8241
Beatos virtuvė

Kugelio traškučiai

(0)

Kaip gimė kugelio traškučiai? Iš nesėkmės. Kartą sumaniau pabandyti iškepti kugelį torto formoje – ne visai pavyko, nes buvo gana skystas ir išbėgo per kraštus. Be to, į didelę atsegamą torto formą įdėjau mažai bulvių, tad kugelis išėjo gana plonas. Iškepė, atšalo. Kitą dieną nutariau pasišildyti ir supjausčiau pailgais pagaliukais, kaip bulvių lazdeles. Apkepiau keptuvėje – kaip buvo skanu... 

Reikės:
  • 2 skardoms reikės:
  • 4,5 kg bulvių (4 kg bulvių tarkių)
  • 2 kiaušinių
  • druskos, pipirų
  • 400–450 ml pieno ar grietinėlės
  • raudonėlių, džiovintų krapų ar rūkytos paprikos
  • aliejaus pašlakstyti
  • Padažui:
  • 4 agurkų
  • saujelės krapų
  • saujelės petražolių
  • 250–400 g varškės
  • 400 g grietinės
  • druskos, pipirų
  • 70 g špinatų
  • 0,5 citrinos sulčių

Taigi, taip ir gaminame: kepame ploną kugelį, jį atvėsiname, supjaustome ir skrudiname keptuvėje arba orkaitėje. Puiku naudoti kaip užkandį vietoj bulvyčių. 

Mūsų maisto redaktorė Ievutė dar sukūrė atskiro pagyrimo vertą padažą. Ji vegetarė, daržovių ir pyragų ekspertė, todėl šį padažą ir užmaišė su žalumynais ir varške. Būtinai būtinai pasigaminkite! 

Patarimas: Jei bulvės išskiria labai daug sulčių, jas nupilkite, kad kugelis išeitų tvirtesnis. 

Gaminame:

  1. Bulves nuskutame ir sutarkuojame bulvių tarka. Kiaušinius išplakame ir supilame į tešlą, pagardiname druska, pipirais. 
  2. Pieną užviriname ir supilame į tarkius. 
  3. Supilame tarkius į dvi dideles kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, kad kugelis būtų plonas. Kepame iki 190–200 oC įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
  4. Kugeliui atvėsus nuimame popierių, padalijame kugelį pusiau ir supjaustome vienodo dydžio lazdelėmis. 
  5. Jas dedame į kepimo skardą, apibarstome druska, pipirais, raudonėliais, džiovintais krapais, rūkyta paprika, pašlakstome aliejumi, pamaišome, kad pasidengtų prieskoniais ir aliejumi, vėl šauname į 200 oC temperatūros orkaitę (su vėjeliu ar grilio režimu) ir kepame apie 20–25 minutes.
  6. Gaminame padažą: agurkus nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka. Krapus ir petražoles smulkiai supjaustome. Sumaišome varškę su grietine, agurkais, žalumynais, druska, pipirais. Špinatus sutriname su šlakeliu vandens ir citrinų sulčių, kad išeitų tyrelė, ir ją supilame į varškę. Išmaišome viską, paragaujame, ar netrūksta citrinų sulčių.
  7. Valgome kugelio traškučius mirkydami į padažą. 
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.