8241
Beatos virtuvė

Krevečių ir mangų karis

(1)
Reikės:
  • 1 pakuotės (250 ml) kokosų gėrimo „Santa Maria“ (18 %)
  • 200 g šaldytų arba šviežių krevečių
  • 32 g raudonojo kario prieskonių mišinio „Santa Maria“
  • 1 didelio sunokusio mango
  • 1 raudonos paprikos
  • 2 didelių skiltelių česnako
  • ryžių makaronų „Santa Maria“
  • aliejaus

Žaibiškas patiekalas, kuriam pagaminti sugaišite vos 15–20 min. „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinys yra tikras skonio užtaisas, pasirengęs susprogti vos tik sumaišome jį su kokosų gėrimu. Šiame padaže maloniai įsitaiso krevetės ir saldūs prinokę mangai. Beje, krevetes galite keisti ir keptos ar virtos paukštienos likučiais. O mangus gali pavaduoti saldžios bulvės ar moliūgas. Labai labai skanu.

  1. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame lengvai pakepiname griežinėliais supjaustytą česnaką. Suberiame paprikos griežinėlius.
  2. Į keptuvę beriame stambiais gabalais supjaustytą mangą ir krevetes (jei krevetės nevirtos, prieš tai nuplikome jas verdančius vandeniu). Suberiame „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinį, gerai išmaišome.
  3. Supilame „Santa Maria“ kokosų gėrimą ir leidžiame pasitroškinti 7 min.
  4. „Santa Maria“ ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 3–4 min. Nusunkiame.
  5. Į lėkštę dedame makaronų, pilame krevečių ir mangų kario.
  6. Galime patiekti su kalendromis ir žaliosiomis citrinomis.

Raudonajam kariui reikia ir žaliųjų citrinų sulčių, ir žuvies padažo, ir žaliųjų citrinų lapų, paprikų, aitriųjų paprikų, svogūnų, česnakų ir imbierų. „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinys padeda nukirsti kampą – viso to jame jau yra ir nereikia pirkti šimto produktų įspūdingam patiekalui paruošti.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,57 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Inga parašė:

    Kiek kalorijų tokiame patiekale?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.