Spausdinti

Nduja yra labai skani riebi dešra iš Kalabrijos. Ji net ne dešra, o toks aitriųjų paprikų ir kiaulienos paštetas. Taigi puikiausiai tinka ją dėti į kugelį.

Dar svarbu gausiai pagardinti pakepintais svogūnais. Išeis 2 didelės skardos.

Kugelis su nduja ir čorisu

0
komentarai
0
Porcijos
14 asm.

Reikės:

4–5 kg bulvių
4–5 svogūnų
aliejaus kepti
100 g ndujos
150–200 g čoriso 
druskos, pipirų
4 kiaušinių
riebalų skardoms patepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Nuskutame bulves ir pamerkiame į vandenį.

2

Smulkiai supjaustome svogūnus ir pakepiname ant keptuvės su trupučiu aliejaus. Svogūnams suminkštėjus dedame į keptuvę ndujos, kad ji kaitroje ištirptų. Pamatysite, kaip gražiai nusidažys svogūnai. Paskui dėkite ten pat supjaustyto čoriso ir jį truputį pakepinkite.

3

Kol visas skanumas kepa, bulves sutarkuojame bulvių tarka, paskaniname druska, pipirais ir suverčiame tarkius į svogūnų keptuvę.

4

Trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius įmaišome tiesiai į tarkius, o baltymus atskirai išplakame ir tik paskui įmaišome į tarkius.

5

Supilame į riebalais išteptas skardas ir kepame 190–200 oC orkaitėje apie 1 val. – 1 val. 15 minučių.

Ingredientai
Patarimas

Gamindami kugelį pirmiau pasiruoškite pagardus ir tik tada tarkuokite bulves, kad jos nepajuoduotų.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą