kad man nieko neiseis! 🙁

  43. Lilija parašė:

    pagaminau.visai skanu isejo! 🙂 pirma karta dariau jusu recepta,teks dazniau jusu receptus gaminti! ACIU! 🙂

  44. zivile parašė:

    Tai garstycios paprastos ar grudetos?

  45. Vaida parašė:

    Nuostabus receptas! Greitas ir labai skanus lašišos paruošimas 🙂 ačiū!

  46. Sandra parašė:

    Gal ką patartumėte dėl garstyčių, ar sugadinciau patiekalą jei nedeciau, gal galima ką nors kitą naudot? Aš jų labai nemėgstu..

  47. Vaida parašė:

    Nuostabus receptas! Paprasta paruosti ir labai skanu! As kepiau iki 20min.

  48. Monika parašė:

    Labai skaniai ir greitai pagaminama! Ir man baisu buvo traukti lauk atrodė per mažai laiko kepa, bet po 15min kepimo išėmus labai gerai gavosi!

  49. Darius parašė:

    Tiesiog super!
    Nesveikai skanu, o ypač su šviežiai pagauta lašiša 🙂
    Labai rekomenduoju visiems!!!
    Ačiū Beatai 🙂

  50. Nerijus parašė:

    Fantastika, labai skanu. Šaunu ačiū Batai.

  51. Vaida parašė:

    Man norėtūsi tirštesnio padažo, o jei šaukšta miltu idėjus? bet tikrai labai skanu ir paprasta!

  52. Viktorija s parašė:

    Kokiaa garstycias reik deti? As turiu sausu? Ar tinka ir grudetos?

  53. Viavia parašė:

    Noriu pasitikslinti, parasyta 1.5stiklines plakamosios grietineles, tai cia ta kuria dazniausiai naudojam desertam?Paprasta plakamoji grietinele?Aciu

  54. Iveta parašė:

    Sveiki, siandien ruosiuosi gaminti lasisa pagal si recepta 🙂 Deja, pastebejau jog nebeturiu sultinio, o i parduotuve nebera kada begti, sakykit, jei i skarda vietoj sultinio ir grietineles, deciau double cream ir siek tiek philadelphia kreminio surelio su lasisa ir krapais? Ar verciau tada is vis negaminti? :)) Is anksto aciu uz atsakyma 🙂

  55. Goda parašė:

    Dariau viską pagal receptuką, bet man garstyčios buvo lyg katik uždėtos ant žuvies ir skonio negerino.
    Gal per daug jų buvo? Gal galite pasakyti kokias NE Lietuviškas garstyčias galiu naudoti?
    Padažo iš ties gavosi daug, bet su bulvių koše viskas buvo suvartota.
    Ačiū už receptą, bandysiu keist garstučias arba iš vis be jų.

  56. Julita parašė:

    Per skystas padazas, as su miltais ant keptuves kaitinau. Siaip skanu.

  57. Nadia parašė:

    Laba diena. O jei lašiša pora valandėlių marinavosi apelsinų sultyse ar nesutrauks grietinėlės besikepant paskui?Ačiū

  58. Edita parašė:

    Labas rytas, o garstycias grudetas naudoti ar paprastas? Ar abi tinka? Aciu

  59. Rimante parašė:

    Gal kur nors yra video???

  60. Jurgita parašė:

    Po simta kart meginimu ir visu ju lasisa bidavo ismtama. Bet sis karyas kitoks-musu ivertinojaoi kaip zinom seima tai ju ivetrinimas buvo super 🙂 Aciu

  61. Rasa parašė:

    Jau padruskinau, papipirinau ir aptepiau garstyciom, bet tik dabar apsiziurejau, kad grietineles nebeturiu.. ka daryti? Kepti tiesiog taip?

  62. Neringa parašė:

    Miela Beata, tradiciškai Kūčioms kepu karpį, tačiau šiemet užsisakiau ne visą, o filė gabalus. Kaip manote, ar šis receptas tiktų karpio filė? Ir kiek tuomet laiko reiktų kepti? Dėkoju!

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Neringa, šis receptas tiktų, prieš kepant žuvį galite pamėginti įtrinti česnaku, pašlakstyti citrinos sultimis ir šiek tiek pamarinuoti, kepti reikėtų taip pat neilgai, apie 8-10 min.

  63. Ieva parašė:

    O jei pakeisti krapus i petrazoles ar labai suges skonis? Viska turiu isskyrus krapus☹️☹️☹️

  64. Eglė parašė:

    Šiandien gaminom. Receptukas tobulas. Per 10 minučių tikrai iškepa. Aš gaminau su paprastom garstyčiom

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV-banner_300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.