8241
Beatos virtuvė

Kugelis su nduja ir čorisu

(0)

Per vieną „Jurgio ir drakono“ darbuotojų vakarėlį iškepėme kugelį su nduja – buvo taip skanu, kad ojojojoj. Įdėkite ir čoriso – jei mėgstate mėsą, drąsiai kraukite jo daugiau.

Reikės:
  • 4–5 kg bulvių
  • 4–5 svogūnų
  • aliejaus kepti
  • 100 g ndujos
  • 150–200 g čoriso 
  • druskos, pipirų
  • 4 kiaušinių
  • riebalų skardoms patepti

Nduja yra labai skani riebi dešra iš Kalabrijos. Ji net ne dešra, o toks aitriųjų paprikų ir kiaulienos paštetas. Taigi puikiausiai tinka ją dėti į kugelį.

Dar svarbu gausiai pagardinti pakepintais svogūnais. Išeis 2 didelės skardos.

Gamindami kugelį pirmiau pasiruoškite pagardus ir tik tada tarkuokite bulves, kad jos nepajuoduotų. 

Gaminame:

  1. Nuskutame bulves ir pamerkiame į vandenį. 
  2. Smulkiai supjaustome svogūnus ir pakepiname ant keptuvės su trupučiu aliejaus. Svogūnams suminkštėjus dedame į keptuvę ndujos, kad ji kaitroje ištirptų. Pamatysite, kaip gražiai nusidažys svogūnai. Paskui dėkite ten pat supjaustyto čoriso ir jį truputį pakepinkite. 
  3. Kol visas skanumas kepa, bulves sutarkuojame bulvių tarka, paskaniname druska, pipirais ir suverčiame tarkius į svogūnų keptuvę. 
  4. Trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius įmaišome tiesiai į tarkius, o baltymus atskirai išplakame ir tik paskui įmaišome į tarkius. 
  5. Supilame į riebalais išteptas skardas ir kepame 190–200 oC orkaitėje apie 1 val. – 1 val. 15 minučių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.