Spausdinti
Labai patenkinta šiuo kepiniu esu! Nors ir vėl man tik iš antro karto pasisekė – pirmą kartą biskvitas su aguonomis nepavyko – pasirodo, aguonos tokio tipo biskvitui yra per sunkios, bent jau man taip nutiko. Bet va antrą kartą įdėjau maltų aguonų ir su jomis viskas puikiai – jos daug lengvesnės ir dar puikiai išmargino biskvitą. Tikrai daug kas mylim Kuršėnų vyniotinį, tai įkvėpimas iš Kuršėnų. Tik aš jam norėjau dar daugiau tautiškumo suteikti, o ir aguonas visi mėgstam.

Kuršėnų vyniotinis su aguonomis

0
komentarai
0
Porcijos
10 asm.

Reikės:

3 kiaušinių
3 kupinų šauktų cukraus
2 šaukštų aliejaus
3 kupinų šaukštų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnio druskos
2 šaukštų maltų aguonų (pirktų arba sumaltų su kavamale)

Kremui:

400 g DVARO varškės (9 proc.)
200 g kondensuoto pieno
200 g DVARO grietinės
Druskos
Liofilizuotų aviečių, mėtų lapelių, pistacijų papuošimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Orkaitę įkaitinam iki 180 C.

2

Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais ir maltomis aguonomis.

3

Išplakame kiaušinius su cukrum iki puriu putų, supilam aliejų, dar paplakam ir supilam sausus ingredientus, gerai išmaišome.

4

Pilam į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepam apie 12 min. Vos tik iškepa, su tuo pačiu popieriumi susukame ir paliekame.

5

Kremą gaminame labai paprastai – plaktuvu sutriname DVARO varškę, grietinę ir kondensuotą pieną.
Kai biskvitas atvėsta, atsargiai jį išvyniojam, ištepam kremą ir susukam atgal. Geriausia būtų palikti šaldytuve dar kurį laiką (bent valandą) sustingti.

Ingredientai
Patarimas

Negalvokit, kad sunku šį aguoninį vyniotinį padaryt – svarbu tik neperkepti, t.y. kepti apie 10 minučių, o tada iš karto suvynioti ir atvėsinti.

Alternatyva

Pasitiuninguot galit šį įdarą kaip tik norit – šokolado gabaliukų įdėt, vanilės ar dar dėti papildomai aguonų. Biskvitas labai paprastas ir užtikrintas.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą