Spausdinti

Tik sumaišei, pašovei, rankas nusiplovei, ir prašau, rezultatas, kreminiai minkštučiai skanučiai makaronai su rūkyta lašiša. Tiesa, man patinka porus ir salierus vos vos pakepinti keletą minučių prieš siunčiant į vokelį, bet jei neturite kantrybės ar noro, tai nieko neatsitiks ir praleidus šį žingsnį.

Kreminiai makaronai su cukinijomis, žirneliais ir rūkyta lašiša

0
komentarai
3
Reklama
41010
Porcijos
2 asm.

Reikės:

300 ml smulkių makaronų
400 ml verdančio vandens
100g kreminio sūrio arba 30 proc. riebumo grietinės
1 saliero lapkočio
4 - 6 šaukštai šaldytų žaliųjų žirnelių
0.5 poro
1 nedidelės cukinijos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
150 g pievagrybių
150 g rūkytos lašišos
druskos, pipirų
kietojo fermentinio sūrio, jei norisi
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Makaronus užpilame verdančiu vandeniu.

2

Porą ir salierą smulkiai supjaustome. Švelniai pakepiname keptuvėje su šaukštu įkaitinto aliejaus.

3

Grybus, cukiniją ir lašišą smulkiai supjaustome.

Reklama
41011
4

Į didesnį dubenį supilame makaronus kartu su vandeniu. Ten pat suberiame grybus, porus, salierus, cukiniją, lašišą, sukrečiame kreminį sūrį ar grietinę. Pasūdome, pagardiname pipirais ir išmaišome.

Kepame:

1

Ant širdelės formos kepimo popieriaus dedame keletą šaukštų paruoštų produktų, sandariai užlankstome ir šauname į 200 °C temperatūros orkaitę kepti 25 min.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Man truputį neaiškumų kyla dėl tų vokelių 🙂 kaip juos pasidaryti ir kaip jie gaunasi širdelės formos? 🙂 receptas atrodo labai viliojantis tiek savo paprastumu, tiek skoniu, tačiau vokelių reikalo neperprantu 🙂

  2. Labai labai skanu… bet nors viska sekiau kaip parasyta man makaronai “istirpo” ir pavirto i kose… o ir darzoviu buvo daug daugiau nei paveiksliuke. Bet kaip ten bebutu, sis receptas eina i mano favoritu sarasa ☺️

Rašyti komentarą