8241
Beatos virtuvė

Kugelis su vištų sparneliais

(0)

Kas sugalvojo į kugelį mėsos įkepti – neapsiriko, tikrai geras derinys. Galite naudoti kokią patinka mėsą, tik svarbu pirma ją paskrudinti keptuvėje, džiaugsitės ryškesniu skoniu. Ir vištų sparneliai labai tinka.

Reikės:
  • 500 g vištų sparnelių
  • po 0,5 šaukštelio kario, aitriųjų paprikų, saldžiųjų paprikų miltelių
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  • 2 kg skustų bulvių
  • 1 svogūno
  • 200–250 ml pieno ar grietinėlės
  • 2 kiaušinių
  • gero žiupsnio ciberžolės

Nebijokite vištieną gardinti kariu, o kugelį – ciberžole. Šie prieskoniai pagerina skonį ir spalvą neužgoždami netikėtais skoniais.

Gaminame:

  1. Vištų sparnelius pamarinuojame: sumaišome su prieskoniais bei druska, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus. Pamarinuojame bent 1 valandą ir kepame karštoje keptuvėje, kad gražiai apskrustų. Atidedame.
  2. Bulves sutarkuojame bulvių tarka. Svogūną nulupame ir taip pat sutarkuojame bulvių tarka.
  3. Pieną užviriname ir supilame į tarkius. Kiaušinius išplakame ir supilame ten pat, gausiai pagardiname druska, pipirais bei ciberžole.
  1. Tarkius supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ar kelias mažesnes skardas, sudedame sparnelius ir šauname į 200 oC orkaitę kepti apie 1 val. – 1 val. 15 minučių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.