8241
Beatos virtuvė

Kokosiniai sausainiai

(7)

Trapūs, lengvi ir tikrai skanūs. Bet, aišku, geriausias dalykas yra tas, kad labai lengva juos gaminti…

Reikės:
  • 150 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • žiupsnis druskos
  • 150 g kokoso drožlių
  • 200 g miltų
  • 30 g maltų migdolų
  • cukraus pabarstyti

 

Kaip paruošti:

  1. Minkštą sviestą išsukti su vanilės ekstraktu, cukrumi ir kiaušiniu iki baltumo. Lengviausia tai padaryti, aišku, elektriniu plaktuvu.
  2. Belieka sudėti kokosą, migdolus ir miltus. Tešla bus per minkšta kočioti, bet kieta, kad nuo šaukšto dribtų.
  3. Patiesti maistinės plėvelės. Dėti pusę tešlos ant jos ir formuoti dešrą. Ją susukti į plėvelę. Padaryti dvi dešreles tokias. Įdėti į šaldytuvą keletui valandų arba pusvalandžiui į šaldymo kamerą, kad sutvirtėtų ir sukietėtų tiek, kad galima būtų pjaustyti.
  4. Kai atšals ir beveik sušals, sutvirtės tešla, ją išimti, išvynioti iš plėvelės ir visą dešrą pavolioti cukruje. Pasiimti peilį, geriausia vingiuotą, skirtą duonai pjaustyti, ir supjaustyti maždaug 0,5 cm riekelėmis. Dėti į kepimo skardą ir kepti 200 C apie 10-15 minučių.

Jei norisi, galima pabarstyti ir sausainių viršų cukrumi. Iškepa jie greitai, kai imsit iš orkaitės, dar bus minkštoki, bet paskui jie greitai sukietėja ir būna trapūs, lengvi ir tikrai skanūs… Bet, aišku, geriausias dalykas yra tas, kad labai lengva juos gaminti…

Aš dar į tešlą aguonų saują įberiu, tai jos labai skaniai tinka prie kokoso… Dar turiu variantą su šokoladu ir lazdyno riešutais, bet čia kitą kartą… Žodžiu, elementarūs sausainiai ir tiek, tik man labai tas malkos metodas patinka…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Americano parašė:

    Nuostabūs sausainukai ;]] o geriausias dalykas, kad tikrai lengvai pagaminami ir lieka tešlos tad kitąkart tereiks ištraukt ją iš kameros ;]]
    šiaip pagalvojau,kad vietoj vanilės esencijos galima naudot ir romo ar migdolų(mačiau tokias parduotuvėj) tai dar kitoks skonis gautųsi ;}

  2. Kristina D. parašė:

    Miela Beata,

    Tai tobuli kokosiniai sausainiai. Labai skanūs, tokius labai mėgstu. Tik truputėlį padauginau vanilės, tai ji užgožia kokosų skonį, bet vis tiek tai tobuli sausainukai. Tik įspėju tas kurios keps, nedėkite labai arti vienas kito sausainuko, nes kai jie pradeda kepti truputėlį pasileidžia ir gaunasi blynukai 🙂

    Niam niam 🙂

  3. Sandra parašė:

    Labai skanūs sausainiukai, vos sugebėjau atsitraukti nuo jų, kad liktų ir kitiems šeimos nariams=) Ačiū už paprastą ir gardų desertą!

  4. Inga parašė:

    Dekui uz puiku recepta ! Skanumelis 😉

  5. Labai laukiu atsakymo. parašė:

    Beatute, o reikia būtinai dėti maltų migdolų? 😉 Kas atsitiktų jei nedėčiau?:**

  6. Dijana parašė:

    Labukas aciu uz receptuka super sausainukai

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.