8241
Beatos virtuvė

Lašiša citrininiame sultinyje ir žirnelių piurė

(1)

Spalvos tokios pavasariškos, o patiekalas gaivus, lengvas ir ryškus. Ideali savaitgalio vakarienė.

Reikės:
  • Citrininiam sultiniui:
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 2 citrinų
  • 500 ml daržovių/vištienos sultinio ar vandens
  • 1 saujos mėtų
  • Žirnelių piurė:
  • 500-600 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 1 didelės saujos mėtų
  • 1 česnako skiltelės
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 60 g kietojo sūrio
  • druskos, pipirų
  • Lašišai:
  • 800 g lašišos filė
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Pirmiausiai pasigaminkite citrinos sultinio: įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Smulkiai supjaustykite svogūną ir berkite į keptuvę. Kepkite, kol suminkštės – apie 7 minutes. Nutarkuokite vienos citrinos žievelę ir suberkite prie svogūnų, ten pat išspauskite abiejų citrinų sultis. Supilkite sultinį arba vandenį ir virkite ant mažos kaitros, kol sutirštės ir išgaruos beveik pusė skysčio. Dalį mėtų smulkiai supjaustykite ir atidėkite – jos skirtos serviravimui.

Imamės žirnelių piurė: šaldytus žirnelius atšildykite, kad būtų kambario temperatūros – galite ir karštame vandenyje palaikyti, kad greičiau tai įvyktų. Suberkite žirnelius į maisto kombainą ar indą, įberkite druskos, pipirų, sudėkite likusius mėtų lapelius ir česnako skiltelę, ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. Dar trindami, įpilkite alyvuogių aliejaus. Kietąjį sūrį sutarkuokite. Dėkite žirnelių piurė į puodą, užkaiskite ant mažos kaitros ir pašildykite (nereikia, kad užvirtų, tik pašiltų). Tuomet suberkite tarkuotą sūrį. Uždenkite ir atidėkite.

Ir galiausiai lašiša: ant didelės kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje. Pabarstykite lašišos gabaliukus druska ir pipirais. Dėkite lašišą į keptuvę (oda žemyn) ir kepkite apie 4-5 minutes, kol užsidės rusva plutelė. Apverskite žuvį ir dar pakepkite apie 2 minutes, jeigu norite vidutiniškai iškepusios, o jei pilnai iškepusios – dar keliomis minutėmis ilgėliau.

O dabar jau serviruojame: į citrinų sultinį suberiame smulkintas mėtas ir išmaišome. Padaliname sultinį į keturias  gilias lėkštes. Krauname didelį šaukštą (ar du) žirnelių piurė į lėkštės centrą, tuomet uždedame po lašišos gabalėlį. Valgome ir gardžiuojamės iškart.

Reikia garnyro salotinio kokio dar? Tiks ir salotų lapai su paprastu (alyvuogių aliejus-citrina-druska-pipirai) užpilu arba pakepinkite salotą ant keptuvės, prieš tai ją padalinę pusiau ar į keturias dalis ir apšlakstę mėgstamu aliejumi. Dar tinka ir česnakas, jei mėgstate. Skanaus!

Nurodyto kiekio užteks pamaitinti keturis vakarieniautojus, o jei šį patiekalą gaminsite vakarienei dviems, likusią lašišą galite tik padruskinti ir dėti šaldytuvan, o iškepti kitą dieną.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Komentarai
  1. Giedre parašė:

    Labai geras receptas! Mano dukra, kai pakvieciau valgyt, taip pasnairavo nepatikliai, bet paragavom, super:) vertas Michelin zvaigzdes:) . Tik as vienos citrinos sultis pyliau vietoj dvieju, pakanka rugsteles.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.