8241
Beatos virtuvė

Labai greitas šokoladinis keksas ar net tortas

(2)
Reikės:
  • Biskvitui:
  • 1 pakelio "Beatos virtuvė" miltinio mišinio "Šokoladinis gimtadienio tortas"
  • 150 ml aliejaus arba 150 g išlydyto sviesto
  • 200 - 250 ml šalto vandens
  • Pertepimui ir glajui:
  • 150 g grietinės (30 proc. riebumo)
  • 100 g juodojo arba pieninio šokolado

Labai šokoladinis ir labai greitai pagaminamas! Rekomenduoju išbandyti net ir tiems, kurie nė karto patys nekepė pyrago ar torto. Jeigu dar pasigaminsite kremą ir pertepsite juo biskvitus, didžiuositės nuostabaus skonio naminiu tortu.

Gaminam paprastai ir greitai:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo formą (22–24 cm skersmens) patepkite sviestu arba aliejumi. Jei norite iškilmingesnio tortuko, kepkite siauresnėje formoje ir  dalinkite biskvitą į 3 dalis.
2. Į dubenį supilkite miltinį mišinį „Šokoladinis gimtadienio tortas“ ir nuolat maišydami supilkite vandenį ir išlydytą sviestą (arba aliejų). Maišykite, kol neliks sausų miltų gumulėlių.
3. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 40–45 minutes. Kepimo pabaigoje smeikite medinį pagaliuką į biskvito vidurį – jis turi būti sausas.

Kol biskvitas vėsta, gaminame labai greitą kremą:
1. Virš garų vonelės išlydykite šokoladą. Į lydytą šokoladą sudėkite kambario temperatūros grietinę ir viską gerai išmaišykite.
2. Kremas iš pradžių bus skystokas, todėl tiks pyragui aplieti, kad šis pasidengtų blizgiu šokolado sluoksniu.

3. Jei norite, kad kremas gautųsi, kaip ant pakuotės paveiksliuke, atvėsintą kremą dar gerai išplakite mikseriu.

Atvėsinto kremo konsistencija tinkama sluoksniuotam tortui sutepti: perpjaukite iškeptą atvėsusį pyragą pusiau ir pertepkite kremu kiekvieną sluoksnį, o likusiu kremu aptepkite šonus. Torto viršų papuoškite mėgstamomis uogomis, vaisiais ar riešutais.

Nepamirškim, kad #MamaIrgiŽmogus, kai norisi ir reikia skirkim daugiau laiko sau – tam ir sukurti šie kepinių paruoštukai.

„Beatos virtuvė“ miltinio mišinio „Šokoladinis gimtadienio tortas“ sudedamosios dalys: cukrus, kvietiniai miltai, mažesnio riebumo kakava (8 %), ant kraiko laikomų vištų kiaušinių milteliai, šokolado lašeliai (5,5 %) (cukrus, kakavos masė, kakavos sviestas, kakavos milteliai, emulsiklis lecitinas (sojų), kvapioji medžiaga vanilinas), kviečių krakmolas, kepimo milteliai (tešlos kildymo medžiagos E450, E500), ant kraiko laikomų vištų kiaušinių baltymų milteliai, kvapiosios medžiagos (šokoladas, vanilinas), druska. Galimi pieno produktų pėdsakai.

Šis miltų mišinys sukurtas kartu su MALSENA. Taip pat iš „Beatos virtuvė“ mišinių galite išsikepti lietinių, keksiukų ar karamelinį obuolių pyragą. Paruoštukų ieškokite MAXIMA parduotuvėse.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (28 balsai, vidurkis: 3,57 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ieva parašė:

    Labai norėčiau, kad kas nors (iš gamintojų) pagamintų kūčiukus, su 3-5 gramais cukraus (šimte gramų). Gal kitoms Kūčioms. Nes 13-19 gramų yra daugoka. Aš vakar suvalgiau 270 gramų (per vakarą) ir tai yra apie 30 gramų cukraus (13 gramų šimte). Dar gėriau alaus kokteilį (7 gramai šimte). Taigi, dar 30 gramų. O rekomenduojama tik 25 gramai per dieną. Ir tai tiesa, nes nuo daugiau (60 gramų) rytais burnoje jaučiasi gendančių dantų pojūtis… mes labai daug cukraus dedame į šiuolaikinius kepinius ir gėrimus… (atsiprašau, kad komentaras ne visai į temą, bet niekas nekomentuoja, tai ir naudojuosi).. tiesa, mano naminiai kūčiukai vis gaunasi kietoki ir dar reiks rimtai prie jų padirbėti…

  2. Marija parašė:

    Ar reikia pertepus torta paikti pastoveti?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.