Spausdinti

Labai staigus būdas, sausainius puikiai įvertina vaikai ir mielai renkasi kaip užkandį ar desertą vietoj pirktinių.

Kokosiniai avižiniai sausainiai

0
komentarai
51
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.

Reikės:

140 g minkšto sviesto
150 g farino cukraus (tiks ir mascovado arba rudas, dermerara tegul būna, na tiks ir baltas...)
1 kiaušinio
75 g kokosų drožlių
120 g miltų
2 šaukštų avižinių dribsnių
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi (jo kiekį galite ir pamažinti iki 120 g ar net 100 g, tik sausainiai gali būti trapesni, nes cukrus yra statybinė medžiaga). Turi išeiti minkštas kremas.

2

Įplakame kiaušinį. Viską galima atlikti ir šaukštu, nebūtina elektrinio plakiklio traukti, viskas turi būti tiesiog minkšta ir vientisa.

3

Kokosų drožles, miltus ir avižinius dribsnius sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Įmaišome į  sviesto masę.

Reklama
41011
4

Formuojame rutuliukus, juos paspaudžiame, ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kai ištrauksite, bus minkšti, paskui sukietės.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai skanus. Iskepiau ir per valanda neliko 🙂 del saldumo pritariu, kita syki mazinsim proporcijas 🙂 aciu!

  2. Ir mes ka tik ipusejome. Labai skanus. O svarbiausia, kad beveik viska pagamino mano 9-mete dukra. As tik sveriau. Tik kas dar nekepet, turekite omenyje, kad sausainiai issilydo ir reikia , kiekvienam is ju palikti erdves. Pas mane beveik pyragas gavosi. O kitas dalykas, tas cukrus, jau pamirsau, kuri pirkau, tai vaikams pasirode gan keistas. Nors ruda jie megsta. O sitas, sake alkoholiu kvepia. Aciu uz recepta

  3. BEATA,KA GALECIAU PAKEISTI I KOKOSO VIETA,MANO VYRESNIAM NEPATINKA COCOSO SKONIS,NEGALIU JO APGAUTI.JIS JI JAUCIA ,NORS IR NESIMATO.ACIU.

  4. Beata,

    Kaip jus galvojat, ar galima cia sviesta pakeisti margarinu kepiniams? Sviesta kepiniuose ne itin toleruoja skrandis… 🙁

  5. Inga, siulau pakeisti kokoso drozles maltais migdolais. Tiesiog reikia karstu vandeniu uzpilt migdolus, tada nuimti odeles ir sumalt kokiu nors prietaisu.

  6. Gal kas žinote, kiek laiko tokie sausainiai negenda? Norėčiau juos dovanoti Kalėdų proga draugams 🙂

  7. Laba diena,

    Nepamenu kurioj laidoj mačiau kepėt avižinius sausainėlius prie vyno ( kažkaip malėt dribsnius, dėjot spanguoles džiovintas) niekaip nerandu recepto, o labai jų norėčiau, gal galėtum nuorodą įdėti. Ačiū

  8. Tikrai labai skanūs bei trapūs sausainiai. Lengvai ir greitai pagaminami. Tik įdėjus 2 šaukštus avižų ir iškepus sausainius jos nelabai jaučiasi.
    Bet šiaip superinis receptas!

  9. TOBULI sausainukai!!! As dar dedu arbatini sauksteli malto muskato riesuto – irgi labai geras skonis gaunasi. O cukraus dedu tik 90 g – tikrai uztenka saldumo ir gaunasi dar ne per daug trapus.
    Aciu, Beata :* 🙂

  10. super receptukas, tikrai labai skanus ir traskus sausaineliai… as tik cukraus maziau dejau 🙂

  11. katik iskepiau, dejau 100gr tamsaus rudo cukraus. taciau man visvien velniskai saldu. du suvalgiau ir daugiau nebesinori.

  12. rieboki gavosi, kita kart dejau perpus maziau sviesto ir 300g mirkytu per nakti avizu, vietoj cukraus saujele razinu, nemegstu saldziai

  13. Sveiki, gaila, kad recepte nepamineta mazdaug kokiu atstumu ant skardos deti sausainukus. kadangi is manes nesuperine kepeja, tai per arti sudejau vienas kito ir gavosi avizinis sausaininis pyragas 😀 bet skonis nepakartojamas, nespejo atausti, kaip tik jo trupiniukai teliko 🙂 tikrai kepsiu tikrai dar karta.

  14. As idejau saulegrazu ir razinu-gavosi dar skaniau!ir maziau sviesto ir cukraus,bet dar viena kiausini..Aciu zu recepta!As tai megstu eksperimentuoti-recepta imu tik kiap pagrinda…

  15. Sveikos merginos. Ka tik iskepiau siuos sausainius skonis pasakiskas. Tik man gavos kaip pyragas, tesla susiliejo i viena mase, ir kai atvesusi ale pyraga pjausciau trupejo, iki sausainiu toli grazu. Ka dariau ne taip?

  16. Visus ingridientus dejau matuodama sugraduotu kauseliu ir truputi pamazinau cukraus. Bet jus tik patvirtinot, kad laikas isigyt pagaliau maistines svartykles. Aciu uz recepta, tikrai kepsiu dar ne karta.

  17. Labai skanus , daugiau miltu teko deti , dejau dar saulegrazu , ir graikisku smulkintu riesutu ir kita karta per puse maziau cukraus 🙂

  18. Mano nuomone netgi 100g cukraus yra ženkliai per daug.
    Klausimas, ar jums matosi cukraus granulės ar tiesiog turėčiau ilgiau išsukti su sviestu?

  19. Receptas lengvas ir gaminti smagu, bet net sumažinus cukraus kiekį iki 120 g, man jo yra žiauriai per daug galutiniame produkte. Reikės mažinti dar:)

  20. Aciu uz nuostabu receptas labai labai skanus su maziasniu kiekiu cukraus y truputi suma zinau sviesto
    Tikrai pakartosim dar karta.

  21. Labai skanus sausainiai dariau iškart dvi normas. Sumažinau cukraus net 50gr. paskaičiau komentarus,kad visą normą perdaug. Tai tikrai pasiteisino ir gavosi gerai.

Rašyti komentarą