Spausdinti

Žaibiškas patiekalas, kuriam pagaminti sugaišite vos 15–20 min. „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinys yra tikras skonio užtaisas, pasirengęs susprogti vos tik sumaišome jį su kokosų gėrimu. Šiame padaže maloniai įsitaiso krevetės ir saldūs prinokę mangai. Beje, krevetes galite keisti ir keptos ar virtos paukštienos likučiais. O mangus gali pavaduoti saldžios bulvės ar moliūgas. Labai labai skanu.

Krevečių ir mangų karis

0
komentarai
1
Porcijos
2 asm.

Reikės:

1 pakuotės (250 ml) kokosų gėrimo „Santa Maria“ (18 %)
200 g šaldytų arba šviežių krevečių
32 g raudonojo kario prieskonių mišinio „Santa Maria“
1 didelio sunokusio mango
1 raudonos paprikos
2 didelių skiltelių česnako
ryžių makaronų „Santa Maria“
aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame lengvai pakepiname griežinėliais supjaustytą česnaką. Suberiame paprikos griežinėlius.

2

Į keptuvę beriame stambiais gabalais supjaustytą mangą ir krevetes (jei krevetės nevirtos, prieš tai nuplikome jas verdančius vandeniu). Suberiame „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinį, gerai išmaišome.

3

Supilame „Santa Maria“ kokosų gėrimą ir leidžiame pasitroškinti 7 min.

Reklama
41011
4

Santa Maria“ ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 3–4 min. Nusunkiame.

5

Į lėkštę dedame makaronų, pilame krevečių ir mangų kario.

6

Galime patiekti su kalendromis ir žaliosiomis citrinomis.

Ingredientai
Alternatyva

Raudonajam kariui reikia ir žaliųjų citrinų sulčių, ir žuvies padažo, ir žaliųjų citrinų lapų, paprikų, aitriųjų paprikų, svogūnų, česnakų ir imbierų. „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinys padeda nukirsti kampą – viso to jame jau yra ir nereikia pirkti šimto produktų įspūdingam patiekalui paruošti.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą