Spausdinti

Tiesiog dangiškas užkandis su vynu prie vyno. Ar tiesiog prie smagaus pasisėdėjimo su miela kompanija.

Krevetės česnakų padaže ir saldžiosiomis paprikomis

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

3 šaukštai alyvuogių aliejaus
18 didelių česnako skiltelių, rupiai supjaustytų
žiupsnelis maltos džiovintos aitriosios paprikos
3 didelių saldžiųjų raudonųjų paprikų
1 šaukštelio druskos
900 g vidutinio dydžio šviežių krevečių
50 ml šviežių citrinos sulčių
50 ml sauso balto vyno
2 šaukšteliai šviežių supjaustytų petražolių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Gerai įkaitinkite didelę keptuvę. Sudėkite rupiai supjaustytą česnaką, išilgai supjaustytą plonomis juostelėmis raudonąją papriką, maltą aitriąją papriką.

2

Sumažinę liepsną, apie 15 min. kepame, kol paprikos tampa minkštos, kartais pamaišome. Šiek tiek pasūdome.

3

Tada ateina laikas krevetėms. Iki maksimumo padidiname ugnį ir supilame išluptas, bet su uodegėlėm krevetes. Keptuvės neperpildome – pakepinę 2 minutes apverčiame ir palaukę dar porą minučių greit supilame vyną ir citrinos sultis, ir dar pakepiname 1-2 minutes, bet tik tiek, kiek reikia iškepti krevetėms.

Reklama
41011
4

Ištraukę iš keptuvės, pabarstome petražolėmis ir iškart patiekiame į stalą. Būtinai pasirūpiname ir traškia duona, kuri tikrai greitai dingti nuo stalo padės krevečių ir česnako padažas.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą