8241
Beatos virtuvė

Kokosiniai avižiniai sausainiai

(50)

Labai staigus būdas, sausainius puikiai įvertina vaikai ir mielai renkasi kaip užkandį ar desertą vietoj pirktinių.

Reikės:
  • 140 g minkšto sviesto
  • 150 g farino cukraus (tiks ir mascovado arba rudas, dermerara tegul būna, na tiks ir baltas...)
  • 1 kiaušinio
  • 75 g kokosų drožlių
  • 120 g miltų
  • 2 šaukštų avižinių dribsnių
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Kepame sausainius:

  1. Minkštą sviestą išsukame su cukrumi (jo kiekį galite ir pamažinti iki 120 g ar net 100 g, tik sausainiai gali būti trapesni, nes cukrus yra statybinė medžiaga). Turi išeiti minkštas kremas.
  2. Įplakame kiaušinį. Viską galima atlikti ir šaukštu, nebūtina elektrinio plakiklio traukti, viskas turi būti tiesiog minkšta ir vientisa.
  3. Kokosų drožles, miltus ir avižinius dribsnius sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Įmaišome į  sviesto masę.
  4. Formuojame rutuliukus, juos paspaudžiame, ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kai ištrauksite, bus minkšti, paskui sukietės.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 4,58 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (50)
Komentarai
  1. Renata parašė:

    ka tik kepiau…ir jau neliko,labai skanus,tik gal sakyciau kiek per saldus,kitasyk desiu maziau cukraus

  2. giedre parašė:

    Labai skanus. Iskepiau ir per valanda neliko 🙂 del saldumo pritariu, kita syki mazinsim proporcijas 🙂 aciu!

  3. alina parašė:

    Ir mes ka tik ipusejome. Labai skanus. O svarbiausia, kad beveik viska pagamino mano 9-mete dukra. As tik sveriau. Tik kas dar nekepet, turekite omenyje, kad sausainiai issilydo ir reikia , kiekvienam is ju palikti erdves. Pas mane beveik pyragas gavosi. O kitas dalykas, tas cukrus, jau pamirsau, kuri pirkau, tai vaikams pasirode gan keistas. Nors ruda jie megsta. O sitas, sake alkoholiu kvepia. Aciu uz recepta

  4. INGA parašė:

    BEATA,KA GALECIAU PAKEISTI I KOKOSO VIETA,MANO VYRESNIAM NEPATINKA COCOSO SKONIS,NEGALIU JO APGAUTI.JIS JI JAUCIA ,NORS IR NESIMATO.ACIU.

  5. Kornelija parašė:

    Beata,

    Kaip jus galvojat, ar galima cia sviesta pakeisti margarinu kepiniams? Sviesta kepiniuose ne itin toleruoja skrandis… 🙁

  6. KRISTE parašė:

    Inga, siulau pakeisti kokoso drozles maltais migdolais. Tiesiog reikia karstu vandeniu uzpilt migdolus, tada nuimti odeles ir sumalt kokiu nors prietaisu.

  7. Egle parašė:

    Skanučiai 🙂

  8. Egle parašė:

    dejau 100gr. cukraus ir per puse kokoso ir maltu zemes riesutu- TOBULYBE! 🙂 Kepsiu ir kepsiu…

  9. Egle parašė:

    liuks,jau antrasyk kepu ,labai gardūs!

  10. Inga parašė:

    Ką tik iskepiau, super sausainiai, kita karta tešlą dviguba darysiu 🙂

  11. Kristina parašė:

    Gal kas žinote, kiek laiko tokie sausainiai negenda? Norėčiau juos dovanoti Kalėdų proga draugams 🙂

  12. Aušra parašė:

    Super sausainiai, jau mėgaujuosi prie kavos

  13. Rasa parašė:

    Laba diena,

    kiek maždaug sausainiukų išeina iš šio produktų kiekio? 😉

  14. smaližė parašė:

    Laba diena,

    Nepamenu kurioj laidoj mačiau kepėt avižinius sausainėlius prie vyno ( kažkaip malėt dribsnius, dėjot spanguoles džiovintas) niekaip nerandu recepto, o labai jų norėčiau, gal galėtum nuorodą įdėti. Ačiū

  15. Dalia parašė:

    Tikrai labai skanūs bei trapūs sausainiai. Lengvai ir greitai pagaminami. Tik įdėjus 2 šaukštus avižų ir iškepus sausainius jos nelabai jaučiasi.
    Bet šiaip superinis receptas!

  16. Jurga parašė:

    TOBULI sausainukai!!! As dar dedu arbatini sauksteli malto muskato riesuto – irgi labai geras skonis gaunasi. O cukraus dedu tik 90 g – tikrai uztenka saldumo ir gaunasi dar ne per daug trapus.
    Aciu, Beata :* 🙂

  17. Sandra parašė:

    Idejau sauksta medaus.Nepakrtojama!!!Aciu uz receptuka:)

  18. Ligita parašė:

    super receptukas, tikrai labai skanus ir traskus sausaineliai… as tik cukraus maziau dejau 🙂

  19. Rimvydė parašė:

    Ačiū. Labai skanu ir paprasta.

  20. Jurgita parašė:

    Labai skanūs, man patina tokie receptai, kur viskas paprasta, o rezultatas puikus!

  21. Vaida parašė:

    Kai maisiau tesla, galvojau pabandysiu….o iskepe ir tiesiog vauuuu-skanus!

  22. Erika parašė:

    Super! Patiko ir 2 metukų dukrytei ir devynerių sūnui 🙂 ačiū, Beata, už nuostabius receptus!

  23. Birute parašė:

    katik iskepiau, dejau 100gr tamsaus rudo cukraus. taciau man visvien velniskai saldu. du suvalgiau ir daugiau nebesinori.

  24. re parašė:

    rieboki gavosi, kita kart dejau perpus maziau sviesto ir 300g mirkytu per nakti avizu, vietoj cukraus saujele razinu, nemegstu saldziai

  25. laura parašė:

    laba, ar sviesto i margarina negalima pakeisti, jei galima kiek mazdaug detusi margarino

  26. deimante parašė:

    Man tesla gavosi labai lipni. Taip turėjo būti?:(

  27. Vilija parašė:

    Sveiki, gaila, kad recepte nepamineta mazdaug kokiu atstumu ant skardos deti sausainukus. kadangi is manes nesuperine kepeja, tai per arti sudejau vienas kito ir gavosi avizinis sausaininis pyragas 😀 bet skonis nepakartojamas, nespejo atausti, kaip tik jo trupiniukai teliko 🙂 tikrai kepsiu tikrai dar karta.

  28. alma parašė:

    Labai aciu Jums Beata uz nuostabu recepta ,puikus sausainukai 🙂

  29. Donata parašė:

    Sveiki, o kiek gaunasi šaukštais cukraus ir miltų? nelabai orentuojuos tuos gramuose 🙂

  30. marija parašė:

    As idejau saulegrazu ir razinu-gavosi dar skaniau!ir maziau sviesto ir cukraus,bet dar viena kiausini..Aciu zu recepta!As tai megstu eksperimentuoti-recepta imu tik kiap pagrinda…

  31. Edita parašė:

    Gaminau su avižiniais miltais- gardu !

  32. Sabbina parašė:

    Sveikos merginos. Ka tik iskepiau siuos sausainius skonis pasakiskas. Tik man gavos kaip pyragas, tesla susiliejo i viena mase, ir kai atvesusi ale pyraga pjausciau trupejo, iki sausainiu toli grazu. Ka dariau ne taip?

    • Beata Nicholson parašė:

      Na manau kad viskas turėjo būti taip, gal per mažai įdėjote miltų? ar tikrai sverėte visus ingridientus? Ir kai dedat į skardą reikia palikti tarp sausainių tarpų, nes jie kepant išsilieja truputi ir jei tarpų nebuvo tai subėgo į vieną jūrą

  33. Sabbina parašė:

    Visus ingridientus dejau matuodama sugraduotu kauseliu ir truputi pamazinau cukraus. Bet jus tik patvirtinot, kad laikas isigyt pagaliau maistines svartykles. Aciu uz recepta, tikrai kepsiu dar ne karta.

  34. Valeria parašė:

    Labai skanus , daugiau miltu teko deti , dejau dar saulegrazu , ir graikisku smulkintu riesutu ir kita karta per puse maziau cukraus 🙂

  35. Milda parašė:

    Man taip pat gavosi vientisas pyragas:(

  36. Indre parašė:

    Mano nuomone netgi 100g cukraus yra ženkliai per daug.
    Klausimas, ar jums matosi cukraus granulės ar tiesiog turėčiau ilgiau išsukti su sviestu?

  37. Veronika parašė:

    Receptas lengvas ir gaminti smagu, bet net sumažinus cukraus kiekį iki 120 g, man jo yra žiauriai per daug galutiniame produkte. Reikės mažinti dar:)

  38. Jurga parašė:

    Aciu uz nuostabu receptas labai labai skanus su maziasniu kiekiu cukraus y truputi suma zinau sviesto
    Tikrai pakartosim dar karta.

  39. Jurga parašė:

    Aciu uz labai skanius sausainius

  40. Ieva parašė:

    Sveiki, norėjau paklausti ar galima cukrų pakeisti medumi ir kiek jo tada reikėtų?

    • Beata Nicholson parašė:

      galima, sakyčiau reikės apie pusę to kiekio, kiek cukraus, arba 2/3, jei mėgstate saldžiau. Tik gali prireikti šiek tiek daugiau miltų ar avižinių dribsnių, kad tešla būtų tinkamos konsistencijos

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.