Spausdinti

Mano laidos viešnia, kulinarė ir maisto tinklaraštininkė Laura Galkinaitė parodė, kaip išsikepti nerealaus skonio kugelį su virtais kiaulių liežuviais. Aš pati dar nebuvau ragavusi tokio kugelio, bet paragavusi vos nenukritau nuo kėdės, koks geras ir skanus jis buvo! Būtinai ir jūs išbandykite!

Kugelis su kiaulių liežuviais

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Kugeliui:

1,2 kg bulvių
1 svogūnas
2 kiaušiniai
150 ml 35 % rieb. grietinėlės
30 g kiaulienos taukų
Druskos
Juodųjų pipirų
Sauja čiobrelių
Taukų kepimo formai patepti

Virtiems kiaulių liežuviams:

3 kiaulių liežuviai
1 poras
1 morka
1 saliero stiebas
2 česnako skiltelės
2 lauro lapai
Saujelė petražolių ir čiobrelių
Juodųjų pipirų grūdelių
Druskos

Padažui:

2 šaukštai sviesto
100 g rūkytos šoninės
1 svogūnas
Pora saujų voveraičių ar kitų grybų
Druskos
Juodųjų pipirų
Grietinės patiekti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pirmiausia išverdame liežuvius. Juos nuplauname, sudedame į puodą ir užverdame. Virimo metu atsiras putų, kurias reikia nugraibyti. Sudedame prieskonines daržoves gerai pasūdome ir verdame ant silpnos kaitros 1,5 – 2 valandas.

2

Išvirusius liežuvius išimame ir nulupame. Sudedame atgal į sultinį, kuriame virė ir atvėsiname. Kugeliui bulves ir svogūną sutarkuojame bulvių tarka.

3

Grietinėlę su taukais užverdame. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius. Į tarkius supilame karštus riebalus ir išmaišome. Tada supilame kiaušinius, beriame prieskonių ir darkart gerai išmaišome.

4

Į kepimo indą išteptą taukais supilame trečdalį tarkių. Tada ant viršaus dedame griežinėliais pjaustytų liežuvių. Tada ant viršaus pilame likusius tarkius ir sudedame likusius liežuvių griežinėlius (juos šiek tiekpaspaudžiame, kad panirtų į tarkius). Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba pečiuje kol gražiai apskru apie valandą.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą