8241
Beatos virtuvė

Krevečių salotos

(11)
Reikės:
  • Salotoms:
  • 200 g atšildytų virtų karališkų krevečių
  • 50 g nevirtų sorų kruopų
  • Dosnios saujos mėgiamų salotų lapų
  • 1 didelio obuolio
  • 1 morkos
  • 1 didelio pomidoro
  • Krapų
  • 0.5 a.š.maltos paprikos
  • Citrinos sulčių
  • Padažui:
  • 3 šaukštai mėgiamo majonezo
  • 1 šaukštas „Daumantų“ kečupo be krakmolo ir konservantų
  • 1 citrinos sultys
  • 4-8 lašai tabasko padažo
  • Druskos

Žinote, Anglijoje labai mėgau ir dabar vis dar mėgstu šias salotas… Jų įkvėpimas yra klasikinis krevečių kokteilis ir marie rosie padažas, kurio esmė yra majonezas, tabasko ir kažkas labai pomidoriško, pavyzdžiui pomidorų pastą arba galite išbandyti tuoj tuoj pasirodysiantį labai ryškaus skonio „Daumantų“ kečupą be krakmolo ir konservantų (čia tas įžymusis kečupas, kurio 100 gramų pagaminti yra sunaudota 3 kilogramų pomidorų…) . Padažas nuspalvins viską švelnia rožine spalva ir suteiks pomidoriškos salsvos gelmės…

Šios salotos greitos ir patikimos. (Pašnibždėsiu – jei krevetės nėra jūsų mėgstamiausias dalykas, tai jas drąsiai galite keisti virta vištienos krūtinėle ar kumpiu…)

Pradedam gamybą. Pirmiausiai susipažinę su instrukcija ant pakuotės, išvirkite sorų kruopas. Salotų lapus suplėšykite arba supjaustykite stambesniais gabaliukais. Verdančiu vandeniu nuplikykite pomidorą ir nulupkite odelę. Išimkite sėklas, o kietąją pomidoro dalį supjaustykite kubeliais. Obuolį nulupkite, supjaustykite kubeliais. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuoduotų. Morką nuskuskite ir sutarkuokite šiaudeliais.

Paruoškite padažą sumaišydami visus ingredientus ir vis paragaudami, kas gaunasi.

Ir viskas! Ruošiame salotas sluoksniuodami pasiruoštus ingredientus: į dugną dedame dalį smulkintų salotų lapų, beriame morkos šiaudelius, pomidorus, dedame sluoksnį sorų kruopų, ant viršaus obuolių gabaliukus ir užbaigiame likusiais salotų lapais. Visa tai paskaniname padažu, o ant viršaus išrikiuojama atšilusias krevetes, virš kurių pabarstome maltos paprikos bei smulkintų krapų.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,38 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (11)
Komentarai
  1. Loreta parašė:

    Labai gardzios salotos gaunasi.

  2. Ruta parašė:

    Nerealios!!! Tikrai labai skanu!

  3. Asta parašė:

    Sveiki,tabasko padažą reikia pirkti ar galima pasigaminti pačiai iš aštrių pipirų,acto ir druskos?

  4. edita parašė:

    laba tokį vėlų vakarą.Argaliu naudoti tiesiog paparastas krevetytes

  5. Anna parašė:

    Gerbiama Beata, ką galėčiau naudoti vietoj majonezo ?

  6. […] Krevečių salotos – man nepatiko. Gal kažkas ne taip gavosi su padažo atitaikymu, o gal tiesiog man nepatiko morkos ir salotos vienoje vietoje. […]

  7. JOVITA parašė:

    Man šiose salotose lyg ir perdaug citrinos buvo, gavosi per rūgščios, nors į padažą įdėjau tik pusę citrinos sulčių.Šiaip viskas kitkas liuks.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.