8241
Beatos virtuvė

Kvapni ir minkštutė vištienos krūtinėlė aptepta šafraniniu sviestu

(0)
Reikės:
  •  4 valgytojams:
  • 4 vištienos krūtinėlių (maždaug po 250 g kiekvienam)
  • Marinatui:
  • 100 ml jogurtinės grietinės
  • 50 ml aliejaus
  • 70 g (maždaug pusė didesnio svogūno galvutės) sumalto arba per burokinę tarką sutarkuoto svogūno
  • 1 šaukštelio druskos (6 g)
  • ½ šaukštelio malto imbiero, kumino, juodųjų pipirų ir garam masala (indiškas prieskonis, yra visose prieskonių parduotuvėse)
  • nuo pusės apelsino nutarkuotos žievelės
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 valg. šaukštai citrinų sulčių
  • Užkeptai bagetei:
  • 1 bagetės
  •  80 g minkšto sviesto
  • saujos smulkintų petražolių
  • 1 skiltelės smulkiai pjaustyto  česnako,
  • 30 g kieto sūrio
  • Salotoms:
  • gūžės   „Iceberg“ salotų lapų
  • 50 g svogūnų laiškų
  • 100 g alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 nepilno  šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
  • pipirų 
  • citrinos sulčių

Kvapni ir minkštutė vištienos krūtinėlė aptepta šafraniniu sviestu arba tiesiog „Šechrezada“ (garnyrui – bagetė, pakepta su česnakiniu-petražoliniu sviestu, ir smagiai traškios svogūnų laiškų ir „iceberg“ lapų salotos).

Marinatas:

Visus marinatui skirtus ingredientus tiesiog sumaišyti ir palaikyti jame vištieną bent 4 val., o galima ir visą naktį.

Vištiena: 

Paruoštame marinate marinuojam vištieną (bent 3-4 valandas kambario temperatūroje arba 8 val. šaldytuve);

Užtepas bagetėms 

1 bagetė supjaustoma gan storomis, maždaug 2 pirštų storio riekėmis.

Sumaišyti kambario temperatūros (t. y. gerokai minkšto) sviestą,  labai smulkiai pjaustytas petražoles, smulkiai pjaustytą arba sutrintą česnaką ir 30 g kieto sūrio.

Mišiniu aptepti bagetės riekeles  iš abiejų pusių ir apskrudinti jas orkaitėje.

Salotos:

Iš ingredientų paruošiam užpila, supjaustom ar suplėšom salotos lapus, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus.

Jei kepdami krūtinėlę nepabijosit dūmų, galite ją dar kepdami aptepti šafraninio sviesto aptepu  – bus LABAI LABAI skanu (tiesiog pamirkykite šaukšte vandens  1-2  šafrano „spygliukus“, leiskite pabrinkti  ir sumaišykite su šaukštu lydyto sviestu).

Kepam, serviruojam: 

  1. Pamerkiam šafraną, išlydom sviestą (krūtinėlės aptepui);
  2. Pasidarom užtepą bagetėms;
  3. Užkaičiam grilių;
  4. Pasidarom padažą salotoms;
  5. Susiplėšom lapus ir svogūnų laiškus salotoms;
  6. Paskrudinam bagetes (po porą minučių abi puses 220-230 C laipsnių temperatūroje);
  7. Iškepam krūtinėlę
  8. Serviruojam

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.