Labai patenkinta šiuo kepiniu esu! Nors ir vėl man tik iš antro karto pasisekė – pirmą kartą biskvitas su aguonomis nepavyko – pasirodo, aguonos tokio tipo biskvitui yra per sunkios, bent jau man taip nutiko. Bet va antrą kartą įdėjau maltų aguonų ir su jomis viskas puikiai – jos daug lengvesnės ir dar puikiai išmargino biskvitą. Tikrai daug kas mylim Kuršėnų vyniotinį, tai įkvėpimas iš Kuršėnų. Tik aš jam norėjau dar daugiau tautiškumo suteikti, o ir aguonas visi mėgstam.
Beje, negalvokit, kad sunku šį aguoninį vyniotinį padaryt – svarbu tik neperkepti, t.y. kepti apie 10 minučių, o tada iš karto suvynioti ir atvėsinti. O jau varškės kremas čia išvis pasaka ir svajonė, nors jį sudaro tik 3 ingredientai – DVARO varškè (400 g), pusè indelio kondensuoto pieno ir 200 g riebios DVARO grietinės! Pasitiuninguot galit šį įdarą kaip tik norit – šokolado gabaliukų įdėt, vanilės ar dar dėti papildomai aguonų. Biskvitas labai paprastas ir užtikrintas:
1. Orkaitę įkaitinam iki 180 C.
2. Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais ir maltomis aguonomis.
3. Išplakame kiaušinius su cukrum iki puriu putų, supilam aliejų, dar paplakam ir supilam sausus ingredientus, gerai išmaišome.
4. Pilam į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepam apie 12 min. Vos tik iškepa, su tuo pačiu popieriumi susukame ir paliekame.
5. Kremą gaminame labai paprastai – plaktuvu sutriname DVARO varškę, grietinę ir kondensuotą pieną.
Kai biskvitas atvėsta, atsargiai jį išvyniojam, ištepam kremą ir susukam atgal. Geriausia būtų palikti šaldytuve dar kurį laiką (bent valandą) sustingti.
Labai gardus!