Kvapni ir minkštutė vištienos krūtinėlė aptepta šafraniniu sviestu arba tiesiog „Šechrezada“ (garnyrui – bagetė, pakepta su česnakiniu-petražoliniu sviestu, ir smagiai traškios svogūnų laiškų ir „iceberg“ lapų salotos).
Marinatas:
Visus marinatui skirtus ingredientus tiesiog sumaišyti ir palaikyti jame vištieną bent 4 val., o galima ir visą naktį.
Vištiena:
Paruoštame marinate marinuojam vištieną (bent 3-4 valandas kambario temperatūroje arba 8 val. šaldytuve);
Užtepas bagetėms
1 bagetė supjaustoma gan storomis, maždaug 2 pirštų storio riekėmis.
Sumaišyti kambario temperatūros (t. y. gerokai minkšto) sviestą, labai smulkiai pjaustytas petražoles, smulkiai pjaustytą arba sutrintą česnaką ir 30 g kieto sūrio.
Mišiniu aptepti bagetės riekeles iš abiejų pusių ir apskrudinti jas orkaitėje.
Salotos:
Iš ingredientų paruošiam užpila, supjaustom ar suplėšom salotos lapus, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus.
Jei kepdami krūtinėlę nepabijosit dūmų, galite ją dar kepdami aptepti šafraninio sviesto aptepu – bus LABAI LABAI skanu (tiesiog pamirkykite šaukšte vandens 1-2 šafrano „spygliukus“, leiskite pabrinkti ir sumaišykite su šaukštu lydyto sviestu).
Kepam, serviruojam: